Welkom thuis Ginny, Den, Ciraar en Appie

Welkom thuis Ginny, Den, Ciraar en Appie

Wie de D-side van BC DKC kent, weet dat 't Zandje afgelopen zondag een ware heksenketel is geweest.

De Haagse badmintonclub DKC, die dit jaar voor het eerst weer in de eredivisie uitkomt, heeft afgelopen zondagmiddag thuis weliswaar stevig verloren van het Wateringse Van Zundert / VELO, maar slaagde er toch in twee driesetters af te dwingen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het team won daarvan één partij: Ruben Wijers zag zijn harde werken in een spannende wedstrijd tegen Dennis van Daalen de Jel beloond met een winstpunt. Einduitslag dus 1-7.

De sfeer in Sporthal 't Zandje was uitstekend, met veel publiek (waaronder een groot aantal oud-DKC-ers), enthousiast en luid getrommel en toepasselijke spandoeken. Het doek met de tekst "Welkom thuis, Ginny/Den/Ciraar/Appie" vertolkte die sportieve sfeer goed. De Wateringse Ginny Severien, Dennis van Daalen de Jel (spelers), Ciraar Slaats (trainer) en Robin Albersen (manager) zijn immers allen afkomstig van BC DKC.

Dat koploper VELO niet onterecht op die plaats in de eredivisie staat bleek gelijk al duidelijk bij de mannen- en vrouwendubbels. Deze werden vrij eenvoudig door Van Zundert / VELO gewonnen. Ook de vrouwensingles gingen naar Van Zundert / VELO. Tak Ling Lam moest de eerste set met 12-21 aan Lisa Malaihollo laten, maar kwam in de 2e set sterk terug. Tot aan de vijftiende punt ging het gelijk op, maar daarna won de routine van Malaihollo het en zij won uiteindelijk met 17-21.

Invalster Saskia Binken (Veerle Wijers moest wegens gezondheidsredenen verstek laten gaan) moest daarop aantreden tegen de ervaren Ginny Severien. Ze bood dapper weerstand, maar Severien won vrij eenvoudig met 13-21 en 11-21.

Bij de herensingles werd het spannend. VELO-coryfee Dicky Palyama won met 8-21 ruim de eerste set tegen Bouke van Bergen Bravenboer, maar in de tweede set kwam Van Bergen Bravenboer sterk terug. Hij liep uit tot 19-12, waarna Palyama er een tandje bijzette. Dat bleek echter net te laat te zijn: Bouke van Bergen Bravenboer won de tweede set met 21-17. De derde set moest hij echter met 13-21 weer aan Dicky Palyama laten.

De partij tussen Ruben Wijers en Dennis van Daalen de Jel was zinderend. Uiteraard was er Dennis van Daalen de Jel veel aan gelegen om deze partij te winnen bij DKC thuis, waar hij een paar maal clubkampioen was toen hij nog voor de Haagse club uitkwam. Ruben Wijers, die heel sterk speelde, gaf echter niets cadeau. De eerste set ging met 18-21 naar Van Daalen de Jel. De tweede set ging gelijk op, toen, na een door Ruben Wijers gescoorde punt, Dennis van Daalen de Jel even boos de shuttle hoog op sloeg, waarop deze op de balken van het plafond van de sporthal bleef liggen. De scheidsrechter vatte deze uiting van frustratie dusdanig ernstig op, dat hij Van Daalen de Jel een gele kaart gaf. Dat verminderde de frustratie bij Dennis bepaald niet, wat resulteerde in een op de grond stuk gesmeten racket...

Gelukkig werd later de wel erg gemakkelijk gegeven gele kaart door tussenkomst van de referee weer ingetrokken. Het vervolg van de tweede set bleef gelijk op gaan, maar Ruben Wijers bleek bij de stand 20-20 over de sterkste zenuwen te beschikken en won met 22-20. Hierna volgde de eveneens uiterst spannende derde set, waarin Wijers telkens een paar puntjes voor bleef op Van Daalen de Jel. Ruben Wijers wist deze voorsprong knap te handhaven en won uiteindelijk met 21-17, waarna het Haagse publiek juichte alsof DKC de gehele wedstrijd had gewonnen.

De gemengddubbels gingen echter, net als de eerst gespeelde mannen- en vrouwendubbels, vrij eenvoudig naar Van Zundert / VELO, dat hiermee zijn eerste plaats in de competitie versterkte. DKC is helaas gezakt naar een achtste positie.

BC DKC – Van Zundert / VELO (1-7)

  • MD Ruben Wijers/Robbert de Keijzer – Dicky Palyama/Rikkert Suijkerland: 15-21 10-21
  • VD Kimberly Gardien/Saskia Binken – Ginny Severien/Maartje Verheul: 11-21 12-21
  • 1e ME Bouke van Bergen Bravenboer – Dicky Palyama: 8-21 21-17 13-21
  • 1e VE Tak Ling Lam – Lisa Malaihollo: 12-21 17-21
  • 2e ME Ruben Wijers – Dennis van Daalen de Jel: 18-21 22-20 21-17
  • 2e VE Saskia Binken – Ginny Severien: 13-21 11-21
  • 1e GD Bouke van Bergen Bravenboer/Tak Ling Lam – Dennis van Daalen de Jel/Maartje Verheul: 13-21 6-21
  • 2e GD Robbert de Keijzer/Kimberly Gardien – Rikkert Suijkerland/Lisa Malaihollo: 15-21 14-21

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!