SportSport

Wat is de geschiedenis van badminton?

Wat is de geschiedenis van badminton?

Over de ontstaansgeschiedenis en oorsprong van badminton doen verschillende verhalen de ronde. India wordt gezien als bakermat van de badmintonsport, waar de gelijksoortige sport Poona werd beoefend.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Britse officieren maakten in hun toenmalige kolonie India kennis met badminton en introduceerden de racketsport in een meer moderne vorm in Engeland waar het omstreeks 1873 intensief beoefend werd op het landgoed Badminton van de Duke of Beaufort in Gloucestershire.

Historische varianten en namen

Eerdere varianten van racketsporten met shuttles (of pluimballen) werden in Europa en Azië al eeuwen beoefend, zo vroeg als in de Middeleeuwen. In Engeland werd er in de 12 eeuw reeds geshutteld, later ging dat battledore and shuttlecock heten en in Frankrijk werd ten tijde van de ridders en jonkvrouwen al jeu de longe plume gespeeld.

De naam Poona (of Poonah) komt van de Indiase stad Poona, waar Britse officieren de racketsport in meer basale vorm leerden kennen. In deze plaats werden in 1873 ook de eerste spelregels bedacht, die in Engeland verder verfijnd werden.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!