clubzoeker

EK Badminton 2011 in Amsterdam

EK Badminton 2011 in Amsterdam

Het Europees Kampioenschap Badminton voor (gemengde) landenteams wordt van dinsdag 15 tot en met zondag 20 februari 2011 in de Sporthallen Zuid in Amsterdam gehouden.

Ken je BV Lisse al?

Topsport Amsterdam, de gemeente Amsterdam en Badminton Nederland zijn vorige week met elkaar overeengekomen dit internationale evenement gezamenlijk in de hoofdstad van Nederland te organiseren.

De Amsterdamse wethouder van Sport, Eric van der Burg, kijkt alvast reikhalzend uit naar het Europees Kampioenschap. Van der Burg: "Ik wil Amsterdam op de kaart zetten als stad met een uitstekend topsportklimaat. Daarom heb ik mij met plezier sterk gemaakt voor de komst van dit evenement. Het college van Amsterdam kiest voor de Olympische ambitie. De dynamiek die dat teweeg brengt, draagt duidelijk bij aan het verwezenlijken van de Olympische ambities. In onze evenementenstrategie halen we nu steeds meer evenementen van betekenis naar de stad. Het EK Badminton is daar één van. Net als bijvoorbeeld het WK Roeien in 2014."

Het is voor de tweede keer dat Amsterdam een internationaal badmintonevenement van formaat binnen de stadsgrenzen verwelkomt. In 1988 werden in de hoofdstad de voorrondes van de fameuze Thomas & Uber Cup gespeeld.

Aan het Europees Kampioenschap in februari 2011 zullen de 16 beste Europese landen deelnemen. Via vier poules zullen op zaterdag 19 februari 2011 de nummers één van iedere poule onderling uitmaken wie op zondag 20 februari 2011 in de Amsterdamse Sporthallen Zuid de finale speelt.

Iedere wedstrijd tijdens het EK bestaat uit een mannenenkel, vrouwenenkel, mannendubbel, vrouwendubbel en gemengddubbel.

Badminton Nederland is blij dat zij de rechten van Badminton Europe heeft verkregen om het evenement in de hoofdstad van Nederland te kunnen organiseren. "Het is op zich natuurlijk al prachtig dat wij dit mooie evenement naar Nederland hebben kunnen halen," aldus Rob Ridder, voorzitter van Badminton Nederland; "maar nog mooier dat wij voor de tweede keer in Amsterdam een dergelijke evenement kunnen neerzetten. Na jaren grote evenementen in Den Bosch, Eindhoven en Almere te hebben gehad, is het nu aan het Amsterdamse publiek de beurt om de Sporthallen Zuid te vullen."

Geheel in lijn met de evenementenambitie van het Olympisch Plan 2028 heeft Badminton Nederland het beleid naast de Yonex Dutch Open ook jaarlijks een groot toonaangevende badmintonevenementen op EK of WK niveau te organiseren.

Directeur Kornelis Dijkman van Topsport Amsterdam deelt in de trots. Dijkman: "Het EK Badminton past uitstekend op de topsportkalender van Amsterdam." Coos van Meurs, hoofd SportService Amsterdam, vult aan: ‘Dit EK Badminton biedt een goede kans Sporthallen Zuid neer te zetten als topsportlocatie.”

Amsterdam grijpt topsportevenementen nadrukkelijk aan om maatschappelijke spin-off te creëren. Binnen de programma's voor sportstimulering zal de komende maanden extra aandacht worden gegeven aan de badmintonsport. Daarmee wil Amsterdam zowel de sportbeoefening als het bezoeken van het Europees Kampioenschap stimuleren.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Waarom zou je naar Azië gaan om daar twee maanden of langer te gaan trainen bij Huynh en Ron? Het antwoord gaat bij mij al…

27 mei 2022

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In mijn serie gesprekken met mensen van Badminton Nederland heb ik onlangs afgesproken met Jan Helmond. Hij is de huidige…

27 mei 2022

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!