clubzoeker

Maximale overwinning op AMOR leidt Smashing naar handhaving

Maximale overwinning op AMOR leidt Smashing naar handhaving

Smashing speelde zondagmiddag 22 januari 2023 tegen concurrent AMOR. In een goed gevulde badmintonhal in Wijchen keken zowel spelers als publiek uit naar dit treffen. Smashing was erop gebrand te laten zien wat ze in huis hadden.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De damesdubbel van Lieke en Maureen zorgde, na een uitstekende winstpartij, voor het eerste punt op het scorebord in Wijchen. Niet lang daarna zorgde Yannic en Casper voor het tweede winstpunt deze competitiewedstrijd.

Yannic speelde zijn herensingel tegen de gedreven Riemco Hof, die uitwas op revanche na het laatste treffen. Dit werd de spannendste strijd van de dag, dat in een uitputtende partij met lange slagenwisselingen, in het voordeel van Smashing resulteerde (14-21, 21-16 en 21-18). Teun mocht aantreden tegen Marian Liptak. Na knap en sterk spel wist Teun de winst naar zich toe te trekken met 21-17 en 23-21.

Maureen mocht aantreden tegen Meike Brul. Sterk mentaal spel zorgde voor een overwinning voor Maureen. Leonie mocht aantreden tegen Jamie Logt en was na een mum van tijd al klaar. Leonie was met 21-6 en 21-9 een aantal tandjes te sterk voor de tegenstandster uit Groningen.

Het gelegenheidsduo Teun en Lieke won in twee sets van Riemco en Bianca Oosterhaven. Ten slotte wonnen Timo en Leonie ook hun mix en daarom was de eindstand 8-0.

Deze acht punten hebben ervoor gezorgd dat Smashing nu de achtste plaats handhaaft in de Nederlandse Badminton Eredivisie en niet bang hoeft te zijn om te degraderen. Veilig en wel zal Smashing komende zaterdag de laatste competitiewedstrijd spelen tegen Roosterse.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!