BC Amersfoort in Den Haag met de punten weg

BC Amersfoort in Den Haag met de punten weg

De aanwezigheid van kopvrouw en nummer 12 van de wereld Yao Jie gaf het team van Fred van Wankum het vertrouwen, met Yao Jie aan hun zijde werd er de maximale winst in den Haag op DKC behaald.

Ken je BV Almere al?

Bijna ging er nog iets fout Eli Mambwe nam een te late trein en het was discutabel of hij aanwezig kon zijn in de line up om 14:00 uur. In de auto op weg naar Den Haag nam de technische leiding de beslissing om onmiddellijk Vincent de Vries uit team 2 naar Den Haag te laten komen.

Karin Börger - teamcaptain van team 2 en lid van de TC van BC Amersfoort - pakte het verlies (team 2 speelde een thuiswedstrijd tegen BCH)van de beste man uit team 2 snel op door onmiddellijk Dennis van Bekkum en Rene Lelieveld aan team 2 toe te voegen. Door ook nog de afwezigheid van Lionel Warnotte en Kirsten van der Valk kon team 2 het net niet bolwerken in de 1e divisie tegen BCH uit Den Bosch.

Vincent de Vries - opgeleid in de Badminton Academie Amersfoort nu deel uitmakend van de Nationale jeugdselectie en verblijvend in het CTO op Papendal - was bestand tegen de druk en sleepte in het enkelspel er een knappe overwinning in drie games uit tegen Ruben Wijers.

Door de nederlaag van 8-0 tegen medeconcurrent Van Zijderveld voor de play-off was het zaak voor de Amersfoorters om er de maximale score uit te halen.

De start was veelbelovend met simpel winst in het vrouwen- en mannendubbel, Edwin Ekiring speelde een van zijn goede wedstrijden en won simpel van de gevaarlijke Bravenboer. Vincent de Vries voegde hier het 4e punt aan toe. De vrouwen Zi Ying Sheng en Gayle Mahulette deden niet onder voor hun mannelijke teamgenoten en wonnen hun enkelspelen, zij het dat Gayle tegen Kimberly Gardien alle zijlen moest bijzetten om de partij tot twee games beperkt te houden.

In de afsluitende mixen kwam de 0-8 overwinning niet meer in gevaar. Yao Jie speelde haar enige wedstrijd deze middag met Joéli Residay, een degelijke overwinning op Bravenboer/Lam was hun deel.

Gayle Mahulette blikt terug op de wedstrijd

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!