SportSport

VELO wint met overtuiging van Roosterse BC

VELO wint met overtuiging van Roosterse BC

Afgelopen zaterdagavond heeft het team van VELO goede zaken gedaan in Limburg. In Roosteren tegen Roosterse BC werd het 1-7 voor de Wateringers. Na de afgelopen twee wedstrijden waar het team van coach Slaats wat punten morste, was het tegen Roosterse zakelijk en uiterst effectief.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Aangezien Slaats nog niet kon beschikken over kopman Palyama werd er wederom een talentvolle jeugdspeler geselecteerd om in te vallen. Net als vorige week in de thuiswedstrijd mocht Jim Middelburg zijn opwachting maken in het eerste team. Middelburg deed het niet slecht, won de herendubbel met Suijkerland en verloor zijn singel.

Na de dubbels, die overigens binnen 20 minuten klaar waren, stond het al vrij snel 0-2 voor VELO. Gelegenheidsduo Suijkerland en Middelburg speelden een solide wedstrijd. Enkel in de tweede set werden er wat punten slordig weggegeven, maar ze wisten toch de overwinning veilig te stellen.

Het vaste koppel Verheul en Severien speelden wederom een zeer sterke wedstrijd, in twee sets hadden hun tegenstanders geen kans. Het koppel heeft weer laten zien dat de coach op hun kan bouwen en is bijna een vast punt voor de formatie.

In de singels was VELO heer en meester, helaas wist alleen Middelburg zijn singel niet te winnen. In twee sets moest hij duidelijk zijn meerdere erkennen in Nottelman, die geen moment in de problemen is geweest.

Van Daalen de Jel mocht weer aantreden als kopman. In de eerste set wist hij het spel van de Belg Paesen goed in bedwang te houden. De tweede set gaf Paesen meer weerstand maar de VELO-speler hield zijn hoofd kalm en speelde vertrouwd sterk badminton.

Severien speelde een moeizame eerste set tegen Molenmaker. Met weinig tempo en lef wist Molenmaker bijna nog te stunten. De tweede set was de koek op bij de Limburgse, Severien ging tactisch veel beter spelen waardoor Molenmaker kansloos werd weggetikt, het werd 21-2.

Malaihollo speelde tegen de lange dame Hoeve. Het werd geen wedstrijd van hoogstaand niveau maar Malaihollo wist toch de druk hoog te houden waardoor Hoeve niet in haar spel kwam. In twee sets sleepte Malaihollo de overwinning binnen.

Beide gemengddubbels waren een prooi voor VELO. Suijkerland en Malaihollo speelden zeker niet hun beste wedstrijd maar wonnen toch in twee sets. Het koppel Van Daalen de Jel en Verheul hadden zich ingesteld op een loodzware partij tegen Nottelman en Molenmaker. Het tegendeel was waar, het Limburgse koppel sloeg figuurlijk geen bal raak en stond hopeloos op de baan. Verrassend genoeg won het VELO koppel in twee sets waardoor de eindstand van 7-1 winst een feit was.

Coach Van den Heuvel was blij met het resultaat "We gingen voor een grote uitslag en die staat er nu. Een verliespunt was wel ingecalculeerd, maar als team hebben we er gestaan vanavond en die lijn willen we doorzetten naar volgend weekend. We spelen dan een dubbelweekend tegen de nummer 3 Almere en nummer 9 BC DKC. Het verschil met Duinwijck moeten we klein houden dus gaan we weer voor de volle vaart vooruit volgend weekend."

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!