SportSport

Tiger Woods naar de Dutch Open: luchtruim gesloten

Tiger Woods naar de Dutch Open: luchtruim gesloten

Tiger Woods, 's werelds bekendste golfspeler komt naar Nederland, maar de gevolgen zijn enorm. Het luchtruim moet dicht want hij heeft toenemend last van de overvliegende, dalende en stijgende vliegtuigen. Op zijn leeftijd wordt de concentratie daardoor afgeleid, trouwens ook een enkele golfreferee is het hier volkomen mee eens.

clubzoeker

Maak kennis met Luuk Vingerhoed!

In topsport Nederland is hierover en stevige discussie ontstaan nu ook AJAX te kennen heeft gegeven een geluidsscherm tussen de tribune en het veld te willen aanleggen, met name omdat Suarez heeft geklaagd over fluitconcerten. Feyenoord heeft te kennen gegeven om vanaf heden zonder publiek te willen spelen omdat de doelman van Dijk (42 jaar) vreselijk veel last heeft van het publiek, Feyenoord wil tenslotte wel in de eredivisie blijven.

De discussie, gestart door Badminton Nederland wordt inmiddels ook gevoerd in het buitenland, zo zou Yolanthe Cabau van Kasbergen niet meer welkom zijn op de tribune van Inter Milan omdat Wesley wordt afgeleid. Sinds Rafael in Engeland speelt is Silvie Van der Vaart verboden zich in de omgeving van Tottenham Hotspur te bevinden, veel supporters raken zelfs in de war.

Vooral voor de zaalsporten in Nederland zijn de consequenties desastreus, kinderen onder de drie jaar mogen niet meer naar binnen, dit wegens mogelijke huilbuien. Tijdens griep epidemieën zijn de zalen gesloten voor publiek wegens onvoorspelbare niesbuien. Tribunes worden hermetisch gesloten voor de jeugd wegens giegelaanvallen en trainers communiceren via oortjes en I-Phone. Het publiek mag alleen vanaf gesloten kantines het spelletje volgen.

Doodse stilte dus, dit alles ten faveure van de prestaties van de sporters. Ledenaantallen lopen terug, kantine inkomsten verdampen en na een aantal jaren spelen we inderdaad overal zonder publiek. Beleidsmakers zouden beter moeten weten, het gaat niet alleen over winnen of verliezen. Sport is ook vermaak voor een miljoenenpubliek die er alles voor over heeft en de sport groot maakt. Thialf is niets zonder het waanzinnig uitgedoste, gillende publiek en het bekende dwijlorkest, kleintje pils.

DKC is trots op zijn D-side, het is werkelijk hartverwarmend dat onze supporters met trommels en toeters ruim 400 kilometer rijden om team 1 aan te moedigen, geweldig! Eindelijk wat leven in de brouwerij van het badminton, geen dooie boel maar elke keer een feestje. Pluim aan BC Roosterse voor de ontvangst, zij zagen al weken uit naar de komst van DKC, ook zij hadden kennelijk zin in een feestje.

Als spelers en referees hiervan zenuwachtig worden horen ze niet thuis in de topsport, welke alleen kan bestaan en gebaat is bij een uitzinnig publiek, of... zou Sven toch de goede baan hebben genomen in een doodstil stadion zonder de aanwezigheid van Erika Terpstra, Maxima, Willen Alexander en publiek?

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!