clubzoeker

Duitser Zwiebler first seed bij Yonex Dutch Open

Duitser Zwiebler first seed bij Yonex Dutch Open

Bij de Yonex Dutch Open wordt er niet alleen topbadminton gespeeld: je kunt er ook clinics krijgen van nationale toppers!

Het toernooi van Badminton Nederland begint op 19 oktober en in de eerste versie van het Main and Qualifying Report staat Marc Zwiebler als eerste geplaatst bij de heren.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Indonesiër Chetan Anand - winnaar in 2009 - staat als tweede geplaatst en Dicky Palyama en Eric Pang bezetten respectievelijk de derde en zevende plaats. Wie een tijd terug gehoord heeft van de talentvolle, jonge Deen Viktor Axelsen: ook hij treedt aan.

\n

Bij de dames bekleedt Yao Jie de nummer 1 positie - winnaar in 2003, 2008 en 2009 - en Juliane Schenk uit Duitsland volgt op nummer 2. Judith Meulendijks (4) en Patty Stolzenbach (17) zijn de volgende Nederlanders op de plaatsingslijst. Fotografen opgelet: de top 20 wordt afgesloten door, jawel, de Duitse en fotogenieke Carola Bott.

\n

Josephine Wentholt zien we terug op plaats 45, Carlton-speelster Lisa Malaihollo op plaats 48 en Thamar Peters is de laatste Nederlandse binnen de eerste 50 posities.

\n

Japan aan het roer?

\n

De organisatie schat de Japanners Hirokatsu Hashimoto en Noriyasu Hirata (WR 10) als grootste kanshebbers in en als achtste geplaatst volgen Ruud Bosch en Koen Ridder. badmintonline.nl heeft ook een van haar eigen leden in de plaatsingslijst staan en wel Nick Smaling, die als 32e in de plaatsingslijst samen met Luc Maessen een gooi doet naar de finales.

\n

Ook bij de dames zijn het twee Japansen die de lijst aanvoeren: Mizuki Fuji en Reika Kakiiwa, de nummers 7 op de wereldranglijst. Valeria Sorokina en Nina Vislova uit Rusland (de laatste van de twee zagen we dit jaar ook al in Zwolle tijdens de Europa Cup) volgen als tweede. De Olympische belofte van Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen (WR 16) levert ze een vierde plaats op de lijst op.

\n

Hashimoto en Fuji zijn als 17e op de wereldranglijst ook in Almere de verwachte finalisten. Hier zien we Dave Khodabux samen met Samantha Barning (WR 50) op de 13 plaats terug. Ze moeten een stevige groep spelers boven zich dulden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!