Hagenaars dit weekend in Houtrust tegenover BC Smashing

Hagenaars dit weekend in Houtrust tegenover BC Smashing

Nick Fransman zal z'n best moeten doen tegen Ruben Wijers komende zaterdag.

Badmintonclub DKC speelt aanstaande zaterdag om 19.00 uur haar zevende eredivisiewedstrijd van dit seizoen. De tegenstander voor de Haagse formatie is BC Smashing uit Wijchen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Het duel zal plaatsvinden in sporthal Houtrust, aangezien BC DKC geen beschikking heeft over de eigen sporthal 't Zandje.

BC Smashing staat op dit moment op een zesde plaats in de eredivisie. Het team van speler/coach Brenda Beenhakker heeft 18 punten behaald in vijf wedstrijden. Daar zat onder andere een goede overwinning bij op concurrent BC Victoria uit Hoensbroek (6-2). Daarnaast wisten de Gelderlanders knap met 4-4 gelijk te spelen tegen nummer twee van vorig seizoen Van Zijderveld.

BC DKC staat op een voorlaatste plaats. De Hagenaars hebben 13 punten vergaard in zes duels. De ploeg van coach Roy Calbo treedt voor de vierde achtereenvolgende keer aan in een thuiswedstrijd. Het team verloor de eerste met 5-3 van Roosterse BC en wist tegen Van Zundert / VELO een verrassend punt te pakken door winst van Ruben Wijers in zijn singel tegen Dennis van Daalen de Jel (1-7). In de wedstrijd tegen mededegradatiekandidaat BC Victoria op 31 oktober leek de ploeg op voorhand kansrijk voor een overwinning. Het werd echter een teleurstellende 7-1 nederlaag tegen de Limburgers. Daar zaten zes 3-setters bij, waardoor BC DKC met wat meer geluk een paar puntjes meer had kunnen sprokkelen.

Het team is er dan ook alles aan gelegen ditmaal wel goed te scoren en de eerste thuisoverwinning van het seizoen binnen te halen. Kom Robbert, Ruben, Bouke, Veerle, Kimberly en Tak Ling dan ook keihard aanmoedigen!

BC DKC – BC Smashing: zaterdag 20 november om 19.00 uur in sporthal Houtrust, Laan van Poot 22, 2566 EC Den Haag.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Waarom zou je naar Azië gaan om daar twee maanden of langer te gaan trainen bij Huynh en Ron? Het antwoord gaat bij mij al…

27 mei 2022

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In mijn serie gesprekken met mensen van Badminton Nederland heb ik onlangs afgesproken met Jan Helmond. Hij is de huidige…

27 mei 2022

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!