Vrouwelijke coaches

Vrouwelijke coaches

Zouden dit de laarzen van een nieuwe bondscoach kunnen zijn?

We hebben een nieuwe trainer op de club. Nou ja, niet helemaal nieuw, want hij is al weer een paar maanden bezig maar toch is hij nog nieuw.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

In mijn studie zijn 8 van de 10 docenten vrouw, maar in de sport zijn het meestal mannen. Ook nu hebben we weer zo iemand die zich moet laten gelden. Onze trainer is Sport Leider 3 en heeft de oude, vertrouwde Indo trainer vervangen.

De eerste trainingen waren gaaf, want de nieuwe trainer ziet er best wel leuk uit en iedereen probeert er goed op te komen staan bij hem. Ik ben geloof ik een uitzondering, want ik vind alle mannen gestoord. Het is alleen de graad van gestoordheid die ze van elkaar onderscheidt.

Vrouwen zijn als docent veel beter dan mannen: bij vrouwen gaat het echt over de kennis die ze hebben. Bij mannen gaat het op de eerste plaats over belangrijk gevonden te worden en dan misschien nog een beetje over kennis. Vorm boven inhoud.

Ik weet natuurlijk niet hoe de jongens binnen de club dit zien, maar als het andere geslacht voelt het wel zo aan. Dus ik vraag me af waarom er niet meer vrouwen trainer zijn... en al helemaal waarom er bijna geen goede zijn. Je ziet ze alleen maar bij jeugdtraining en zodra het iets meer betekenis krijgt, dan nemen de mannen het over.

Persoonlijk ken ik geen toptrainers. Toch zijn het in mijn ogen vooral mannen die ik 'belangrijk kijkend' heb zien rondlopen in Almere, want daar speelden we een toernooi.

Er liep toen een wat stevige vrouw bij die ik ook wel eens meer op foto's heb gezien als bondscoach of begeleider. Ze voldoet perfect aan het beeld wat je zou mogen verwachten in Witches and Bitches, want ze weet niet wanneer het ene spelletje stopt en het andere begint. En dat alles met de laarzen van afgelopen nacht nog aan, zo lijkt het althans.

Bij ons op de club is de trainer zich in alles wat hij doet en zegt van bewust dat badminton niet meer is dat een pluimpje van de ene naar de andere kant slaan. Ik hoor hem echt nooit moeilijk dingen zeggen. Als je hem vraagt wat de tactiek is, dan zegt hij doodleuk winnen. Pfff...

Wat kan een badmintontrainer een speler op topniveau nou nog bijbrengen? Ik zie dat gewoon als nog iets moeilijker praten zonder inhoud, net zoals wat onze SL3-trainer doet.

Dat een speler de halve wereld rondvliegt om daar training te gaan volgen bij een coach die over een paar weken gewoon weer in Nederland rond stapt... Ja, dát is dus een van die totale gekheden bij mannen waar ik met verbijstering en ongeloof over lees. Ik vraag me dan ook wel eens echt af of ik nou de enige ben die vraagtekens zet bij deze kolder.

Vrouwelijke coaches: laat wat van je horen! Stap uit schaduw, doe je leren laarzen uit en vervang ze door sportschoenen, zodat je afkomt van het beeld dat vrouwen het toch niet kunnen.

Alice

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Alice

Alice

Alice vertelde hier regelmatig wat ze meemaakt als speelster. Ze is al een tijdje off the grid: haar laatste stukje dateert alweer van juni 2011.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Woensdag Denmark Open 2019: wel of geen high five van de Nederlandse coach?

Woensdag Denmark Open 2019: wel of geen high five van de Nederlandse coach?

Om gelijk met de deur in huis te vallen en de vraag van gisteren te beantwoorden: het was uitverkocht gisteravond bij de…

17 oktober 2019

Dinsdag Denmark Open 2019: kostbaar verlies Piek en Tabeling?

Dinsdag Denmark Open 2019: kostbaar verlies Piek en Tabeling?

De Denmark Open werd de laatste jaren steeds groter van opzet. Ik was benieuwd of die trend dit jaar door gezet zou worden. Bij…

16 oktober 2019

Mark Caljouw treft nummer 3 van de wereld bij Denmark Open 2019

Mark Caljouw treft nummer 3 van de wereld bij Denmark Open 2019

Van dinsdag 15 tot en met zondag 20 oktober vindt in het Deense Odense de Danisa Denmark Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC…

15 oktober 2019

Een platgeslagen mascotte voor onze sport?

Een platgeslagen mascotte voor onze sport?

Het is weer een aantal jaar geleden dat ik de Dutch Open bezocht. De laatste jaren was ik al onderweg naar Denemarken. Ik bezocht…

14 oktober 2019

Gemengddubbel-titel Yonex Dutch Open voor Robin Tabeling en Selena Piek

Gemengddubbel-titel Yonex Dutch Open voor Robin Tabeling en Selena Piek

Robin Tabeling en Selena Piek hebben voor een historische prestatie gezorgd op de Yonex Dutch Open. In een goed gevuld…

13 oktober 2019

Robin Tabeling en Selena Piek naar finale Yonex Dutch Open 2019

Robin Tabeling en Selena Piek naar finale Yonex Dutch Open 2019

Bij de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere heeft het koppel Robin Tabeling / Selena Piek de finale gehaald in de mix.

13 oktober 2019

NOS: Tabeling/Piek rekent af met Engelse plaaggeesten en bereikt finale Dutch Open

NOS: Tabeling/Piek rekent af met Engelse plaaggeesten en bereikt finale Dutch Open

Badmintonners Robin Tabeling en Selena Piek spelen zondag de finale van het gemengd dubbelspel op het Dutch Open in Almere. Het…

12 oktober 2019

Selena Piek en Robin Tabeling naar halve finales op Yonex Dutch Open

Selena Piek en Robin Tabeling naar halve finales op Yonex Dutch Open

Het badmintonkoppel Tabeling / Piek heeft zich geplaatst voor de halve finales van het gemengddubbel op de Yonex Dutch Open 2019.…

11 oktober 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!