BC Victoria en BC Smashing verdelen punten in Hoensbroek

BC Victoria en BC Smashing verdelen punten in Hoensbroek

Na het teleurstellende afgelopen weekend waren alle spelers erop gebrand om dit weekend een mooier resultaat te boeken. Tegenstander in Hoensbroek was BC Smashing uit Wijchen.

› support ons met een Tikkie!

De uitwedstrijd werd onnodig met 6-2 verloren maar de spelers wisten dat er meer te halen viel.

Er werd, zoals gewoonlijk, begonnen met de dubbels. Ben, al een aantal weken geplaagd door een lichte knieblessure, en Rik moesten het opnemen tegen Jordy Hilbink en Stephan van Houtem. Hoewel Rik en Ben bij vlagen goed speelden, konden ze geen vuist maken tegen het sterke Wijchense koppel.

De damesdubbel was een spannende wedstrijd. Na nipt verlies in de eerste set door Thamar en Meta, wisten ze hun niveau op te krikken en de tweede set close met 21-18 te winnen. De derde set wisten ze dit hoge niveau vast te houden en zo deze met duidelijke cijfers te winnen.

Wissam had ondertussen in de tweede herenenkel de ietwat ondankbare taak om tegen de sterke Nick Fransman te spelen. In deze wedstrijd liet Wissam weer zien een boeiende speler te zijn. Met flitsende duikbewegingen en spectaculaire acties wist hij het publiek op de hand te krijgen, ondanks dat de winst nooit binnen bereik was. Nick speelde echter met beleid en liet Wissam nooit dichtbij genoeg komen om een bedreiging te vormen.

De tweede damesenkel speelde Jessie tegen Mariëlle van der Woerdt. In de eerste set waren de dames aan elkaar gewaagd. Na een spannende verlenging wist Jessie aan het langste eind te trekken. De tweede set was het verzet van Mariëlle gebroken en kon Jessie de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Een mooie overwinning voor Jessie, daar Mariëlle een geduchte tegenstander is.

Thamar speelde de eerste damesenkel tegen veelvoudig nationaal kampioene Brenda Beenhakker. Brenda haalt, ondanks het gebrek aan wedstrijdritme, nog steeds een zeer hoog niveau en Thamar had dan ook de handen vol aan de veterane. Thamar speelde heel goed maar Brenda wist door haar ervaring gelijke tred te houden met de jonge Thamar. Deze partij mondde uit in een regelrechte thriller, die pas heel laat in de derde set beslist werd in het voordeel van Brenda.

Robert trad ondertussen aan tegen nationale selectiespeler Jordy Hilbink. De eerste set moest Robert nog op gang komen en Jordy won deze set dan ook terecht. De tweede set was de dieselmotor van Robert echter warmgedraaid en toen barstte de strijd pas echt los. Robert won deze game door een mooie puntenreeks op het einde. De derde set bleven beide heren goed spelen en ging de stand gelijk op tot 15 – 15. Robert wist toen wederom een gat te slaan en gaf deze voorsprong niet meer uit handen wat resulteerde in de winst, iets wat Robert werkelijk goed deed en hij liet zien erg verguld te zijn met de overwinning.

Meta en Ben speelden de eerste gemengd dubbel tegen Nick Fransman en Rachel Geertsen. Ben en Meta waren erop gebrand om deze wedstrijd hun beste spel te laten zien. Na een goede start van de Victorianen wisten Nick en Rachel nog terug te komen. Ben en Meta namen echter weer een ruime voorsprong en wonnen de eerste set. De tweede set kende een gelijk verloop en wisten Meta en Ben eveneens te winnen.

Als laatste wedstrijd werd de tweede gemengd dubbel gespeeld door Robert en Lieke. Zij speelden tegen Stephan van Houtem en Mariëlle van der Woerdt. Na een nipte winst in de eerste set voor Lieke en Robert, veranderden Stephan en Mariëlle van tactiek waar de Victorianen moeite mee hadden. De tweede set maakte het Victoriaanse koppel wat onnodige foutjes, iets wat Robert zichtbaar frustreerde, en zelfs leidde tot zijn eerste officiële waarschuwing sinds hij bij BC Victoria speelt. Desondanks bleven Robert en Lieke in het spoor van Stephan en Mariëlle maar moesten uiteindelijk in de tweede en derde game hun meerdere erkennen in het Wijchense koppel.

De einduitslag werd hiermee bepaald op 4-4. Een uitslag waar men tevreden mee is, hoewel er wellicht toch meer in gezeten had. Verder wil het team het publiek bedanken dat ons weer met volle overgave gesteund heeft.

BC Victoria - BC Smashing (4-4)

  • HD Maes / Hermans - Van Houtem / Hilbink 12-21 / 11-21
  • DD Knuth / Peters - Geertsen / Beenhakker 11-21 / 21-18 / 21-18
  • HE1 Kwee - Hilbink 18-21 / 21-8 / 21-18
  • HE2 Doublal - Fransman 10-21 / 13-21
  • DE1 Peters - Beenhakker 23-21 / 17-21 / 17-21
  • DE2 van Wijk - Van der Woerdt 24-22 / 21-6
  • GD1 Maes / Knuth - Fransman / Geertsen 21-16 / 21-17
  • GD2 Kwee / Maes - Van Houtem / Van der Woerdt 21-17 / 16-21 / 15-21

Het komende weekend speelt het team een dubbelweekend tegen de topploegen Van Zijderveld en Duinwijck. Ondanks de hevige tegenstand zal het team er alles aan doen om de nodige puntjes mee terug te nemen naar Hoensbroek.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

Badminton World Federation bevriest wereldranglijsten

De badmintonwereldbond heeft vandaag aangekondigd dat ze de wereldranglijsten en jeugdwereldranglijsten zal bevriezen tot nader…

31 maart 2020

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

IOC-lid Dick Pound: Olympische Spelen worden uitgesteld

De Olympische Spelen worden uitgesteld vanwege het coronavirus. Dat heeft het Canadese IOC-lid Dick Pound tegenover de…

23 maart 2020

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Drie instromers Nationale S-1 selectie voor het seizoen 2020-2021

Kirsten de Wit, Iris van Leijsen en Dyon van Wijlick zijn uitgenodigd om bij de Nationale S-1 selectie op Papendal te komen…

18 maart 2020

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

Olympisch Trainingscentrum Papendal gesloten voor topbadmintonners en andere sporters

NOC*NSF adviseerde vanmiddag alle trainingscentra voor topsporters voorlopig te sluiten. Het trainingscentrum in Papendal gaat…

15 maart 2020

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

Coronavirus: Dutch International 2020 postponed

The escalations around Covid-19 have followed one another at a rapid pace globally, certainly since our last report.

13 maart 2020

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Nieuwe maatregelen Badminton Nederland tegen verspreiding coronavirus in Nederland

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen en NOC*NSF heeft geadviseerd om alle sportevenementen…

12 maart 2020

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

Sociale onthouding: Brabantse Jeugdkampioenschappen Badminton 2020 afgelast

In verband met de uitbraak van het Coronavirus worden wereldwijd preventieve maatregelen genomen om verdere verspreiding van het…

12 maart 2020

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling naar kwartfinales All England 2020 na spannende wedstrijd tegen nummer 1 van de wereld

Selena Piek en Robin Tabeling boekten een geweldige overwinning door de nummer één van de wereld te verslaan. In de…

12 maart 2020

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!