Voortgang badmintoncompetitie: wedstrijdperiode twee weken langer

Voortgang badmintoncompetitie: wedstrijdperiode twee weken langer

Op 14 december 2021 heeft de Nederlandse overheid besloten om de avondlockdown te verlengen tot en met vrijdag 14 januari 2022. Naar aanleiding van de persconferentie heeft Badminton Nederland besloten om de lopende competities (nog) door te laten gaan. Echter wordt de competitieperiode verlengd en het verplaatsen van wedstrijden en invallen wordt verder versoepeld.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Besluit

Door de verlenging van de avondlockdown kunnen we de eerste twee weken in januari van het nieuwe jaar niet zonder beperkingen badmintonnen. We hebben echter de afgelopen twee weken gezien dat er op een verantwoorde en veilige manier competitie kan worden gespeeld en dat daar door veel verenigingen en teams ook gebruik van is gemaakt. Wij achten het daarom verstandig om de competitie vooralsnog door te laten gaan en bij versoepelingen na 14 januari kunnen we de volledige competitie nog uit spelen. We volgen de richtlijnen van de overheid en het RIVM, maar begrijpen uiteraard ook dat er teams en spelers zijn die onder de huidige omstandigheden niet willen spelen.

Het besluit over de voortgang van de competities betreft de Bondscompetitie en de jeugdcompetitie. De doordeweekse competities in diverse regio’s kunnen vanwege de huidige maatregelen geen doorgang vinden.

Versoepelde regels en verlenging van competitie

Om de verenigen meer ruimte te bieden voor het opnieuw vaststellen van de wedstrijden en om het makkelijker te maken om de teams volledig op te laten komen zijn de volgende maatregelen voor de competitie genomen:

  • 1. om de competitie uit te spelen wordt de competitie met twee weken verlengd. De weken 28 februari – 6 maart en 7 – 13 maart 2022 worden toegevoegd als reserveweek(end).
  • 2. de invalregeling voor de Eerste tot en met Derde Divisie is aangepast. Het aantal dubbelweken wordt opgehoogd van 4 naar 8. En het invalpercentage wordt verhoogd van 50% naar 75%. Klik hier voor de nieuwe invalregeling.
  • 3. de instructie voor het verplaatsen van wedstrijden is geactualiseerd. Klik hier voor de actuele versie.

Uitzondering voor de Eredivisie

Voor de Eredivisie zijn er geen gevolgen, omdat de Eredivisie onder de Topcompetities valt waardoor er gewoon getraind en gespeeld kan worden. Het actuele protocol Verantwoord Sporten wordt hierbij gevolgd.

Toernooien

Het verlengen van de competitie heeft consequenties voor een aantal toernooien zoals het RJK regio Centrum en de VANDEKOLK Hypotheken Cup. Meer informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk. Voor het Master toernooi bij GSBC Amor en Junior Master toernooi bij BV Van Zijderveld wordt gekeken naar een andere datum.

We willen deze lastige periode samen goed doorkomen. Heb begrip voor elkaar en laten we zorgen voor een veilig sportklimaat waarin iedereen kan genieten van de sport.

Voor meer informatie en vragen kun je contact opnemen met Joan Peeters via jpeeters@badminton.nl of tel: 06-28570321.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Waarom zou je naar Azië gaan om daar twee maanden of langer te gaan trainen bij Huynh en Ron? Het antwoord gaat bij mij al…

27 mei 2022

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In mijn serie gesprekken met mensen van Badminton Nederland heb ik onlangs afgesproken met Jan Helmond. Hij is de huidige…

27 mei 2022

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!