Als zelfs L1 al komt filmen...

Als zelfs L1 al komt filmen...

Zaterdagavond, 11 december werd de returnwedstrijd gespeeld van Roosterse BC tegen Victoria. Veel mensen waren uitgetrokken om in sporthal De Biessen in Hoensbroek te genieten van dit spektakel.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De tweede echte eredivisie derby in Limburgs badmintonland is weer geëindigd in 4-4 net zoals de eerste wedstrijd. De uitslag geeft de krachtsverhoudingen tussen de beide teams goed weer.

De beide dubbels gingen naar Victoria waar er vooraf in de herendubbel toch stiekem op een puntje was gerekend. De enkels van Roxanne Molenmaker en Léon Nottelman tegen broer en zus Maes werden beide in twee degelijke sets gewonnen. Halverwege dus een gelijke stand.

Vervolgens mocht Jente Paesen aantreden tegen Robert Kwee. De eerste set was bloedstollend. Deze eindigde in het voordeel van Kwee (22-20). In de tweede set bleek Kwee fysiek sterker te zijn en hij won ruim. Ook Wendy Hoeve schoot tekort in haar single tegen Thamar Peters waardoor er een 4-2 voorsprong voor Victoria op het scorebord stond. De mixen waren een eenvoudige prooi voor Roosterse BC, zodat de einduitslag een terechte 4-4 werd.

BC Victoria – Roosterse BC (4-4)

  • MD: Kwee / Maes - Dubbelman / Custers 21-19 21-16
  • VD : Knuth / van Wijk- Hoeve / Haan 21-12 21-17
  • HE2: Maes – Nottelman 20-22 06-21
  • VE2: Maes – Molenmaker 17-21 17-21
  • VE1: Peters – Hoeve 21-11 21-14
  • HE1: Kwee – Paesen 22-20 21-09
  • GD1: Hermans/van Wijk – Nottelman / Molenmaker 12-21 09-21
  • GD2: Doublal / Knuth – Dubbelman / Haan 15-21 12-21

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

Dennis Eversdijk speelt een lokaal toernooi in Vietnam

De eerste dag was het vooral uitrusten van de reis. Ik hoorde de verhalen van spelers die te snel wilden gaan trainen en daardoor…

16 mei 2022

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Terugblik NVK Badminton 2022: badmintonfeestje in Amersfoort!

Na een gedwongen onderbreking van twee jaar kon afgelopen weekend een vervolg worden gegeven aan de lange reeks door Badminton…

16 mei 2022

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

Wie strikt de veters van Mark Caljouw?

In de nieuwe podcast van Badminton Inside wordt het transfernieuws rondom BC Drop Shot uitgebreid besproken en laat playing coach…

13 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!