SportSport

Van Zundert / VELO presteert goed in dubbelweekend

Van Zundert / VELO presteert goed in dubbelweekend

Rikkert Suijkerland, in het dagelijks leven sportconsulent in Den Haag, bracht deze badmintonexercitie samen met Lisa Malaihollo tot een goed eind.

Afgelopen weekend heeft Van Zundert VELO een dubbelweekend gespeeld. Zaterdagavond 16 oktober kwam BV Almere op bezoek en zondagmiddag 17 oktober was de tegenstander BC DKC in Den Haag.

› support ons met een Tikkie!

Beide wedstrijden gingen ruim naar VELO, 6-2 en 1-7. Echter waren er wel onverwachte verliespartijen en zal er hard doorgetraind moeten worden. Coach Slaats was niet ontevreden maar zag ruimte voor verbetering.

Zaterdagavond tegen Almere was het team uit Wateringen in goede vorm. Beide dubbels gingen eenvoudig naar VELO. Dicky Palyama speelde weer eens met routinier Rikkert Suijkerland, deze dubbel liet zien veel perspectief te hebben voor de rest van het seizoen. Bij de dames waren Maartje Verheul en Ginny Severien veel te sterk voor hun tegenstanders.

In de singels ging het helaas mis voor Lisa Malaihollo. Zij verloor in drie sets van de hardwerkende Patty Stolzenbach. In de eerste set wist Malaihollo goed bij te blijven en de set winnend af te sluiten. De tweede en derde set waren geheel anders, Stolzenbach zette de motor aan en denderde door naar een overwinning.

De overige singels waren een prooi voor VELO, waarbij Ginny Severien zeer overtuigend haar tegenstander met 21-9 en 21-4 van de baan stuurde.

De gemengddubbels werden in punten verdeeld. Dennis van Daalen de Jel en Maartje Verheul speelden hun slechtste wedstrijd tot nu toe en verloren hierdoor terecht van Dave Khodabux en Yvonne Sie.

Rikkert Suijkerland en Lisa Malaihollo hadden weinig problemen met Jeroen van Moorst en Gita Cuntapay, het Wateringse duo speelde solide en aanvallend badminton.

Na afloop van de wedstrijd was coach Slaats niet ontevreden, "Er zaten veel goede partijen in en we zien nog steeds de stijgende lijn. Het is jammer van de gemengddubbel die we niet hadden hoeven verliezen."

En dan naar Den Haag

Op zondagmiddag was promovendus BC DKC de tegenstander van de Wateringers. In Den Haag zag het publiek dat DKC 1 punt ging pakken tegen de titelkandidaat, het werd 1-7 voor VELO.

Coach Slaats had zijn opstelling ongewijzigd gelaten. Beide dubbels gingen zoals verwacht eenvoudig naar VELO. De heren van DKC kwamen wel goed in hun spel in de eerste set en speelden goed vrijuit, maar na het aanzetten van Palyama/Suijkerland moesten zij toch hun meerdere erkennen. Verheul/Severien klaarden de klus vrij eenvoudig en lieten zien één van de sterkste koppels van Nederland te zijn.

Drie van de vier singels waren voor VELO, alleen de tweede herensingel ging verdiend naar Ruben Wijers. In een kolkende wedstrijd, waarbij de scheidsrechter een gruwelijke blunder beging door een onterechte gele kaart aan Van Daalen de Jel te geven, trok Wijers in drie sets aan het langste eind. Door de scheidsrechter werd het spel zodanig verstoord dat ook de concentratie van Van Daalen de Jel gebroken werd. Met daarbij een ijzersterk spelende Wijers ging het fout voor de stille kracht van VELO.

In de gemengddubbel zette van Daalen de Jel e.e.a. recht. Samen met Maartje Verheul hadden de tegenstanders geen kans en gingen in twee sets onderuit.

De wedstrijd van Suijkerland en Malaihollo was ook door het sterke spel van VELO voor de Wateringers, De Keijzer en Gardien speelden niet slecht maar kregen gewoon geen poot aan de grond.

Al met al heeft Van Zundert / VELO een goed speelweekend gedraaid waarbij er weer wat zaken zijn opgevallen om aan te werken. Aangezien de clash met kampioensconcurrent Duinwijck over twee weken op het programma staat, moet iedereen er klaar voor zijn. Manager Albersen: "In Haarlem zal blijken hoe ver we nu zijn, wij zullen niks cadeau krijgen en Duinwijck zal zich willen revancheren voor afgelopen seizoen. Wij hoeven niet bang te zijn als we zelfkritisch blijven en het spel van de afgelopen wedstrijden alleen nog maar kunnen verbeteren, dan ben ik nog wel benieuwd wie er in Haarlem als winnaar van de baan stapt..."

