Haarlemmers overrompelen Limburgers

Haarlemmers overrompelen Limburgers

Na de euforie van de allereerste winst van vorige week tegen DKC hebben we gisteravond ervaren dat de top van de eredivisie voor ons op dit moment een hele maat te groot is.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

We hebben tegen Duinwijck zonder meer een paar kansjes gehad maar in dit eerste jaar in de eredivisie kunnen we de geboden kansen nog niet verzilveren. Uitslag 0-8, het ziet er triester uit dan het in werkelijkheid is geweest. De supporters hebben genoten, een geweldige sfeer in de zaal.

De damesdubbel begon uitstekend met winst in de eerste set maar daarmee win je niet de partij. Was dit zo’n kansje, de supporters dachten van wel. Onze heren konden aardig bijblijven, het bleef spannend tot aan het einde maar erop en erover zat er nu niet in.

In de singles hadden Roxanne Molenmaker en Jente Paesen geen kans tegen De Wit en Ridder. Totaal anders was het in de singles van Wendy Hoeve en Leon Nottelman.

Wendy speelde in de eerste set met haar tegenstandster, vrij in de kop vloog zij naar 21-12. De supporters zagen het helemaal zitten. Ook in de tweede set nam zij een ruime voorsprong, het dak ging eraf. Maar hoe meer de 21 in zicht kwam hoe moeizamer het ging, het zal toch niet waar zijn. Het werd helaas waar, de tweede set ging verloren met 22-24. En dit patroon herhaalde zich in de 3e set, duidelijke voorsprong, voorsprong kwijt, opnieuw een voorsprong en aan de finish 17-21 verlies.

Leon moest aantreden tegen Ruud Bosch. In de eerste set vocht Leon steeds tegen een achterstand, maar hij bleef altijd in de buurt. Het werd 19-21 maar het had evenzo andersom kunnen zijn. De tweede set werd gekenmerkt door veel fouten van Ruud Bosch zodat Leon met 21-16 de winst kon pakken. Ook dit was zo’n kansje maar Leon zag er niet zo fris meer uit. De 3e set ging uiteindelijk naar Ruud (17-21), er zat niet meer in.

De mix van Rachelle Haan en Dennis Dubbelman tegen De Wit en Natenstedt begon weer zoals supporters hopen, winst 21-18. Kijk, weer een kans. Rachelle en Dennis streden voor wat ze waard waren maar de 2e set ging verloren met 18-21. En dan gaan de kopjes naar beneden, de pijp is leeg, 9-21 in de 3e set.

Roxanne en Leon spelen al het hele jaar een uitstekende mix, daar zal ons enige punt vandaan moeten komen. Helaas, niet vanavond want Krab en Bosch waren iets sterker (15-21, 19-21).

Roosterse BC - Duinwijck (0-8)

  • MD Custers/Dubbelman - Ridder/Natenstedt 19-21 18-21
  • VD Hoedemakers/Haan - Stapusaityte/Krab 21-18 14-21 16-21
  • 1e ME Paesen - Ridder 10-21 9-21
  • 1e VE Hoeve - Stapusaityte 21-12 22-24 18-21
  • 2e ME Nottelman - Bosch 19-21 21-16 17-21
  • 2e VE Molenmaker - De Wit 12-21 14-21
  • 1e GD Molenmaker/Nottelman - Krab/Bosch 15-21 19-21
  • 2e GD Haan/Dubbelman - De Wit/Natenstedt 21-18 18-21 9-21

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Waarom zou je naar Azië gaan om daar twee maanden of langer te gaan trainen bij Huynh en Ron? Het antwoord gaat bij mij al…

27 mei 2022

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In mijn serie gesprekken met mensen van Badminton Nederland heb ik onlangs afgesproken met Jan Helmond. Hij is de huidige…

27 mei 2022

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!