SportSport

Finale landskampioenschap Nederlandse Badminton Eredivisie in Den Haag

Finale landskampioenschap Nederlandse Badminton Eredivisie in Den Haag

Sportcampus Zuiderpark vormt op zaterdag 26 maart het strijdtoneel voor de finale om het landskampioenschap in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Op die dag wordt duidelijk welke club zich tot de landskampioen van het seizoen 2021-2022 kroont.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Regerend landskampioen Almere heeft zich reeds geplaatst voor de finale. Drop Shot (Den Haag) en Duinwijck (Haarlem) maken de grootste kans op de andere plek in de finale. VELO (Wateringen) maakt ook nog een kleine theoretische kans. Twee van deze drie teams strijden in halve finale play-offs in week 10 (7 t/m 13 maart) in een thuis- en uitwedstrijd om de laatste plek in de finale.

Inspiratiebron om te gaan sporten

De Haagse wethouder Sport Hilbert Bredemeijer is blij dat de finale play-off in de Sportcampus Zuiderpark wordt gespeeld. Bredemeijer: "De snelste racketsport ter wereld kent in Den Haag een stevige basis met veel badmintonverenigingen. Daarnaast huisvesten we al jaren een Regionaal Trainings Centrum waar we talenten opleiden. Uiteraard hoop ik dat onze Haagse vereniging BC Drop Shot zich kwalificeert voor de ongetwijfeld zinderende finale. Laat dit een inspiratiebron zijn voor Hagenaars en Hagenezen om ook te gaan sporten."

Apotheose op schitterende nieuwe locatie

Jan Helmond, voorzitter Badminton Nederland, is verheugd met Sportcampus Zuiderpark als locatie. "Het is heel mooi om de apotheose van onze eredivisie in dit schitterende complex te mogen organiseren. Het is voor ons een nieuwe locatie in een stad die we met eredivisieclubs als DKC en Drop Shot als waar badmintonbolwerk mogen beschouwen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen met de gemeente Den Haag een topevenement kunnen neerzetten."

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

Wake Up Call voor badmintonspelers die denken dat ze de Olympische Spelen gaan halen

In de afgelopen 22 jaar hebben de volgende vrouwen zich voor de olympische spelen geplaatst in het enkelspel: Judith Meulendijks,…

16 augustus 2022

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Waarom zou je badmintonner Joran Kweekel sponsoren?

Op die vraag heeft top 100 speler Joran Kweekel (24 jaar) nog geen scherp antwoord. Op de vraag waarom hij zo wisselvallig kan…

16 augustus 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Viermaal Nederlands goud op Europese Veteranen Kampioenschappen 2022

Vorige week waren de Europese Veteranen Kampioenschappen 2022 in Slovenië. De Nederlandse ploeg ging met een tas vol…

15 augustus 2022

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Paul de Wit: mijn dochter Kirsten haalt absoluut de Olympische Spelen

Het leuke van een podcast is dat je iemands stem hoort en deze niet louter hoeft in te beelden op basis van diens geschreven…

10 augustus 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!