SportSport

Ietwat tegenvallende winst voor Dekker Almere

Ietwat tegenvallende winst voor Dekker Almere

Josephine Wentholt had aan de Limburgse Roxanne Molenmaker geen kind.

Dekker Almere kon in de eerste wedstrijd van dit seizoen de torenhoge ambities nog niet waarmaken. Aanvankelijk leek Dekker Almere met de nieuwe mannen Saber Afif en Dave Khodabux op een grote overwinning af te gaan.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dekker Almere nam immers een verdiende voorsprong van 4-0, maar uiteindelijk stond er toch slechts 5-3 op het scorebord. En daardoor overheerste bij de Almeerse aanhang de teleurstelling ondanks de overwinning.

Dave Khodabux en Stephan Branderhorst wisselden in hun mannendubbelpartij tegen Jente Paessen en Dennis Dubbelman goede en slechte momenten met elkaar af. Nu moet gezegd dat dit de eerste partij is die de beide heren samen spelen, dus enige consideratie is op zijn plaats. De eerste game wonnen de Almeerders met 21-15 en de tweede game gaven ze een voorsprong van 18-15 alsnog bijna uit handen. Ternauwernood werd de game met 27-25 binnengehaald.

Bij het vrouwendubbel liep de eerste game als een trein. Josephine Wentholt, voor de wedstrijd in de bloemen gezet door de voorzitter vanwege haar Olympische prestaties, en Yvonne Sie waren snel klaar met 21-8. In de tweede game ging het gelijk op, maar met een eindspurt van de Almeerse dames werd het 21-15.

Saber Afif wekte in zijn mannensingle tegen de Belg Jente Paesen geen moment de indruk deze partij te verliezen. Ondanks het feit dat het 'maar' 21-15 en 21-19 werd voor Afif, had Afif steeds de controle over de wedstrijd en zorgde hij voor het derde winstpunt.

Patty Stolzenbach rondde haar vrouwensingle op haar 'des Stolzenbachs' af. Tegenstandster Wendy Hoeve kon in de eerste game nog enige tegenstand bieden, 21-15, maar in de tweede game (21-9) denderde Stolzenbach 'als een trein op de Betuwelijn' over Hoeve heen.

Stephan Branderhorst deed in zijn mannensingle tegen de alom gevreesde Leon Nottelman zijn stinkende best. De eerste game was overtuigend voor Nottelman met 14-21 en ook in de tweede game leek Nottelman de winst te pakken. Branderhorst knokte zich onder luide aanmoedigingen van het publiek van een onmogelijke achterstand terug en won heel knap met 23-21. In de derde game ging het redelijk gelijk op en leek Branderhorst met 18-16 een beslissende voorsprong te nemen. Niets was echter minder waar. De Nottel, vechtjas pur sang, pakte wellicht op ervaring toch de verdiende winst met 18-21.

Voor Josehine Wentholt was er bepaald geen sprake van een 'walk over' in haar partij tegen Roxanne Molenmaker. Maar Wentholt die de afgelopen maanden sterk gegroeid is in haar spel, was wel de bovenliggende partij en haar winst op Molenmaker met 21-16 en 21-17 was als koren op haar molen.

Met een riante voorsprong van 5-1 werd er vol spanning uitgekeken naar wat de mixen zouden brengen. Wel dat bleek niet veel, althans niet voor de Almeerders.

Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach lieten het afweten in hun partij tegen Dennis Dubbelman en Rachelle Haan. Haan en Dubbelman dubbelden bekeken en lieten met tweemaal 18-21 Stolzenbach en Van Moorst met lege handen achter.

Dave Khodabux en Yvonne Sie verloren in hun mix tegen Leon Nottelman en Roxanne Molenmaker de eerste game met 18-21. In de tweede game leken de Almeerders op stoom te zijn gekomen met 21-10. In de derde game kwamen De Nottel en Molenmaker opnieuw sterk voor de dag. Toch hadden de Almeerders met een 18-16 voorsprong de winst voor het grijpen, maar het Dekker Almereduo lieten de winst glippen met 18-21.

En zo werd in deze sportieve en toch wel spannende wedstrijd, met uiteindelijk toch nog 150 toeschouwers, de eindstand bepaald op 5-3.

Als excuus voor Dekker Almere mag wellicht gelden dat het samen trainen van de spelers tot een minimum beperkt is, omdat vier van de zeven spelers 'op Papendal zitten' en vrijaf krijgen om de clubtraining te volgen, is geen vanzelfsprekendheid.

Het arbitrale trio bestond uit Rob Salawan Bessie, Donja Pieters en Wim Scholtus en die kweten zich uitstekend van hun taak.

Branderhorst+Khodabux - Paessen+Dubbelman 21-15 27-25 1-0
Sie+Wentholt - Haan+Hoeve 21-8 21-15 1-0
Afif - Paesen 21-15 21-19 1-0
Stolzenbach - Hoeve 21-15 21-9 1-0
Branderhorst - Nottelman 14-21 23-21 18-21 0-1
Wentholt - Molenmaker 21-15 21-17 1-0
Van Moorst+Stolzenbach - Dubbelman+Haan 18-21 18-21 0-1
Khodabux+Sie - Nottelman+Molenmaker 18-21 21-10 18-21 0-1

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!