SportSport

Smashing pakt 9 wedstrijdpunten in dubbelweekend

Smashing pakt 9 wedstrijdpunten in dubbelweekend

Het laatste dubbelweekend voor Smashing in deze competitieheeft de club uit Wijchen maar liefst negen winstpunten opgeleverd. Zaterdagavond werden in Amersfoort onverwacht 2 winstpunten veroverd en er heeft zelfs heel even een 5-3 eindstand in gezeten.

› support ons met een Tikkie!

Maar de vreugde ging vooral naar Jordy Hilbink en Nick Fransman die het op moesten nemen tegen de Afrikaanse spelers Edwin Ekiring en Eli Mambwe, spelers met een hoge positie op de nationale ranglijst. Hilbink had geen enkele moeite met Ekiring gezien de uitslag van 11-21 en 11-21. Nick Fransman had iets meer moeite met Mambwe, maar zijn overwinning kwam nooit in gevaar.

De overige partijen gingen allemaal naar Amersfoort, waarbij Remco Muyris en Mariëlle van der Woerdt kans zagen het zeer sterke koppel Residay/Jie nog behoorlijk moeilijk te maken gezien ook de standen 24-22 en 21-15.

Zondag kwam het Haagse DKC met veel tam tam naar Wijchen om te proberen punten te halen om voldoende afstand te houden met rode lantaarndrager TFS'57. Maar Smashing is er op gebrand de zesde plaats op de ranglijst niet meer uit handen te geven en verscheen op volle oorlogssterkte met onder andere Brenda Beenhakker weer in actie. Stephan van Houtem, die de vorige dag af moest zeggen vanwege een grieperig gevoel voelde zich in staat toch weer te spelen en wist samen met Jordy Hilbink in twee games afgetekend te winnen van Robert de Keijzer en Thomas Wijers. Rachel Geertsen en Brenda Beenhakker kenden een trage start in hun vrouwendubbel en verloren de eerste game , maar maakten het in de tweede en derde game gemakkelijk af.

Jordy Hilbink en Nick Fransman hadden ook vandaag weer weinig moeite in hun enkelspel en dat gold ook voor Mariëlle van der Woerdt, die in twee games Kimberley Gardien kansloos aan de kant zette. Brenda Beenhakker kende meer moeite met de zeer jeugdige Tak Ling Lam. In de eerste game ging de strijd tot 16-16 gelijk op, maar daarna wist Beenhakker fouten van Lam goed af te straffen. In de tweede game keek Beenhakker zelfs lange tijd tegen een achterstand aan, maar wist in het zicht van de haven de winst toch te pakken. Beenhakker: "Ik heb niet goed gespeeld, maar de punten pakken geeft toch weer een goed gevoel."

De gemengd dubbelspelen werden beiden in drie games beslist, waarbij Van Houtem en Van der Woerdt de derde game niet wisten te winnen. Muyris en Geertsen deden dat wel, waardoor de eindstand op 7-1 in het voordeel voor Smashing op de borden kwam. Door dit weekendresultaat is het zeker dat Smashing met nog twee wedstrijden te gaan in de eredivisie blijft. Er is voor het Wijchens team alle kans de zesde plaats op de ranglijst te behouden en daarmee zal coach Beenhakker naar verwachting wel tevreden zijn.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

De badmintonwereldbond heeft vandaag aangekondigd dat ze de wereldranglijsten en jeugdwereldranglijsten zal bevriezen tot nader…

31 maart 2020

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

De Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound tegenover de…

23 maart 2020

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Kirsten de Wit, Iris van Leijsen en Dyon van Wijlick zijn uitgenodigd om bij de Nationale S-1 selectie op Papendal te komen…

18 maart 2020

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

NOC*NSF adviseerde vanmiddag alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten. Het trainingscentrum in Papendal gaat…

15 maart 2020

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

The escalations around Covid-19 have followed one another at a rapid pace globally, certainly since our last report.

13 maart 2020

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen en NOC*NSF heeft geadviseerd om alle sportevenementen…

12 maart 2020

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

In verband met de uitbraak van het Coronavirus worden wereldwijd preventieve maatregelen genomen om verdere verspreiding van het…

12 maart 2020

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling boekten een geweldige overwinning door de nummer één van de wereld te verslaan. In de…

12 maart 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!