clubzoeker

Badminton Nederland: 2021 was een jaar met ups-and-downs

Badminton Nederland: 2021 was een jaar met ups-and-downs

Hopelijk kunnen we het (deels) stilvallen van onze prachtige sport achter ons laten, en het gemis dat daarmee gepaard gaat en ook de onzekerheid van het soms wel en soms weer niet kunnen spelen, zonder te weten hoe lang die onzekerheid nog zal duren.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Een onzekerheid waar alle aspecten van ons leven mee te maken hebben. Hopelijk laten we ook de angst en het verdriet, die velen onder ons heeft getroffen of nog steeds treft, achter ons.

Terugkijkend op dit jaar zijn we heel blij met alles waarop wij trots kunnen zijn, met name het feit dat we ook in het afgelopen jaar als organisatie overeind gebleven zijn en doorgegaan zijn met het leuker en groter maken van badminton. Dit is mogelijk geweest door onze collega's binnen de sportwereld die samen met onze passievolle en deskundige medewerkers met inspiratie maar ook concrete ondersteuning een belangrijke rol spelen in onze projecten en het behalen van onze resultaten: samen staan we echt sterker! Ook een dankwoord voor onze nationale selecties en coaches op Papendal die ondanks alle beperkingen inspirerende prestaties hebben geleverd.

Onze dank gaat uit naar ons prachtige vrijwilligerskorps waar alles mee valt of staat: dank jullie allen die in allerlei functies (vaak dubbel en driedubbel) met ongekende flexibiliteit en aanpassingsvermogen weer alles mogelijk hebben gemaakt, van competities tot toernooien, van AirBadminton naar besturen in heftige tijden, van adviseren tot belangrijke besluiten nemen voor de hele organisatie. En natuurlijk onze verenigingen die ondanks alle nieuwe uitdagingen (naast de oude) ervoor gezorgd hebben dat badminton nog steeds leeft en dat Badminton Nederland als community, maar ook als gevestigde sportbond in Nederland nog steeds sterk aanwezig is. Veel waardering en veel dank hiervoor!

Daarnaast willen we onze partners bedanken die het vertrouwen in ons bevestigd hebben of het avontuur met ons zijn aangegaan in een verre van voorspelbaar jaar: de energie die we hier uit halen maakt dat wij samen verder komen.

Maar 2021 is vooral geslaagd dankzij al onze leden die genieten van onze sport, in de sporthal of daarbuiten met AirBadminton, want hier draait alles eigenlijk om: dank voor jullie enthousiasme en plezier, op welk niveau dan ook!

Dank jullie allen!

Wat zeker is, is dat 2022 weer een mooi badmintonjaar wordt! Voor iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar! En voor nu: fijne feestdagen!

Barbara Mura
Directeur Badminton Nederland

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!