clubzoeker

Roosterse BC torent boven TFS'57 uit

Roosterse BC torent boven TFS'57 uit

Het koningspaar van Roosteren: nu nog een gouden ei om uit te broeden!

Gisteravond laat een half uur voor de televisie gezeten, Teletekst pagina 615, het kan niet waar zijn. Vanmorgen extra vroeg opgestaan om nog eens te kijken, het staat er echt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Roosterse BC op de 3e plaats van de ranglijst, de telefoon staat vandaag roodgloeiend. Bedrijven vragen of ze alsnog sponsor mogen worden want uitzicht op de playoffs, hier wil men graag bijhoren. Dat wij reeds 7 wedstrijden hebben gespeeld en de rest pas 3 of 4 vertellen wij er natuurlijk niet bij, dat zoeken ze zelf maar uit.

Het lijkt wel alsof onze spelers binnenkort naar China worden uitgezonden zodat wij enkele wedstrijden vooruit moeten spelen, onze teller staat al op 7. Stel je voor, Excelsior 7 wedstrijden gespeeld, Ajax 3, Studio Sport zou verbaasd verslag doen.

Los van alle gekkigheid, gisteravond waren de spelers van The Flying Shuttle '57 onze gasten. Het eerste wat ons opviel was dat Monique Broeke er niet bij was, dat scheelt uiteraard een jas in dit gure jaargetijde. TFS'57 kennen wij al van de wedstrijden uit de 1e divisie, daar liggen voor ons kansen. Maar ook bij ons zijn er pijntjes, Rachelle Haan en Cyriel Weijers kunnen niet spelen, Dennis Dubbelman en Leon Nottelman hebben de hele week bij de fysio gezeten, het zal erom spannen.

De damesdubbel gaat zoals verwacht, geen sterke partij van beide kanten maar gewoon de winst pakken is genoeg. De herendubbel was zo'n twijfelgeval, Dennis Dubbelman en Ceriel Custers als gelegenheidskoppel tegen een ingespeelde tegenstander. De achterstand in de eerste set bedroeg op enig moment 15-20 maar toen sloeg de vlam in de pan. Dennis en Ceriel pakten punt na punt, het publiek ging massaal op de banken en de tegenstander kon het niet meer omzetten. De set werd alsnog gewonnen met 23-21 en dat werkte zich meteen door in de volgende set. Zij zaten in een diep gat en zelf kom je in de flow, tweede set 21-9. Dat is een extra punt voor Roosteren.

In de singles pakten Wendy Hoeve tegen Sarah Lammers en Leon Nottelman tegen Roel Janssen het reeds ingeplande winstpunt. Wendy kwam gedurende de gehele partij niet in de problemen, Leon bracht de supporters weer eens tot wanhoop. Na een simpele winst in de eerste set ging de tweede set verloren, onnodig volgens iedereen die toekeek maar die stonden niet op de baan. In de 3e set stelde Leon snel orde op zaken zoals wij dat van de Nottel gewend zijn.

Roxanne Molenmaker had geen probleem met invalster Tak-Chin Lam, Jente Paesen verloor zijn partij met duidelijke cijfers van Simon van Opstal. Het zelfvertrouwen van Jente is behoorlijk aangetast, hij kan veel beter dan er op dit moment uitkomt. Daar gaan we hard aan werken.

De mix van Dennis en Linda Hoedemakers tegen Quik en Lammers was weer zo'n moment van de avond. Dennis en Linda vormen een gelegenheidscombinatie die aan elkaar moeten wennen. In de eerste set viel het shuttletje naar onze kant (25-23), in de tweede set precies andersom (21-23). In de 3e set werd het alsnog winst voor Roosteren (21-15), het verschil tussen winst en verlies vanuit het oogpunt supporter lag vooral in de agressiviteit van Linda aan het net.

Soeverein werd daarna de mix van Roxanne en Leon gewonnen, zoals degelijkheid behoort te zijn. Eindstand 7-1.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!