Topbadmintonners Selena Piek en Robin Tabeling in finale French Open 2022

Topbadmintonners Selena Piek en Robin Tabeling in finale French Open 2022

Een bizar verlopen halve finale in Parijs heeft voor Piek en Tabeling een finaleplek opgeleverd in de titelstrijd om de French Open 2022. Kusharjanto en Kusumawati uit Indonesië vielen ten prooi aan de Nederlandse Olympiërs.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De eerste game ging zonder echte bijzonderheden met 17-21 naar het Aziatische koppel, waarbij Piek en Tabeling wel bijbleven. In de tweede game keken de Nederlanders tegen een 5-13 achterstand aan maar kantelde het momentum volledig: Piek serveerde een onwerkelijke 14 punten op rij. De Indonesiërs namen in deze tweede game niet zozeer gas terug, maar de Nederlanders verhoogden hun niveau.

Dat zelfvertrouwen nam het Nederlandse koppel mee naar de slotgame. Vanaf 1-1 bouwden Selena en Robin gestaag en met sterker spel hun voorsprong uit naar een afgetekende 21-12 winst. TV-commentator Gillian Clark bekende een wedstrijdverloop als dit nog niet eerder gezien te hebben zonder dat er acute blessures in het spel waren.

Dit is allereerste BWF World Tour 750 finale van de Nederlanders. Niet alleen scoren ze hiermee waardevolle punten voor hun ranglijstpositie, maar ze incasseren sowieso US$23.625 voor hun finaleplek. Loon naar werken.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Terugblik Bondsvergadering 19 november 2022: contributieverhoging kort uitgesteld

Afgelopen zaterdag 19 november 2022 vond in Nijkerk de Bondsvergadering plaats. Tijdens de Bondsvergadering werden onderwerpen…

24 november 2022

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Ruud Bosch maakt Oranje-selectie kwalificatie EK Mixteams 2023 bekend

Bondscoach Ruud Bosch heeft zijn twaalfkoppige selectie bekend gemaakt voor de kwalificatiegroep voor het EK Mixteams 2023. De…

23 november 2022

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Een ontspannen potje badminton speel je zo

Badminton, wie speelt het niet? Vooral tijdens een vakantie op de camping is dit misschien wel één van de meest…

22 november 2022

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Inschrijving VANDEKOLK Hypotheken Cup 2023 geopend

Wie volgt DKC uit Den Haag op als winnaar van de nationale badmintonbeker? DKC was drie jaar geleden de laatste winnaar. Het…

21 november 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!