clubzoeker

Rendez-vous in Wateringen eindigt in remise

Rendez-vous in Wateringen eindigt in remise

Dennis, waar zit jouw onderste rib?

Vandaag was VELO dichter bij het 5e punt maar wist het niet af te maken. Slaats was niet geheel tevreden.

Ken je BC Flits al?

Suijkerland en Palyama boden hevig weerstand tegen het aanvallende spel van Residay en Maas maar kwamen in de eerste set net te kort. Door enkele onnodige fouten en een zeer constante tegenstander ging ook de tweede set net aan verloren.

De dames Malaihollo en Verheul, Severien is nog steeds niet fit genoeg om te spelen, speelden weer een klasse wedstrijd tegen de twee Chinese dames van BC Amersfoort, Zou en Sheng. De eerste set werd gewonnen en de tweede set werd in de verlening net aan verloren. VELO begon zeer sterk aan de beslissende set en wist constant een voorsprong van 4 punten te houden. Met 21-13 haalden zij het eerste punt binnen voor VELO.

De singels werden, net als vorige keer, gelijk verdeeld. Palyama en Van Daalen de Jel speelden efficient badminton en lieten de tegenstander geen moment aan de overwinning ruiken. De dames Malaihollo en invalster Halkema hadden het moeilijker. In 3 sets moest Malaihollo haar meerdere erkennen in de Chinese Sheng. Invalster Halkema kon wederom geen vuist maken tegen Mahulette, waardoor de tussenstand op 3-3 kwam.

VELO koos ervoor om de gemengddubbels om te draaien om mogelijk iets te forceren bij de tegenstander. De gemengddubbel van Van Daalen de Jel en Verheul speelde bijzonder goed tegen Maas en Zou. Bij de stand 18-18 werden de onnodige fouten het VELO-koppel fataal en ging BC Amersfoort er met de winst vandoor.

Op de andere baan was het koppel Suijkerland/Halkema sterk begonnen aan hun wedstrijd. Met een 3-4 achterstand op het scorebord wisten ze dat ze hun wedstrijd moesten winnen. Ondanks zij niet veel samen gespeeld hebben speelden zij een puike wedstrijd, in twee sets werd Amersfoort aan de kant gezet en was het gelijkspel een feit.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!