SportSport

BC Victoria pakt twee belangrijke punten in Amersfoort

BC Victoria pakt twee belangrijke punten in Amersfoort

Lieke Maes en Robert Kwee pakten een van de twee puntjes in BC Amersfoort.

Gisteravond trad team 1 aan tegen BC Amersfoort 1 in de Juliana van Stolberghal. Hoewel de 6-2 einduitslag anders doet vermoeden had een 5-3 of zelfs een 4-4 tot de mogelijkheden behoord.

SportSport

Maak kennis met Olaf Hermus!

Gisteravond trad team 1 aan tegen BC Amersfoort 1 in de Juliana van Stolberghal. Hoewel de 6-2 einduitslag anders doet vermoeden had een 5-3 of zelfs een 4-4 tot de mogelijkheden behoord.

Meta en Thamar speelden een goede partij tegen wereldtopper Yao Jie en de Chinese Shisi Zou. De dames streden voor wat ze waard waren maar ze waren helaas niet opgewassen tegen de Amersfoortse muur.

Op de baan ernaast mocht Wissam zijn officiële debuut maken voor BC Victoria. Met Rik Hermans aan zijn zijde speelde dit pas gevormde koppel een degelijke wedstrijd tegen veelvoudige Nationaal kampioenen Dennis Lens en Joéli Residay. Maar ook hier was het Amersfoortse koppel duidelijk een maatje te groot.

Robert Kwee speelde een zeer verdienstelijke eerste set maar verloor die toch nipt van de Oegandees Edwin Ekiring. In de tweede set kon hij het niveau van de eerste set niet meer vasthouden en zo liep Edwin heel snel uit tot een grote voorsprong waardoor Robert deze set ook verloor en zijn meerdere moest erkennen in de kopman van Amersfoort.

Thamar had de ondankbare taak om als eerste dame te spelen tegen de mondiale nummer 10 Yao Jie. In de eerste set kon Thamar goed bijblijven totdat Yao Jie in de tweede set een tandje bijschakelde en Thamar de tweede set relatief duidelijk verloor.

Vervolgens kwam Jessie de baan op voor haar tweede damessingle partij tegen Gayle Mahulette. De eerste set liep Jessie achter de feiten aan waardoor de eerste set naar Gayle ging. In de tweede set kon Jessie goed bijblijven en even leek het erop dat Jessie er een derde set uit kon gaan slepen. Helaas kwam ze in de eindfase net tekort en ging ook deze wedstrijd naar Amersfoort.

De tweede herensingle ging tussen Ben en de Belg Lionel Warnotte. In de eerste set kwam Ben moeilijk op gang wat resulteerde in duidelijk setverlies. De tweede set kwam Ben pas echt in de wedstrijd. Deze set werd pas laat beslist in het voordeel van Ben. De derde set ging gelijk op tot 17-17. Door een paar opeenvolgende gelukkige rallies in het voordeel van Lionel werd de wedstrijd beslist in het voordeel van de Belg.

Ondanks de grote achterstand gingen de Victorianen met vertrouwen de gemengddubbels in want het team besefte dat er kansen waren.

De eerste gemengddubbel van Ben en Meta tegen Joéli Residay en Shisi Zou werd het eerste winstpunt van de Hoensbroekse formatie. Hoewel beide sets redelijk gelijk opgingen, kwam de winst nooit echt in gevaar.

In de tweede gemengddubbel traden Robert en Lieke aan tegen gelegenheidskoppel Eli Mambwe en Gayle Mahulette. De Victorianen speelden erg scherp en agressief. Hier had de Amersfoortse combinatie geen antwoord op. Ondanks de hevige aanmoedigingen aan de zijde van Amersfoort ging ook deze wedstrijd naar BC Victoria.

Hiermee werd de einduitslag 6-2 in het voordeel van BC Amersfoort. Ondanks deze nederlaag is er voldoende perspectief voor de komende wedstrijden voor het relatief jonge en onervaren team van BC Victoria. Overigens verdient BC Victoria respect voor het feit dat ze tot het einde hebben gestreden met als resultaat twee verdiend gewonnen wedstrijden.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!