BC Amersfoort in Den Haag met de punten weg

BC Amersfoort in Den Haag met de punten weg

De aanwezigheid van kopvrouw en nummer 12 van de wereld Yao Jie gaf het team van Fred van Wankum het vertrouwen, met Yao Jie aan hun zijde werd er de maximale winst in den Haag op DKC behaald.

Ken je ABC'14 al?

Bijna ging er nog iets fout Eli Mambwe nam een te late trein en het was discutabel of hij aanwezig kon zijn in de line up om 14:00 uur. In de auto op weg naar Den Haag nam de technische leiding de beslissing om onmiddellijk Vincent de Vries uit team 2 naar Den Haag te laten komen.

Karin Börger - teamcaptain van team 2 en lid van de TC van BC Amersfoort - pakte het verlies (team 2 speelde een thuiswedstrijd tegen BCH)van de beste man uit team 2 snel op door onmiddellijk Dennis van Bekkum en Rene Lelieveld aan team 2 toe te voegen. Door ook nog de afwezigheid van Lionel Warnotte en Kirsten van der Valk kon team 2 het net niet bolwerken in de 1e divisie tegen BCH uit Den Bosch.

Vincent de Vries - opgeleid in de Badminton Academie Amersfoort nu deel uitmakend van de Nationale jeugdselectie en verblijvend in het CTO op Papendal - was bestand tegen de druk en sleepte in het enkelspel er een knappe overwinning in drie games uit tegen Ruben Wijers.

Door de nederlaag van 8-0 tegen medeconcurrent Van Zijderveld voor de play-off was het zaak voor de Amersfoorters om er de maximale score uit te halen.

De start was veelbelovend met simpel winst in het vrouwen- en mannendubbel, Edwin Ekiring speelde een van zijn goede wedstrijden en won simpel van de gevaarlijke Bravenboer. Vincent de Vries voegde hier het 4e punt aan toe. De vrouwen Zi Ying Sheng en Gayle Mahulette deden niet onder voor hun mannelijke teamgenoten en wonnen hun enkelspelen, zij het dat Gayle tegen Kimberly Gardien alle zijlen moest bijzetten om de partij tot twee games beperkt te houden.

In de afsluitende mixen kwam de 0-8 overwinning niet meer in gevaar. Yao Jie speelde haar enige wedstrijd deze middag met Joéli Residay, een degelijke overwinning op Bravenboer/Lam was hun deel.

Gayle Mahulette blikt terug op de wedstrijd

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw eerste Nederlandse badmintonner op Olympische Spelen in 25 jaar

Mark Caljouw eerste Nederlandse badmintonner op Olympische Spelen in 25 jaar

Badmintonner Mark Caljouw heeft een ticket weten te bemachtigen voor de Spelen in Tokio. Het is voor het eerst in 25 jaar dat een…

8 mei 2021

Mark Caljouw: Wow! I just qualified for the Olympics Games!

Mark Caljouw: Wow! I just qualified for the Olympics Games!

This has always been a dream for me since I was a little kid.

8 mei 2021

Badmintontraining in Noord-Brabant tijdens corona

Badmintontraining in Noord-Brabant tijdens corona

Toen wij op 9 december 2020 als NBBJ te horen kregen dat er voorlopig niet meer binnen gesport mocht worden, overviel mij een…

7 mei 2021

Eredivisieclub DKC zoekt nieuwe hoofdtrainer

Eredivisieclub DKC zoekt nieuwe hoofdtrainer

Ben jij ambitieus en denk jij dat jij het in je hebt om de top van het Haagse badminton te kunnen trainen dan zoeken we jou! Voor…

3 mei 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!