Overzicht van de kwartfinales met Nederlandse deelnemers

Overzicht van de kwartfinales met Nederlandse deelnemers

Zullen Lotte en Ruud elkaar weer kunnen feliciteren over een uurtje?

De Yonex Dutch Open staat gereed voor een geweldig weekend. De verkoop van kaarten loopt op volle toeren. Twee dagen tv en nog veel meer.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vrijdag 14:45 uur Gemengddubbel - Lotte Jonathans en Ruud Bosch

Enkele weken is dit koppel samen een weg in geslagen om een ticket te bemachtigen voor de Olympische Spelen van Londen 2012. Direct al bij hun eerste optreden zijn ze daar met een kwartfinale zeer goed in geslaagd.

Na een zeer geconcentreerde 1e ronde tegen de Indonesiërs Okvana/Megawati waren de nummers 1 van de plaatsingslijst, de Japanners Hashimoto/Fuji, de tegenstanders. De Japanners zijn maar liefst de nummers 18 van de wereld en waren op weg naar de top 10. Het spel wat Bosch/Jonathans neerzetten was erg bovensporig goed. De kans om nog verder komen ligt dit toernooi zeker in de mogelijkheden.

Vrijdag 17:00 uur Vrouwenenkel – Yao Jie

Jie zou komende zondag haar 3e titel op rij kunnen gaan pakken, maar of zij deze 'hattrick' er gaat komen is de vraag. Ook Jie moest 2 ronden doorlopen om in deze kwartfinale te komen. Haar tegenstandster is de Oekrainse Larisa Griga. Slechts één keer stonden de beide dames in het verleden tegenover elkaar en dat was tijdens de All England. In een boeiende wedstrijd trok Griga in de alles beslissende game aan het langste eind. Voor eigen publiek is Jie zeker gebrand om dit niet nog een keer te laten gebeuren maar gewoon te plaatsen voor de halve finale en een stap dichten bij de hattrick te zijn.

Vrijdag 19:15 uur Mannenenkel – Eric Pang

Hij moest er met twee keer 3 games hard aan trekken om de 3e ronde te bereiken, maar Eric Pang liet in de 3e ronde zien bij de top te horen. Zonder al te veel moeite schakelde hij de Zweed Hurskainen uit. In de kwartfinale wacht hem ook een bijzondere tegenstander, Victor Axelsen. Niet zo maar een speler, maar een Deen die 16 jaar oud is en die gezien wordt als hét talent van de eeuw. De Deen won vorige week het seniorentoernooi van Cyprus en was eerder dit jaar Wereld jeugdkampioen. Zijn spel doet heel veel denken aan wereldtopper Peter Gade, maar dat is niet zo gek want hij traint dagelijks met de Deen. In Almere heeft de lange Axelsen een enorme indruk achter gelaten in de 1e ronden. Gretig, snel vanuit achterveld en een enorme schat aan slagen zullen dit van de kwartfinales een hele interessante en spannende wedstrijd maken.

Vrijdag 20:45 uur Vrouwendubbel – Lotte Jonathans/Paulien van Dooremalen

Toen een dikke 1,5 jaar geleden het koppel Jonathans/Van Dooremalen werd gevormd in het vrouwendubbel was voor hen zelf één ding duidelijk: we stippelen een een plan uit die ons brengt naar Londen 2012. En dat plan maken ze 1,5 jaar later nog steeds waar. In november 2009 stonden ze op de 199ste plaats op de wereldranglijst. In oktober 2010 staan ze inmiddels 15e met inmiddels enkele finale plaatsen achter hun naam. Als dit zo door gaat kunnen we na een afwezigheid van één editie rekenen op Nederlands deelname op de Spelen. In de kwartfinale komen ze uit tegen het Zweedse koppel Lennartson/Wengberg waar ze eerder dit jaar nog net van verloren. In eigen huis willen ze zeker een stokje hiervoor steken en met de huidige vorm is dit absoluut een grote mogelijkheid.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!