SportSport

Badminton Nederland: 2021 was een jaar met ups-and-downs

Badminton Nederland: 2021 was een jaar met ups-and-downs

Hopelijk kunnen we het (deels) stilvallen van onze prachtige sport achter ons laten, en het gemis dat daarmee gepaard gaat en ook de onzekerheid van het soms wel en soms weer niet kunnen spelen, zonder te weten hoe lang die onzekerheid nog zal duren.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een onzekerheid waar alle aspecten van ons leven mee te maken hebben. Hopelijk laten we ook de angst en het verdriet, die velen onder ons heeft getroffen of nog steeds treft, achter ons.

Terugkijkend op dit jaar zijn we heel blij met alles waarop wij trots kunnen zijn, met name het feit dat we ook in het afgelopen jaar als organisatie overeind gebleven zijn en doorgegaan zijn met het leuker en groter maken van badminton. Dit is mogelijk geweest door onze collega's binnen de sportwereld die samen met onze passievolle en deskundige medewerkers met inspiratie maar ook concrete ondersteuning een belangrijke rol spelen in onze projecten en het behalen van onze resultaten: samen staan we echt sterker! Ook een dankwoord voor onze nationale selecties en coaches op Papendal die ondanks alle beperkingen inspirerende prestaties hebben geleverd.

Onze dank gaat uit naar ons prachtige vrijwilligerskorps waar alles mee valt of staat: dank jullie allen die in allerlei functies (vaak dubbel en driedubbel) met ongekende flexibiliteit en aanpassingsvermogen weer alles mogelijk hebben gemaakt, van competities tot toernooien, van AirBadminton naar besturen in heftige tijden, van adviseren tot belangrijke besluiten nemen voor de hele organisatie. En natuurlijk onze verenigingen die ondanks alle nieuwe uitdagingen (naast de oude) ervoor gezorgd hebben dat badminton nog steeds leeft en dat Badminton Nederland als community, maar ook als gevestigde sportbond in Nederland nog steeds sterk aanwezig is. Veel waardering en veel dank hiervoor!

Daarnaast willen we onze partners bedanken die het vertrouwen in ons bevestigd hebben of het avontuur met ons zijn aangegaan in een verre van voorspelbaar jaar: de energie die we hier uit halen maakt dat wij samen verder komen.

Maar 2021 is vooral geslaagd dankzij al onze leden die genieten van onze sport, in de sporthal of daarbuiten met AirBadminton, want hier draait alles eigenlijk om: dank voor jullie enthousiasme en plezier, op welk niveau dan ook!

Dank jullie allen!

Wat zeker is, is dat 2022 weer een mooi badmintonjaar wordt! Voor iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar! En voor nu: fijne feestdagen!

Barbara Mura
Directeur Badminton Nederland

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

In de nieuwe podcast van Badminton Inside wordt het transfernieuws rondom BC Drop Shot uitgebreid besproken en laat playing coach…

13 mei 2022

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Nederland speelt badminton: kom jij erbij?

Badminton is groot in Nederland: ruim 300.000 mensen spelen minstens één keer per maand badminton. Het is de…

11 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!