clubzoeker

Smashing pakt 9 wedstrijdpunten in dubbelweekend

Smashing pakt 9 wedstrijdpunten in dubbelweekend

Het laatste dubbelweekend voor Smashing in deze competitieheeft de club uit Wijchen maar liefst negen winstpunten opgeleverd. Zaterdagavond werden in Amersfoort onverwacht 2 winstpunten veroverd en er heeft zelfs heel even een 5-3 eindstand in gezeten.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Maar de vreugde ging vooral naar Jordy Hilbink en Nick Fransman die het op moesten nemen tegen de Afrikaanse spelers Edwin Ekiring en Eli Mambwe, spelers met een hoge positie op de nationale ranglijst. Hilbink had geen enkele moeite met Ekiring gezien de uitslag van 11-21 en 11-21. Nick Fransman had iets meer moeite met Mambwe, maar zijn overwinning kwam nooit in gevaar.

De overige partijen gingen allemaal naar Amersfoort, waarbij Remco Muyris en Mariëlle van der Woerdt kans zagen het zeer sterke koppel Residay/Jie nog behoorlijk moeilijk te maken gezien ook de standen 24-22 en 21-15.

Zondag kwam het Haagse DKC met veel tam tam naar Wijchen om te proberen punten te halen om voldoende afstand te houden met rode lantaarndrager TFS'57. Maar Smashing is er op gebrand de zesde plaats op de ranglijst niet meer uit handen te geven en verscheen op volle oorlogssterkte met onder andere Brenda Beenhakker weer in actie. Stephan van Houtem, die de vorige dag af moest zeggen vanwege een grieperig gevoel voelde zich in staat toch weer te spelen en wist samen met Jordy Hilbink in twee games afgetekend te winnen van Robert de Keijzer en Thomas Wijers. Rachel Geertsen en Brenda Beenhakker kenden een trage start in hun vrouwendubbel en verloren de eerste game , maar maakten het in de tweede en derde game gemakkelijk af.

Jordy Hilbink en Nick Fransman hadden ook vandaag weer weinig moeite in hun enkelspel en dat gold ook voor Mariëlle van der Woerdt, die in twee games Kimberley Gardien kansloos aan de kant zette. Brenda Beenhakker kende meer moeite met de zeer jeugdige Tak Ling Lam. In de eerste game ging de strijd tot 16-16 gelijk op, maar daarna wist Beenhakker fouten van Lam goed af te straffen. In de tweede game keek Beenhakker zelfs lange tijd tegen een achterstand aan, maar wist in het zicht van de haven de winst toch te pakken. Beenhakker: "Ik heb niet goed gespeeld, maar de punten pakken geeft toch weer een goed gevoel."

De gemengd dubbelspelen werden beiden in drie games beslist, waarbij Van Houtem en Van der Woerdt de derde game niet wisten te winnen. Muyris en Geertsen deden dat wel, waardoor de eindstand op 7-1 in het voordeel voor Smashing op de borden kwam. Door dit weekendresultaat is het zeker dat Smashing met nog twee wedstrijden te gaan in de eredivisie blijft. Er is voor het Wijchens team alle kans de zesde plaats op de ranglijst te behouden en daarmee zal coach Beenhakker naar verwachting wel tevreden zijn.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!