clubzoeker

Topbadmintonners Selena Piek en Robin Tabeling in finale French Open 2022

Topbadmintonners Selena Piek en Robin Tabeling in finale French Open 2022

Een bizar verlopen halve finale in Parijs heeft voor Piek en Tabeling een finaleplek opgeleverd in de titelstrijd om de French Open 2022. Kusharjanto en Kusumawati uit Indonesië vielen ten prooi aan de Nederlandse Olympiërs.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De eerste game ging zonder echte bijzonderheden met 17-21 naar het Aziatische koppel, waarbij Piek en Tabeling wel bijbleven. In de tweede game keken de Nederlanders tegen een 5-13 achterstand aan maar kantelde het momentum volledig: Piek serveerde een onwerkelijke 14 punten op rij. De Indonesiërs namen in deze tweede game niet zozeer gas terug, maar de Nederlanders verhoogden hun niveau.

Dat zelfvertrouwen nam het Nederlandse koppel mee naar de slotgame. Vanaf 1-1 bouwden Selena en Robin gestaag en met sterker spel hun voorsprong uit naar een afgetekende 21-12 winst. TV-commentator Gillian Clark bekende een wedstrijdverloop als dit nog niet eerder gezien te hebben zonder dat er acute blessures in het spel waren.

Dit is allereerste BWF World Tour 750 finale van de Nederlanders. Niet alleen scoren ze hiermee waardevolle punten voor hun ranglijstpositie, maar ze incasseren sowieso US$23.625 voor hun finaleplek. Loon naar werken.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Christ de Rooij

Christ de Rooij

Christ voert de eindredactie van badmintonline.nl. Reacties bij artikelen onder de badmintonline-naam worden door hem geplaatst.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Dopingbijeenkomsten voor trainers en ouders

Op zaterdag 14 oktober organiseert Badminton Nederland in samenwerking met de Dopingautoriteit tijdens de Yonex Dutch Open een…

20 september 2023

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Duinwijck organiseert feestavond met reunie voor leden en oud-leden

Het jubileumjaar in het kader van het 75-jarig bestaan van Badmintonclub Duinwijck bereikt zaterdag 30 september zijn hoogtepunt.…

19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

Wereldranglijst Badminton op 19 september 2023

De wereldranglijst badminton wordt elke week op dinsdag bijgewerkt. Robin Tabeling en Selena Piek (WR12) zijn een vaste waarde in…

19 september 2023

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

De kop is eraf voor Wijchense Smashing

Vol goede moed begon Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen…

18 september 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!