Middeleeuwse problemen in badmintonland

Middeleeuwse problemen in badmintonland

Ik was al blij dat ik mijn benen niet had gebroken op de lange latten en het was ook heerlijk even weg te zijn van Nederland, school, badminton en gezeur.

Maak kennis met Nikki Korving!

Terug achter de computer stapelen de problemen zich op. De actie van de witte Piet Ridder uitgesteld, de boze fee Ron Daniëls had niets dan slechte betoveringen uitgesproken over shuttleland, Lotte en Peter in een zwaardgevecht op het Internet...

En als donderslag bij heldere hemel een ronde-tafel-crisis waarbij de zwarte Rob Ridder zich niet zo Ridderlijk had gedragen ten opzichte van de lijfeigenen in het rijk rondom hem.

De ronde tafel waaraan de bestuurders van Badminton Nederland plaatsnemen lijkt het strijdtoneel geworden van machtsspelletjes, eigenbelang en meer zaken die daar niet op zijn plaats zijn.

Het foutje van de zwarte Ridder is wel begrijpelijk. Hij was door zijn troon gezakt, waardoor er een verkeerd signaal werd gegeven. De hofnar had natuurlijk wel al verteld dat de troon verrot was, maar de zwarte Ridder dacht dat het een grapje was.

Het ging allemaal over bij welk kasteel de volgende strijd wordt uitgevochten om via goed geplaatste stoten elkaar uit het zadel te wippen. Dat wil een Ridder natuurlijk nooit, want dan moet je in het stof bijten. In het stof bijten voor een boerenknecht? Dat nooit!

Ook de uitdrukking dat het varkentje gewassen moet worden, die is verklaarbaar. Als je een varken aan het spit hebt hangen, moet het wel schoon zijn.

Wordt het niet eens tijd voor de jonkvrouwen om een einde te maken aan deze testosteronstrijd en de ridders van de ronde tafel allemaal te vervangen door maagden en jonkvrouwen. Dan gaat met misschien weer om de sport en niet meer om de macht.

Als je nu om je heen kijkt, dan zie dat de jonkvrouwen worden opgesloten en ver weg gehouden van enige invloed. Mijn wens voor 2011 is dan ook om de oorlog van de mannen te stoppen en de weg vrij te maken voor de vrede van de vrouwen.

Alice

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Alice

Alice

Alice vertelde hier regelmatig wat ze meemaakt als speelster. Ze is al een tijdje off the grid: haar laatste stukje dateert alweer van juni 2011.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!