clubzoeker

Badminton Nederland: 2021 was een jaar met ups-and-downs

Badminton Nederland: 2021 was een jaar met ups-and-downs

Hopelijk kunnen we het (deels) stilvallen van onze prachtige sport achter ons laten, en het gemis dat daarmee gepaard gaat en ook de onzekerheid van het soms wel en soms weer niet kunnen spelen, zonder te weten hoe lang die onzekerheid nog zal duren.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een onzekerheid waar alle aspecten van ons leven mee te maken hebben. Hopelijk laten we ook de angst en het verdriet, die velen onder ons heeft getroffen of nog steeds treft, achter ons.

Terugkijkend op dit jaar zijn we heel blij met alles waarop wij trots kunnen zijn, met name het feit dat we ook in het afgelopen jaar als organisatie overeind gebleven zijn en doorgegaan zijn met het leuker en groter maken van badminton. Dit is mogelijk geweest door onze collega's binnen de sportwereld die samen met onze passievolle en deskundige medewerkers met inspiratie maar ook concrete ondersteuning een belangrijke rol spelen in onze projecten en het behalen van onze resultaten: samen staan we echt sterker! Ook een dankwoord voor onze nationale selecties en coaches op Papendal die ondanks alle beperkingen inspirerende prestaties hebben geleverd.

Onze dank gaat uit naar ons prachtige vrijwilligerskorps waar alles mee valt of staat: dank jullie allen die in allerlei functies (vaak dubbel en driedubbel) met ongekende flexibiliteit en aanpassingsvermogen weer alles mogelijk hebben gemaakt, van competities tot toernooien, van AirBadminton naar besturen in heftige tijden, van adviseren tot belangrijke besluiten nemen voor de hele organisatie. En natuurlijk onze verenigingen die ondanks alle nieuwe uitdagingen (naast de oude) ervoor gezorgd hebben dat badminton nog steeds leeft en dat Badminton Nederland als community, maar ook als gevestigde sportbond in Nederland nog steeds sterk aanwezig is. Veel waardering en veel dank hiervoor!

Daarnaast willen we onze partners bedanken die het vertrouwen in ons bevestigd hebben of het avontuur met ons zijn aangegaan in een verre van voorspelbaar jaar: de energie die we hier uit halen maakt dat wij samen verder komen.

Maar 2021 is vooral geslaagd dankzij al onze leden die genieten van onze sport, in de sporthal of daarbuiten met AirBadminton, want hier draait alles eigenlijk om: dank voor jullie enthousiasme en plezier, op welk niveau dan ook!

Dank jullie allen!

Wat zeker is, is dat 2022 weer een mooi badmintonjaar wordt! Voor iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar! En voor nu: fijne feestdagen!

Barbara Mura
Directeur Badminton Nederland

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Tips voor de juiste badmintonmaterialen

Badminton is misschien wel één van de populairste activiteiten die we doen als we op vakantie gaan naar de camping.…

29 november 2022

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!