Is badminton een Olympische sport?

Is badminton een Olympische sport?

Badminton is sinds 1992 een van de sporten die onderdeel is van de Olympische Zomerspelen. Voor die tijd was het tweemaal, in 1972 en 1988, een demonstratiesport tijdens de Olympische Spelen.

Welke Nederlandse badmintonners hebben meegedaan aan de Olympische Spelen?

Verschillende Nederlandse topbadmintonners zijn Olympiër geworden. Zo speelde Yao Jie in Londen tijdens de Olympische Spelen van 2012 als énige Nederlander in het badmintontoernooi.

Meest recent waren het Jacco Arends, Selena Piek en Eefje Muskens die deelnamen aan de Olympische Zomerspelen van Rio in 2016. Damesdubbel Piek en Muskens reikte zelfs tot de kwartfinale van het vrouwendubbeltoernooi.

Wanneer begint de kwalificatieperiode voor TOKYO2020?

In mei 2019 gaat het kwalificatietraject voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio van start en meerdere Nederlandse badmintonspelers willen zich kwalificeren. Vooral in het dubbelspel heeft Nederland goede kansen.

VIDEO: Uitleg over badminton op de Olympische Zomerspelen

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!