Finale landskampioenschap Nederlandse Badminton Eredivisie in Den Haag

Finale landskampioenschap Nederlandse Badminton Eredivisie in Den Haag

Sportcampus Zuiderpark vormt op zaterdag 26 maart het strijdtoneel voor de finale om het landskampioenschap in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Op die dag wordt duidelijk welke club zich tot de landskampioen van het seizoen 2021-2022 kroont.

clubzoeker

Maak kennis met Jason de Graaf!

Regerend landskampioen Almere heeft zich reeds geplaatst voor de finale. Drop Shot (Den Haag) en Duinwijck (Haarlem) maken de grootste kans op de andere plek in de finale. VELO (Wateringen) maakt ook nog een kleine theoretische kans. Twee van deze drie teams strijden in halve finale play-offs in week 10 (7 t/m 13 maart) in een thuis- en uitwedstrijd om de laatste plek in de finale.

Inspiratiebron om te gaan sporten

De Haagse wethouder Sport Hilbert Bredemeijer is blij dat de finale play-off in de Sportcampus Zuiderpark wordt gespeeld. Bredemeijer: "De snelste racketsport ter wereld kent in Den Haag een stevige basis met veel badmintonverenigingen. Daarnaast huisvesten we al jaren een Regionaal Trainings Centrum waar we talenten opleiden. Uiteraard hoop ik dat onze Haagse vereniging BC Drop Shot zich kwalificeert voor de ongetwijfeld zinderende finale. Laat dit een inspiratiebron zijn voor Hagenaars en Hagenezen om ook te gaan sporten."

Apotheose op schitterende nieuwe locatie

Jan Helmond, voorzitter Badminton Nederland, is verheugd met Sportcampus Zuiderpark als locatie. "Het is heel mooi om de apotheose van onze eredivisie in dit schitterende complex te mogen organiseren. Het is voor ons een nieuwe locatie in een stad die we met eredivisieclubs als DKC en Drop Shot als waar badmintonbolwerk mogen beschouwen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen met de gemeente Den Haag een topevenement kunnen neerzetten."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!