clubzoeker

Badmintonners Almere opnieuw te sterk voor Zuid-Hollandse DKC

Badmintonners Almere opnieuw te sterk voor Zuid-Hollandse DKC

Almere heeft w goede zaken gedaan in de kampioenspoule. De vorige wedstrijd werd nog met 5-3 van het Haagse DKC gewonnen en nu werd het 6-2. Waar DKC-coach Dennis Lens kopman Mark Caljouw moest missen kon Dave Khodabux ditmaal geen beroep doen op kopvrouw Cheryl Seinen. Almere gaat aan kop met 5 punten voorsprong op Duinwijck dat komende zaterdag op bezoek komt.

clubzoeker

Ken je BC Asterix al?

De eerste wedstrijd in het geel/zwart voor Almere was voor Ethan van Leeuwen die met Alex Vlaar tegen Michiel Kruijt en Gijs Duijs. Een prima debuut zo zou blijken. De break leverde een 11-8 voorsprong op. Zusje Estelle van Leeuwen nam het met Kirsten de Wit op tegen Manon Sibbald en Marlies Baan. Ook hier een 11-8 voorsprong bij de break.

De mannendubbels ontliepen elkaar niet veel maar de eerste game was met 21-17 voor Almere. Bij de dames verliep de game als bij de mannen en ook hier met 21-17 gamewinst voor Almere. In de beide tweede games liep het niet veel anders. Weer een 11-8 voorsprong en dat kopieerden de dames opnieuw met ook een 11-8 voorsprong. Ethan en Alex pakten de tweede game met 21-17 maar nu ging het Estelle en Kirsten iets gemakkelijker af met 21-14.

Dennis Koppen had het niet gemakkelijk tegen Andy Buijk die prima tegenstand bood. Dennis had zijn vizier niet op scherp en daar profiteerde Andy maar al te graag van. De eerste game ging wat moeizaam met 21-18 naar Dennis maar de tweede leek naar Andy te gaan die een 15-11 voorsprong nam. Op tijd bij de les kon Dennis het tij keren en won alsnog met 21-16.

Een goed gevoel hield Estelle niet over aan haar vorige ontmoeting met Manon. De voormalig Almere-speelster won toen met 2-0. Dat leek er nu niet in te zitten. Estelle kwam op een 19-12 voorsprong maar een sterke opleving van Manon, die terugkwam tot 20-19, bracht de winst voor Estelle nog in gevaar. Het laatste punt en dus de game was toch voor Estelle. Ook in de tweede game kwam Manon sterk terug. Na een 9-2 achterstand verkleinde ze de achterstand tot 17-16. Maar ook nu trok Estelle aan het langste eind. Met 21-18 won zij de partij.

Sebastiaan Li leek weer op weg naar een zege op Michiel Kruijt. De eerste game won hij dan ook met 21-15. Maar in de tweede game keek hij tegen een 11-2 achterstand aan. Hoewel Sebastiaan nog terugkwam in de game bleek de achterstand te groot om de game nog te winnen, Die ging dan ook met 21-17 naar Michiel. Met een 11-9 voorsprong bij de break leek Sebastiaan toch weer de winst te gaan pakken. Maar dat liep anders. De partij kantelde en Michiel streek met 21-14 de winst voor zich op.

Diede Odijk en Marlies Baan maakten er een spannende partij van. Diede leek bij 20-15 de game binnen te hebben maar Marlies knokte zich terug tot 20-19. Maar met 21-19 was de game toch voor Diede. Ook in de tweede game kon het nog alle kanten op. Via 17-17 en 19-19 bleek Diede uiteindelijk toch weer de sterkste met nog een 21-19.

Kirsten en Alex kenden niet veel problemen in hun partij tegen Kiona van der Werf en Andy Buijk. De eerste game werd met een degelijke 21-15 gewonnen en ook in de tweede game was het verzet van Kiona en Andy niet voldoende om het Kirsten en Alex erg moeilijk te maken. Met 21-14 ging ook die naar Almere.

Wel problemen voor Diede en Ethan tegen Gijs en Charissa Kuiper. Dat ging in het begin met 10-11 nog gelijk op maar daarna namen de Hagenaars afstand en wonnen de game met 21-15. In de tweede game schakelden Charissa en Gijs nog een tandje bij en kwamen Diede en Ethan er nog nauwelijks aan te pas. Met 21-10 sleepte DKC toch nog een tweede punt uit het vuur.

Door de 6-2 overwinning nestelde Almere zich steviger aan kop omdat Duinwijck met 6-2 verloor bij Drop Shot.

Komende weekend een dubbelweekend met zaterdag om 19.00 uur de wedstrijd thuis tegen Duinwijck en zondag om 16.00 uur in Den Haag tegen Drop Shot.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Gemengddubbel Tabeling en Piek officieel gekwalificeerd voor Olympische Spelen 2024

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben zich officieel gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

15 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!