clubzoeker

VELO speelt stroef

VELO speelt stroef

De Wateringse club heeft niet één van haar beste partijen gespeeld afgelopen zaterdagavond. In een goed gevulde sporthal zagen de toeschouwers een aantal matige wedstrijden van VELO, terwijl BC DKC zonder schroom en met veel lef speelde tegen de huidige landskampioen.

clubzoeker

Ken je BV Conquesto al?

"Als wij zelf het tempo moeten maken gaan we mee met het niveau van de tegenstander. Vanavond heeft bewezen dat we hier moeite mee hebben, bovendien staat BC DKC hier vrijuit te spelen."

De herendubbel was typerend voor het matige spel van deze avond. Het vaste koppel Suijkerland en Palyama kreeg in de eerste set geen poot aan de grond tegen De Keijzer en Wijers. Met een 6-15 achterstand wisten ze er toch nog 14-21 van te maken in de eerste set. In de tweede set leek het de goede kant op te gaan tot het BC DKC koppel aardig bij kwam, maar de set ging toch naar VELO. De derde set was wat meer het spel wat we kenden van VELO en deze werd ook betrekkelijk eenvoudig gewonnen.

De dames Severien en Verheul hadden totaal geen moeite met hun tegenstanders Gardien en Binken. In twee sets lieten de VELO dames zien een klasse duo te zijn en liet BC DKC geen kans.

In alle singels was alleen de eerste set van Van Daalen de Jel even spannend tegen het jeugdige talent Caljouw. Met hard werken en goed badminton wist de jeugdige BC DKC-er punten te scoren tegen Van Daalen de Jel. In de tweede set had de VELO speler het tactisch allemaal prima door en knalde eenvoudig door naar een overwinning.

Palyama, Malaihollo en Severien deden allemaal wat er verwacht werd van hun. De wedstrijden waren allemaal in twee sets een prooi voor VELO, tot opluchting van de coaches.

In de gemengddubbels kroop het koppel Suijkerland en Malaihollo door het oog van de naald. De eerste set ging naar het brutaal spelende koppel Caljouw en Wijers, tot grote vreugde van de meegereisde BC DKC supporters. De tweede set was voor VELO en de derde set ging nog maar net aan goed, met 21-19 was het echt een close call voor VELO.

Het koppel Van Daalen de Jel en Verheul speelden een redelijke wedstrijd tegen de puntenpakkers van BC DKC, Van Bergen Bravenboer en Lam. In twee sets wisten zij het Haagse koppel te verslaan waardoor er een 8-0 op het scorebord kwam te staan.

Van Zundert / VELO - BC DKC (8-0)

  • HD Rikkert Suijkerland/Dicky Palyama - Ruben Wijers/Robbert de Keijzer 14-21 21-10 21-12
  • DD Maartje Verheul/Ginny Severien - Saskia Binken/Kimberly Gardien 21-9 21-4
  • HE1 Dicky Palyama - Bouke van Bergen Bravenb 21-11 21-18
  • DE1 Lisa Malaihollo - Tak Ling Lam 21-6 21-13
  • HE2 Dennis van Daalen de Jel - Mark Caljouw 21-17 21-4
  • DE2 Ginny Severien - Saskia Binken 21-8 21-7
  • GD1 Rikkert Suijkerland/Lisa Malaihollo - Mark Caljouw/Veerle Wijers 19-21 21-10 21-19
  • GD2 Dennis van Daalen de Jel/Maartje Verheul -Bouke van Bergen Braven/Tak Ling Lam 21-18 21-18

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!