Van Zundert / VELO - Dekker Almere (6-2)

 • HD Rikkert Suijkerland/Dicky Palyama - Dave Khodabux/Stephan Branderhorst 21-15 21-11
 • DD Maartje Verheul/Ginny Severien - Patty Stolzenbach/Gita Cuntapay 21-10 21-18
 • HE1 Dicky Palyama - Saber Afif 21-14 21-14
 • DE1 Lisa Malaihollo - Patty Stolzenbach 22-2 11-21 12-21
 • HE2 Dennis van Daalen de Jel - Stephan Branderhorst 21-12 21-13
 • DE2 Ginny Severien - Yvonne Sie 21-9 21-4
 • GD2 Rikkert Suijkerland/Lisa Malaiholl - Jeroen van Moorst/Gita Cuntapay 21-18 21-17
 • GD1 Dennis van Daalen de Jel/Maartje Verheul - Dave Khodabux/Yvonne Sie 14-21 19-21

BC DKC - Van Zundert / VELO (1-7)

 • HD Robbert de Keijzer/Ruben Wijers - Rikkert Suijkerland/Dicky Palyama 15-21 10-21
 • DD Kimberly Gardien/Saskia Binken - Maartje Verheul/Ginny Severien 11-21 12-21
 • HE1 Bouke van Bergen Bravenboer - Dicky Palyama 8-21 21-17 13-21
 • HE1 Tak Ling Lam - Lisa Malaihollo 12-21 17-21
 • HE2 Ruben Wijers - Dennis van Daalen de Jel 18-21 22-20 21-17
 • DE2 Saskia Binken - Ginny Severien 12-21 11-21
 • GD2 Robbert de Keijzer/Kimberly Gardien - Rikkert Suijkerland/Lisa Malaihollo 15-21 14-21
 • GD1 Bouke van Bergen Bravenboer/Tak Ling Lam - Dennis van Daalen de Jel/Maartje Verheul 13-21 6-21

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Coronavirus: China meldt badmintonploeg af voor internationaal jeugdtoernooi Haarlem

Coronavirus: China meldt badmintonploeg af voor internationaal jeugdtoernooi Haarlem

Van woensdag 26 februari tot en met zondag 1 maart vindt in DEGIRO-hal in Haarlem de veertigste editie van de Yonex Dutch Junior…

19 februari 2020

Austrian Open 2020 met kortgewiekte EK Badminton-finalist Joran Kweekel

Austrian Open 2020 met kortgewiekte EK Badminton-finalist Joran Kweekel

Vanaf vandaag tot en met zaterdag 22 februari vindt in Wenen de Austrian Open 2020 plaats, onderdeel van de International…

19 februari 2020

Yonex France U17 Open 2020 met Nederlandse jeugdspelers in actie

Yonex France U17 Open 2020 met Nederlandse jeugdspelers in actie

Vanaf morgen tot en met vrijdag 21 februari vindt in het Franse Aire sur la Lys de Yonex France U17 Open 2020 plaats. Voor…

17 februari 2020

Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK Badminton

Historische zilveren medaille voor Nederlands mannen bij EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) geschiedenis…

16 februari 2020

Nederlandse badmintonmannen halen finale EK Badminton

Nederlandse badmintonmannen halen finale EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) opnieuw voor een…

15 februari 2020

Nederlandse mannen stunten met plek in halve finales EK Badminton

Nederlandse mannen stunten met plek in halve finales EK Badminton

De Nederlandse mannen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) voor een stunt…

14 februari 2020

Nederlandse badmintonvrouwen met 3-2 ten onder tegen Estland

Nederlandse badmintonvrouwen met 3-2 ten onder tegen Estland

De Nederlandse vrouwen hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin (Frankrijk) opnieuw niet weten te…

13 februari 2020

Luxemburg onderuit tegen Nederlandse mannenploeg tijdens EK Badminton

Luxemburg onderuit tegen Nederlandse mannenploeg tijdens EK Badminton

De Nederlandse mannen (als zesde geplaatst) hebben bij de Europese Kampioenschappen voor landenteams 2020 in Liévin…

12 februari 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!