Knap herstel van BC Smashing tegen Van Zijderveld

Knap herstel van BC Smashing tegen Van Zijderveld

Brenda Beenhakker had nog een badmintonsetje liggen en deed gezellig mee.

Na de teleurstellende uitslag van vorige week, 7-1 verlies in de uitwedstrijd tegen Van Zijderveld, was er coach Beenhakker veel aan gelegen met een beter resultaat uit de bus te komen.

Ken je SV Sparta al?

De vooruitzichten voor BC Smashing waren niet bepaald gunstig, want niet alleen Jordy Hilbink kampt al maanden met een hardnekkige blessure, maar ook Nick Fransman meldde zich af vanwege blessureleed.

Zowel het vrouwendubbel als ook dat van de mannen gaven al hoop op een redelijk resultaat. Coach Brenda Beenhakker speelde in het vrouwendubbel met Ilse Bakker en dit koppel boekte een duidelijke overwinning tegen Monique van der Wouden en Beryl Hetharia. Het mannendubbel van Stephan van Houtem en Frank Vermeesch wist na ruim verlies in de eerste game toch nog een derde game te forceren, maar uiteindelijk waren Hans van Os en Norbert van Barneveld toch te sterk. De tussenstand van 1-1 na de dubbels gaf BC Smashing het vertrouwen dat er meer te halen was in deze wedstrijd.

Dat invaller Frank Vermeesch het niet zou bolwerken tegen de sterke Lester Oey lag voor de hand, maar Rachel Geertsen moest wel heel diep gaan om haar partij te winnen. Na ruim verlies in de eerste game (13-21)tegen Monique van der Wouden kwam Geertsen in de tweede game sterk terug. Toch moest er wel een matchpoint weggewerkt worden (23-21) om de derde game af te dwingen. Die game leverde veel spanning op met wisselende kansen. Uiteindelijk ging de winst met 21-19 onder luid applaus van het publiek naar BC Smashing.

Ilse Bakker zag kans haar partij in twee games winnend af te sluiten. Tegen Linda Chen ging het in de eerste game nog wat moeizaam (21-19), maar de tweede game ging wat duidelijker naar Bakker (21-15).

Ook in het tweede mannenenkelspel moest coach Beenhakker terugvallen op een invaller uit team 2. Ghislain Soselisa speelde niet onverdienstelijk, maar de sterke jeugdige Hans van Os was toch te sterk voor Soselisa.

Door deze resultaten stond er een tussenstand van 3-3 op de borden, maar BC Smashing wilde meer en dat zou dan in de gemengd dubbels moeten gebeuren. Het koppel Soselisa/Geertsen moesten de eer aan van Zijderveld laten met de uitslagen 11-21 en 15-21. Maar het hoogtepunt van de avond werd tot het laatst bewaard. Stephan van Houtem en Mariëlle van der Woerdt vochten een verbeten strijd tegen het sterke koppel Oey/Hetharia. Na winst in de eerste game volgde een groot verlies in de tweede game en leek het er op dat de beslissende derde game naar van Zijderveld zou gaan. Dat zag er in het verloop van de game ook naar uit, maar Van Houtem en van der Woerdt knokten zich terug, werkte een matchpoint weg en werden met de ongelooflijke eindstand van 26-24 de grote overwinnaars.

Alle spelers voelden de uitslag van 4-4 als een revanche op de 7-1 nederlaag een week eerder. Het publiek was het daar zeker mee eens.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Nederlandse mixkoppels stranden in eerste ronde Swiss Open

Op de eerste dag van de Yonex Swiss Open in Basel kwamen twee Nederlandse koppels in actie in het gemengddubbel. Helaas bleek…

2 maart 2021

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Terugblik digitale Bondsvergadering 27 februari

Afgelopen zaterdag 27 februari jl. vond de digitale Bondsvergadering van Badminton Nederland plaats. Alle 11 afgevaardigden waren…

1 maart 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Soraya de Visch Eijbergen in actie bij Swiss Open 2021

Vanaf dinsdag 2 maart kan er in de St. Jakobshalle in Basel gejaagd worden op US$ 140.000 prijzengeld tijdens de Swiss Open 2021,…

1 maart 2021

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Corona update week 8: jongeren tot 27 jaar mogen sporten in teamverband

Helaas kunnen we nog niet terug de zaal in, maar vanaf woensdag 3 maart is het wel toegestaan voor jongeren tot 27 jaar om in…

26 februari 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!