clubzoeker

Knap herstel van BC Smashing tegen Van Zijderveld

Knap herstel van BC Smashing tegen Van Zijderveld

Brenda Beenhakker had nog een badmintonsetje liggen en deed gezellig mee.

Na de teleurstellende uitslag van vorige week, 7-1 verlies in de uitwedstrijd tegen Van Zijderveld, was er coach Beenhakker veel aan gelegen met een beter resultaat uit de bus te komen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De vooruitzichten voor BC Smashing waren niet bepaald gunstig, want niet alleen Jordy Hilbink kampt al maanden met een hardnekkige blessure, maar ook Nick Fransman meldde zich af vanwege blessureleed.

Zowel het vrouwendubbel als ook dat van de mannen gaven al hoop op een redelijk resultaat. Coach Brenda Beenhakker speelde in het vrouwendubbel met Ilse Bakker en dit koppel boekte een duidelijke overwinning tegen Monique van der Wouden en Beryl Hetharia. Het mannendubbel van Stephan van Houtem en Frank Vermeesch wist na ruim verlies in de eerste game toch nog een derde game te forceren, maar uiteindelijk waren Hans van Os en Norbert van Barneveld toch te sterk. De tussenstand van 1-1 na de dubbels gaf BC Smashing het vertrouwen dat er meer te halen was in deze wedstrijd.

Dat invaller Frank Vermeesch het niet zou bolwerken tegen de sterke Lester Oey lag voor de hand, maar Rachel Geertsen moest wel heel diep gaan om haar partij te winnen. Na ruim verlies in de eerste game (13-21)tegen Monique van der Wouden kwam Geertsen in de tweede game sterk terug. Toch moest er wel een matchpoint weggewerkt worden (23-21) om de derde game af te dwingen. Die game leverde veel spanning op met wisselende kansen. Uiteindelijk ging de winst met 21-19 onder luid applaus van het publiek naar BC Smashing.

Ilse Bakker zag kans haar partij in twee games winnend af te sluiten. Tegen Linda Chen ging het in de eerste game nog wat moeizaam (21-19), maar de tweede game ging wat duidelijker naar Bakker (21-15).

Ook in het tweede mannenenkelspel moest coach Beenhakker terugvallen op een invaller uit team 2. Ghislain Soselisa speelde niet onverdienstelijk, maar de sterke jeugdige Hans van Os was toch te sterk voor Soselisa.

Door deze resultaten stond er een tussenstand van 3-3 op de borden, maar BC Smashing wilde meer en dat zou dan in de gemengd dubbels moeten gebeuren. Het koppel Soselisa/Geertsen moesten de eer aan van Zijderveld laten met de uitslagen 11-21 en 15-21. Maar het hoogtepunt van de avond werd tot het laatst bewaard. Stephan van Houtem en Mariëlle van der Woerdt vochten een verbeten strijd tegen het sterke koppel Oey/Hetharia. Na winst in de eerste game volgde een groot verlies in de tweede game en leek het er op dat de beslissende derde game naar van Zijderveld zou gaan. Dat zag er in het verloop van de game ook naar uit, maar Van Houtem en van der Woerdt knokten zich terug, werkte een matchpoint weg en werden met de ongelooflijke eindstand van 26-24 de grote overwinnaars.

Alle spelers voelden de uitslag van 4-4 als een revanche op de 7-1 nederlaag een week eerder. Het publiek was het daar zeker mee eens.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!