Van Zundert / VELO presteert goed in dubbelweekend

Van Zundert / VELO presteert goed in dubbelweekend

Rikkert Suijkerland, in het dagelijks leven sportconsulent in Den Haag, bracht deze badmintonexercitie samen met Lisa Malaihollo tot een goed eind.

Afgelopen weekend heeft Van Zundert VELO een dubbelweekend gespeeld. Zaterdagavond 16 oktober kwam BV Almere op bezoek en zondagmiddag 17 oktober was de tegenstander BC DKC in Den Haag.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Beide wedstrijden gingen ruim naar VELO, 6-2 en 1-7. Echter waren er wel onverwachte verliespartijen en zal er hard doorgetraind moeten worden. Coach Slaats was niet ontevreden maar zag ruimte voor verbetering.

Zaterdagavond tegen Almere was het team uit Wateringen in goede vorm. Beide dubbels gingen eenvoudig naar VELO. Dicky Palyama speelde weer eens met routinier Rikkert Suijkerland, deze dubbel liet zien veel perspectief te hebben voor de rest van het seizoen. Bij de dames waren Maartje Verheul en Ginny Severien veel te sterk voor hun tegenstanders.

In de singels ging het helaas mis voor Lisa Malaihollo. Zij verloor in drie sets van de hardwerkende Patty Stolzenbach. In de eerste set wist Malaihollo goed bij te blijven en de set winnend af te sluiten. De tweede en derde set waren geheel anders, Stolzenbach zette de motor aan en denderde door naar een overwinning.

De overige singels waren een prooi voor VELO, waarbij Ginny Severien zeer overtuigend haar tegenstander met 21-9 en 21-4 van de baan stuurde.

De gemengddubbels werden in punten verdeeld. Dennis van Daalen de Jel en Maartje Verheul speelden hun slechtste wedstrijd tot nu toe en verloren hierdoor terecht van Dave Khodabux en Yvonne Sie.

Rikkert Suijkerland en Lisa Malaihollo hadden weinig problemen met Jeroen van Moorst en Gita Cuntapay, het Wateringse duo speelde solide en aanvallend badminton.

Na afloop van de wedstrijd was coach Slaats niet ontevreden, "Er zaten veel goede partijen in en we zien nog steeds de stijgende lijn. Het is jammer van de gemengddubbel die we niet hadden hoeven verliezen."

En dan naar Den Haag

Op zondagmiddag was promovendus BC DKC de tegenstander van de Wateringers. In Den Haag zag het publiek dat DKC 1 punt ging pakken tegen de titelkandidaat, het werd 1-7 voor VELO.

Coach Slaats had zijn opstelling ongewijzigd gelaten. Beide dubbels gingen zoals verwacht eenvoudig naar VELO. De heren van DKC kwamen wel goed in hun spel in de eerste set en speelden goed vrijuit, maar na het aanzetten van Palyama/Suijkerland moesten zij toch hun meerdere erkennen. Verheul/Severien klaarden de klus vrij eenvoudig en lieten zien één van de sterkste koppels van Nederland te zijn.

Drie van de vier singels waren voor VELO, alleen de tweede herensingel ging verdiend naar Ruben Wijers. In een kolkende wedstrijd, waarbij de scheidsrechter een gruwelijke blunder beging door een onterechte gele kaart aan Van Daalen de Jel te geven, trok Wijers in drie sets aan het langste eind. Door de scheidsrechter werd het spel zodanig verstoord dat ook de concentratie van Van Daalen de Jel gebroken werd. Met daarbij een ijzersterk spelende Wijers ging het fout voor de stille kracht van VELO.

In de gemengddubbel zette van Daalen de Jel e.e.a. recht. Samen met Maartje Verheul hadden de tegenstanders geen kans en gingen in twee sets onderuit.

De wedstrijd van Suijkerland en Malaihollo was ook door het sterke spel van VELO voor de Wateringers, De Keijzer en Gardien speelden niet slecht maar kregen gewoon geen poot aan de grond.

Al met al heeft Van Zundert / VELO een goed speelweekend gedraaid waarbij er weer wat zaken zijn opgevallen om aan te werken. Aangezien de clash met kampioensconcurrent Duinwijck over twee weken op het programma staat, moet iedereen er klaar voor zijn. Manager Albersen: "In Haarlem zal blijken hoe ver we nu zijn, wij zullen niks cadeau krijgen en Duinwijck zal zich willen revancheren voor afgelopen seizoen. Wij hoeven niet bang te zijn als we zelfkritisch blijven en het spel van de afgelopen wedstrijden alleen nog maar kunnen verbeteren, dan ben ik nog wel benieuwd wie er in Haarlem als winnaar van de baan stapt..."

Van Zundert / VELO - Dekker Almere (6-2)

 • HD Rikkert Suijkerland/Dicky Palyama - Dave Khodabux/Stephan Branderhorst 21-15 21-11
 • DD Maartje Verheul/Ginny Severien - Patty Stolzenbach/Gita Cuntapay 21-10 21-18
 • HE1 Dicky Palyama - Saber Afif 21-14 21-14
 • DE1 Lisa Malaihollo - Patty Stolzenbach 22-2 11-21 12-21
 • HE2 Dennis van Daalen de Jel - Stephan Branderhorst 21-12 21-13
 • DE2 Ginny Severien - Yvonne Sie 21-9 21-4
 • GD2 Rikkert Suijkerland/Lisa Malaiholl - Jeroen van Moorst/Gita Cuntapay 21-18 21-17
 • GD1 Dennis van Daalen de Jel/Maartje Verheul - Dave Khodabux/Yvonne Sie 14-21 19-21

BC DKC - Van Zundert / VELO (1-7)

 • HD Robbert de Keijzer/Ruben Wijers - Rikkert Suijkerland/Dicky Palyama 15-21 10-21
 • DD Kimberly Gardien/Saskia Binken - Maartje Verheul/Ginny Severien 11-21 12-21
 • HE1 Bouke van Bergen Bravenboer - Dicky Palyama 8-21 21-17 13-21
 • HE1 Tak Ling Lam - Lisa Malaihollo 12-21 17-21
 • HE2 Ruben Wijers - Dennis van Daalen de Jel 18-21 22-20 21-17
 • DE2 Saskia Binken - Ginny Severien 12-21 11-21
 • GD2 Robbert de Keijzer/Kimberly Gardien - Rikkert Suijkerland/Lisa Malaihollo 15-21 14-21
 • GD1 Bouke van Bergen Bravenboer/Tak Ling Lam - Dennis van Daalen de Jel/Maartje Verheul 13-21 6-21

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Waarom zou je naar Azië gaan om daar twee maanden of langer te gaan trainen bij Huynh en Ron? Het antwoord gaat bij mij al…

27 mei 2022

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In mijn serie gesprekken met mensen van Badminton Nederland heb ik onlangs afgesproken met Jan Helmond. Hij is de huidige…

27 mei 2022

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!