Wie stopt Zwiebler?

Wie stopt Zwiebler?

Met de juiste vorm kan Eric Pang een obstakel zijn voor Zwiebler.

In het mannenenkelspel zijn alle ogen gericht op de nummer 1 van de plaatsingslijst Marc Zwiebler. De Duitser keerde in 2007 na 2 jaar afwezigheid vanwege een rugblessure terug in het circuit en lijkt op weg naar de top 10.

SportSport

Ken je BC DINO al?

Bij zijn rentree maakte hij direct indruk door de Belgium International te winnen. Vanaf dat moment heeft hij al 7 toernooi overwinningen achter zijn naam staan en is deze linkshandige bij iedere wedstrijd een genot om zijn strijdlust te bekijken. Zwiebler zal bij het zien van het loting vast al naar het finale weekend gekeken hebben, want mocht hij soepeltjes de eerste ronden doorlopen dan komt hij in de finale de runner-up van 2009 Chetan Anand tegen.

Landgenoot Eric Pang begint rustig in Almere met een qualifier en zal daarna zijn motortje langzaam moeten gaan warmdraaien. Vorig jaar was er de finaleplek voor Eric in een zeer goed gevuld Topsportcentrum. Met 21/12 en 21/15 ging de titel mee naar India. Dit jaar komen ze elkaar tegen in de halve finale, want Eric heeft wel een hele lekkere loting op weg naar die partij op zaterdag. Laat de Indiër dan maar zien dat er progressie sinds oktober 2009 in zit.

Of zal de hoogst geplaatst Nederlander op wereld ranglijst (21), Dicky Palyama dit jaar voor een stunt zorgen? Dicky schommelt het laatste jaar rond de 20e plaats van de ranking en kwam de afgelopen maanden in toernooien niet verder dan de 1e of 2e ronde. Hij begint tegen de Engelsman Harry Wright en zit in het bovenste deel bij Zwiebler. Hij is er toe in staat om voor eigen publiek zijn stempel te drukken, dus laten we zeker ook bij zijn partijen hem een duwtje geven vanaf de tribune.

Of gaan wij in Almere de grote doorbraak meemaken in de senioren van de Deen Viktor Axelsen? We schreven al eerder over hem op de website, maar gaat hij over een aantal jaren de nieuwe Peter Gade of Peter Rasmussen worden bij de Denen? Hij heeft in ieder geval een Europees- en Wereldtitel bij de junioren achter zijn naam staan.

Maar het toernooi begint op dinsdag met de kwalificatie. In totaal 11 Nederlandse zullen strijden na 2 rondjes spelen om 8 plekken in het hoofdtoernooi. Het waren er 12, maar Sergio Kepel uit Delft meldde zich afgelopen week af. De speler van het 2e van Velo zal ook in het gemengddubbel met Elisa Piek niet in actie komen.

Nederlanders tijdens de Yonex Dutch Open

 • Dicky Palyama
 • Eric Pang
 • Saber Afif
 • Rune Massing
 • Dennis van Daalen De Jel
 • Erik Meijs
 • Marco de Jager
 • Ralph Starren
 • Hans van Os
 • Jerry Natenstedt
 • Jim Middelburg
 • Nick Fransman
 • Nick Smaling
 • Bart Gerrits
 • Ben Maes
 • Tim Vaessen

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!