clubzoeker

BC Victoria en BC Smashing verdelen punten in Hoensbroek

BC Victoria en BC Smashing verdelen punten in Hoensbroek

Na het teleurstellende afgelopen weekend waren alle spelers erop gebrand om dit weekend een mooier resultaat te boeken. Tegenstander in Hoensbroek was BC Smashing uit Wijchen.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De uitwedstrijd werd onnodig met 6-2 verloren maar de spelers wisten dat er meer te halen viel.

Er werd, zoals gewoonlijk, begonnen met de dubbels. Ben, al een aantal weken geplaagd door een lichte knieblessure, en Rik moesten het opnemen tegen Jordy Hilbink en Stephan van Houtem. Hoewel Rik en Ben bij vlagen goed speelden, konden ze geen vuist maken tegen het sterke Wijchense koppel.

De damesdubbel was een spannende wedstrijd. Na nipt verlies in de eerste set door Thamar en Meta, wisten ze hun niveau op te krikken en de tweede set close met 21-18 te winnen. De derde set wisten ze dit hoge niveau vast te houden en zo deze met duidelijke cijfers te winnen.

Wissam had ondertussen in de tweede herenenkel de ietwat ondankbare taak om tegen de sterke Nick Fransman te spelen. In deze wedstrijd liet Wissam weer zien een boeiende speler te zijn. Met flitsende duikbewegingen en spectaculaire acties wist hij het publiek op de hand te krijgen, ondanks dat de winst nooit binnen bereik was. Nick speelde echter met beleid en liet Wissam nooit dichtbij genoeg komen om een bedreiging te vormen.

De tweede damesenkel speelde Jessie tegen Mariëlle van der Woerdt. In de eerste set waren de dames aan elkaar gewaagd. Na een spannende verlenging wist Jessie aan het langste eind te trekken. De tweede set was het verzet van Mariëlle gebroken en kon Jessie de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Een mooie overwinning voor Jessie, daar Mariëlle een geduchte tegenstander is.

Thamar speelde de eerste damesenkel tegen veelvoudig nationaal kampioene Brenda Beenhakker. Brenda haalt, ondanks het gebrek aan wedstrijdritme, nog steeds een zeer hoog niveau en Thamar had dan ook de handen vol aan de veterane. Thamar speelde heel goed maar Brenda wist door haar ervaring gelijke tred te houden met de jonge Thamar. Deze partij mondde uit in een regelrechte thriller, die pas heel laat in de derde set beslist werd in het voordeel van Brenda.

Robert trad ondertussen aan tegen nationale selectiespeler Jordy Hilbink. De eerste set moest Robert nog op gang komen en Jordy won deze set dan ook terecht. De tweede set was de dieselmotor van Robert echter warmgedraaid en toen barstte de strijd pas echt los. Robert won deze game door een mooie puntenreeks op het einde. De derde set bleven beide heren goed spelen en ging de stand gelijk op tot 15 – 15. Robert wist toen wederom een gat te slaan en gaf deze voorsprong niet meer uit handen wat resulteerde in de winst, iets wat Robert werkelijk goed deed en hij liet zien erg verguld te zijn met de overwinning.

Meta en Ben speelden de eerste gemengd dubbel tegen Nick Fransman en Rachel Geertsen. Ben en Meta waren erop gebrand om deze wedstrijd hun beste spel te laten zien. Na een goede start van de Victorianen wisten Nick en Rachel nog terug te komen. Ben en Meta namen echter weer een ruime voorsprong en wonnen de eerste set. De tweede set kende een gelijk verloop en wisten Meta en Ben eveneens te winnen.

Als laatste wedstrijd werd de tweede gemengd dubbel gespeeld door Robert en Lieke. Zij speelden tegen Stephan van Houtem en Mariëlle van der Woerdt. Na een nipte winst in de eerste set voor Lieke en Robert, veranderden Stephan en Mariëlle van tactiek waar de Victorianen moeite mee hadden. De tweede set maakte het Victoriaanse koppel wat onnodige foutjes, iets wat Robert zichtbaar frustreerde, en zelfs leidde tot zijn eerste officiële waarschuwing sinds hij bij BC Victoria speelt. Desondanks bleven Robert en Lieke in het spoor van Stephan en Mariëlle maar moesten uiteindelijk in de tweede en derde game hun meerdere erkennen in het Wijchense koppel.

De einduitslag werd hiermee bepaald op 4-4. Een uitslag waar men tevreden mee is, hoewel er wellicht toch meer in gezeten had. Verder wil het team het publiek bedanken dat ons weer met volle overgave gesteund heeft.

BC Victoria - BC Smashing (4-4)

  • HD Maes / Hermans - Van Houtem / Hilbink 12-21 / 11-21
  • DD Knuth / Peters - Geertsen / Beenhakker 11-21 / 21-18 / 21-18
  • HE1 Kwee - Hilbink 18-21 / 21-8 / 21-18
  • HE2 Doublal - Fransman 10-21 / 13-21
  • DE1 Peters - Beenhakker 23-21 / 17-21 / 17-21
  • DE2 van Wijk - Van der Woerdt 24-22 / 21-6
  • GD1 Maes / Knuth - Fransman / Geertsen 21-16 / 21-17
  • GD2 Kwee / Maes - Van Houtem / Van der Woerdt 21-17 / 16-21 / 15-21

Het komende weekend speelt het team een dubbelweekend tegen de topploegen Van Zijderveld en Duinwijck. Ondanks de hevige tegenstand zal het team er alles aan doen om de nodige puntjes mee terug te nemen naar Hoensbroek.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Deze week nam een kleine selectie Nederlanders deel aan de Yonex All England Open 2023 in Birmingham, Engeland. Het is een BWF…

18 maart 2023

Lancering nieuwe landelijke jeugdcompetitie

Lancering nieuwe landelijke jeugdcompetitie

Badminton Nederland lanceert vanaf het seizoen 2023-2024 een nieuwe landelijke jeugdcompetitie. Met een nieuwe landelijke…

18 maart 2023

Meest gemaakte denkfouten van Nederlandse badmintonspelers

Meest gemaakte denkfouten van Nederlandse badmintonspelers

Zolang ik me kan herinneren willen Nederlandse spelers punten halen voor de ranglijsten. Om dat te kunnen doen moet je veel…

13 maart 2023

DKC en Duinwijck spelen finale landskampioenschap Nederlandse Badminton Eredivisie in Den Bosch

DKC en Duinwijck spelen finale landskampioenschap Nederlandse Badminton Eredivisie in Den Bosch

Tijdens een zinderende tweede halve finale tussen DKC en Almere heeft de Haagse thuisploeg genoeg punten binnengesleept voor een…

11 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!