Maximale overwinning op AMOR leidt Smashing naar handhaving

Maximale overwinning op AMOR leidt Smashing naar handhaving

Smashing speelde zondagmiddag 22 januari 2023 tegen concurrent AMOR. In een goed gevulde badmintonhal in Wijchen keken zowel spelers als publiek uit naar dit treffen. Smashing was erop gebrand te laten zien wat ze in huis hadden.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De damesdubbel van Lieke en Maureen zorgde, na een uitstekende winstpartij, voor het eerste punt op het scorebord in Wijchen. Niet lang daarna zorgde Yannic en Casper voor het tweede winstpunt deze competitiewedstrijd.

Yannic speelde zijn herensingel tegen de gedreven Riemco Hof, die uitwas op revanche na het laatste treffen. Dit werd de spannendste strijd van de dag, dat in een uitputtende partij met lange slagenwisselingen, in het voordeel van Smashing resulteerde (14-21, 21-16 en 21-18). Teun mocht aantreden tegen Marian Liptak. Na knap en sterk spel wist Teun de winst naar zich toe te trekken met 21-17 en 23-21.

Maureen mocht aantreden tegen Meike Brul. Sterk mentaal spel zorgde voor een overwinning voor Maureen. Leonie mocht aantreden tegen Jamie Logt en was na een mum van tijd al klaar. Leonie was met 21-6 en 21-9 een aantal tandjes te sterk voor de tegenstandster uit Groningen.

Het gelegenheidsduo Teun en Lieke won in twee sets van Riemco en Bianca Oosterhaven. Ten slotte wonnen Timo en Leonie ook hun mix en daarom was de eindstand 8-0.

Deze acht punten hebben ervoor gezorgd dat Smashing nu de achtste plaats handhaaft in de Nederlandse Badminton Eredivisie en niet bang hoeft te zijn om te degraderen. Veilig en wel zal Smashing komende zaterdag de laatste competitiewedstrijd spelen tegen Roosterse.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

DKC ten onder in finale Nederlandse Badminton Eredivisie

De badmintonners van DKC zijn er niet in geslaagd om voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de landstitel te veroveren. De…

27 maart 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling verliezen halve finale Swiss Open 2023

Selena Piek en Robin Tabeling hebben de halve finale in het gemengddubbel op de Yonex Swiss Open in Basel verloren.

25 maart 2023

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck uit Haarlem prolongeert landstitel Nederlandse Badminton Eredivisie tijdens finale in Maaspoort Den Bosch

Duinwijck heeft voor de 28e keer het landskampioenschap veroverd. In de finale play-off Nederlandse Badminton Eredivisie in de…

25 maart 2023

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

Robin Tabeling en Selena Piek naar halve finale Swiss Open

De Nederlandse topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek hebben de halve finale bereikt in het gemengddubbel op de Yonex…

24 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!