clubzoeker

BC DKC snoept Duinwijck punt af

BC DKC snoept Duinwijck punt af

Jerry Natenstedt kwam - ondanks z'n lengte - tekort tegen Ruben Wijers.

Badmintonclub DKC is er weer in geslaagd een punt af te pakken van één van de titelkandidaten. Tweede heer Ruben Wijers won in het enkelspel overtuigend van Duinwijck-speler Jerry Natenstedt.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Eerder in de competitie zorgde hij voor het enige punt tegen Van Zundert / VELO. Coach Roy Calbo is tevreden met het 1-7 resultaat.

BC DKC had niet de illusie te kunnen winnen van Duinwijck, maar door de afwezigheid van Koen Ridder en Ruud Bosch (beide in China voor een toernooi), zag BC DKC wel mogelijkheden om minimaal één punt te pakken. Ruben Wijers deed wat van hem verwacht werd en versloeg Jerry Natenstedt met 21-10 en 21-18.

Het gemengddubbelspel van Bouke van Bergen Bravenboer en Tak Ling Lam was, zoals bijna elke week het geval is, weer een spannende partij. Ze begonnen de wedstrijd tegen Chris Bruil en Eva Krab overtuigend en wonnen de eerste set met 21-16. De ervaren Chris Bruil wist de wedstrijd echter naar zich toe te trekken. De tweede en derde set eindigde met 13-21 en 13-21 in het voordeel van Duinwijck.

In beide dubbelpartijen was Duinwijck een maatje te groot voor de DKC-koppels. Ook het gemengddubbelkoppel Robbert de Keijzer/Veerle Wijers had weinig in te brengen tegen het sterke Duinwijck-duo Jacco Arends/Selena Piek (10-21 en 14-21). Kimberly Gardien verloor het enkelspel van oud-DKC-speelster Soraya de Visch Eijbergen met vrij dikke cijfers (14-21 en 9-21), maar toch is de coach tevreden over haar partij.

De singles van Bouke van Bergen Bravenboer en Tak Ling Lam vielen zoals verwacht ook uit in het voordeel van Duinwijck. Aankomende week heeft het eerste team van BC DKC een vrij weekend. De eerstvolgende wedstrijd vindt plaats op 11 december en zal in eigen huis gespeeld worden tegen BC Amersfoort.

BC DKC – BC Duinwijck (1-7)

  • MD Ruben Wijers/Robbert de Keijzer - Erik Meijs/Jacco Arends 10-21 8-21
  • VD Kimberly Gardien/Veerle Wijers - Selena Piek/ Eva Krab 9-21 10-21
  • ME 1 Bouke van Bergen Bravenboer - Erik Meijs 11-21 13-21
  • VE 1 Tak Ling Lam - Akville Stapusaityte 15-21 13-21
  • ME 2 Ruben Wijers - Jerry Natenstedt 21-10 21-18
  • VE 2 Kimberley Gardien - Soraya de Visch Eijbergen 14-21 9-21
  • GD 1 Robbert de Keijzer/Veerle Wijers - Jacco Arends/Selena Piek 10-21 14-21
  • GD 2 Bouke van Bergen Bravenboer/Tak Ling Lam - Chris Bruil/Eva Krab 21-16 13-21 13-21

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!