clubzoeker

Van Zundert / VELO hoopt op prolongatie van de landstitel

Van Zundert / VELO hoopt op prolongatie van de landstitel

Pauline Keemink heeft zo te zien een kappersbon van Adobe Photoshop gekregen?

Komende week start de selectie van VELO weer met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen. Vanaf maandag 16 augustus zullen de spelers en speelsters van het vlaggenschip weer drie keer in de week trainen om volledig fit aan de start van het seizoen te verschijnen.

SportSport

Maak kennis met Rune van Dalm!

Afgelopen seizoen was een droomseizoen voor de hele vereniging. Het team onder leiding van Ciraar Slaats en Edward van den Heuvel bleef in de reguliere competitie ongeslagen, wisten met zeer sterk badminton de Nederlandse beker te veroveren en deden erg goede zaken in Zwolle tijdens de Europa Cup. "Een seizoen om nooit meer te vergeten", aldus manager Robin Albersen.

Coach Slaats zal proberen het succes van vorig seizoen te evenaren, "Succes behaal je alleen als je er met z'n allen voor wilt gaan, in goede en slechte dagen. Er moet een klik zijn en men moet in elkaar willen investeren, daarnaast moet er ook voldoende lol zijn."

Voor het nieuwe seizoen zijn er op allerlei fronten wel wat verschuivingen geweest. Bij diverse verenigingen zijn spelers vertrokken of juist gekomen. Met name Almere heeft zich goed weten te versterken, manager Albersen verwacht dat zij "gaan eindigen bij de bovenste vier." Geduchte concurrent van VELO, Amersfoort, heeft ook 2 sterke spelers aangetrokken. Duinwijck wist het team compleet te houden en zal de grootste concurrent worden komend seizoen. Afgelopen seizoen wist VELO tweemaal te winnen in de competitie, daarnaast werd Duinwijck in de halve finale van de Carlton Cup aan de kant gezet. Een feit dat zij zich zullen willen revancheren.

Technisch directeur Rob Konings is duidelijk in de doelstelling van de vereniging: "De titel prolongeren en talentvolle jeugd de kansen geven in de eredivisie. Het zal een hele lastige opdracht worden om dit te behalen, maar vanuit het bestuur en technische staf is er alle vertrouwen."

Coach Slaats heeft er ook het vertrouwen in "dat het team er weer staat komend seizoen. Alle andere teams zullen extra gemotiveerd zijn om ons te verslaan, daar moeten we ons tegen wapenen."

De spelers hebben er ook weer zin en vertrouwen in, "een lastige klus maar we moeten zien dat we het geluk van vorig jaar ook dit jaar weer gaan dwingen" aldus sterspeler Van Daalen de Jel. Het team wist bij elkaar te blijven, zo dus ook Nederlands beste badmintonner Dicky Palyama. Palyama, die overigens binnenkort voor het eerst vader wordt, was duidelijk in zijn bewoording: "wij gaan die titel weer pakken."

Met nog enkele weken voorbereiding moet alles weer op de rit staan bij VELO, de eerste wedstrijd zal gespeeld worden in de nieuwe thuishal van VELO. Op 18 september a.s. komt Van Zijderveld (runner up van vorig seizoen) op bezoek bij de Wateringers. Manager Robin Albersen: "We zullen er weer alles aan doen om het echt op en top te verzorgen komend seizoen. Met de wedstrijden hopen we weer op veel supporters, zij zijn heel duidelijk een belangrijk onderdeel van het succes. Zelfs bevriende vereniging Dynamo Sassem heeft aangegeven al wedstrijden te komen bezoeken, dat is toch geweldig!"

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!