SportSport

Is badminton een Olympische sport?

Is badminton een Olympische sport?

Badminton is sinds 1992 een van de sporten die onderdeel is van de Olympische Zomerspelen. Voor die tijd was het tweemaal, in 1972 en 1988, een demonstratiesport tijdens de Olympische Spelen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Welke Nederlandse badmintonners hebben meegedaan aan de Olympische Spelen?

Verschillende Nederlandse topbadmintonners zijn Olympiër geworden. Zo speelde Yao Jie in Londen tijdens de Olympische Spelen van 2012 als énige Nederlander in het badmintontoernooi. In 2016 in Rio bereikten Eefje Muskens en Selena Piek de kwartfinale en mixte Jacco Arends met Selena.

TOKYO2020

Meest recent zijn het Mark Caljouw (mannenenkelspel), Robin Tabeling / Selena Piek (gemengddubbel) en Cheryl Seinen / Selena Piek (vrouwendubbel) die deelnamen aan de Olympische Zomerspelen van Tokio in 2021. Seinen en Piek haalden de kwartfinales en Caljouw de achtste finales.

VIDEO: Uitleg over badminton op de Olympische Zomerspelen

SportSport

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!