clubzoeker

Finale landskampioenschap Nederlandse Badminton Eredivisie in Den Haag

Finale landskampioenschap Nederlandse Badminton Eredivisie in Den Haag

Sportcampus Zuiderpark vormt op zaterdag 26 maart het strijdtoneel voor de finale om het landskampioenschap in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Op die dag wordt duidelijk welke club zich tot de landskampioen van het seizoen 2021-2022 kroont.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Regerend landskampioen Almere heeft zich reeds geplaatst voor de finale. Drop Shot (Den Haag) en Duinwijck (Haarlem) maken de grootste kans op de andere plek in de finale. VELO (Wateringen) maakt ook nog een kleine theoretische kans. Twee van deze drie teams strijden in halve finale play-offs in week 10 (7 t/m 13 maart) in een thuis- en uitwedstrijd om de laatste plek in de finale.

Inspiratiebron om te gaan sporten

De Haagse wethouder Sport Hilbert Bredemeijer is blij dat de finale play-off in de Sportcampus Zuiderpark wordt gespeeld. Bredemeijer: "De snelste racketsport ter wereld kent in Den Haag een stevige basis met veel badmintonverenigingen. Daarnaast huisvesten we al jaren een Regionaal Trainings Centrum waar we talenten opleiden. Uiteraard hoop ik dat onze Haagse vereniging BC Drop Shot zich kwalificeert voor de ongetwijfeld zinderende finale. Laat dit een inspiratiebron zijn voor Hagenaars en Hagenezen om ook te gaan sporten."

Apotheose op schitterende nieuwe locatie

Jan Helmond, voorzitter Badminton Nederland, is verheugd met Sportcampus Zuiderpark als locatie. "Het is heel mooi om de apotheose van onze eredivisie in dit schitterende complex te mogen organiseren. Het is voor ons een nieuwe locatie in een stad die we met eredivisieclubs als DKC en Drop Shot als waar badmintonbolwerk mogen beschouwen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen met de gemeente Den Haag een topevenement kunnen neerzetten."

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Loting Europese Spelen 2023 verricht: Jaymie Laurens treft Kirsty Gilmour

Loting Europese Spelen 2023 verricht: Jaymie Laurens treft Kirsty Gilmour

Dinsdag 6 juni is de loting verricht voor het badmintontoernooi op de Europese Spelen 2023. Het evenement wordt eind juni…

7 juni 2023

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

Nederlandse Badminton Eredivisie wijzigt per seizoen 2023-2024

De Nederlandse Badminton Eredivisie bestaat volgende seizoen uit acht teams. Hoornse en AMOR hebben zich teruggetrokken.

31 mei 2023

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Sporthal eerste thuis van bondscoach Henri Vervoort

Afgelopen april werd bij VELO in Wateringen de Dutch International gespeeld. Daar trof ik de bondscoach voor de Nederlandse…

31 mei 2023

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

Spinservice ook nog tijdens Olympische Spelen van Parijs 2024 verboden

De BWF heeft besloten om het verbod op de spinservice te verlengen tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs…

30 mei 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!