SportSport

Het bereiken van de kwartfinale

Het bereiken van de kwartfinale

Geen winst voor Patty, wel een aantrekkelijke partij.

De interland van de lage landen tegen het land met de bergen! De verwachtingen waren hoog gespannen.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Eenvoudig zou de winst niet zijn, maar de spelers hadden er het volste vertrouwen in. "We winnen, met 3-2 of 4-1", voorspelden Koen Ridder en Dave Khodabux.

Gemengddubbelspel snel gewonnen

Onder toeziend oog van de Zwitserse coach, de Nederlander Pierre Pelupessy kwam als eerste partij het gemengddubbel de baan op. Lotte Jonathans en Ruud Bosch speelden tegen Anthony Dumartheray en Sabrina Jaques een gedegen en snelle wedstrijd. De eerste game waren onze spelers beter dan de Zwitsers. Vooral door de trommelslagen van Dave werden Lotte en Ruud opgezweept tot mooie slagen en snel afmaken aan het net. Een paar slagen die via de netrand voor Nederland aan de goede kant vielen leverder nog een paar extra punten op. "Op ze kopse kantje, de shuttle op het randje!" zongen de teamgenoten luidkeels vanaf de tribune.

In de tweede game was het spanning tot 12-12. Ruud versnelde even tot 16-12 en toen was de wedstrijd gewonnen. Ze Zwitsers sloegen een aantal keren de shuttle over de achterlijn bij Lotte en Ruud en zij trokken deze wedstrijd met 21-14 en 21-14 naar zich toe.

Lotte en Ruud waren tevreden:"Je weet dat je deze wedstrijd moet winnen. Maar dat is ook wel leuk, deze druk. We moesten in het spel druk houden en dan ging het goed. We hadden vertrouwen in onze overwinning."

Rune komt net te kort

De tweede partij, het mannenenkelspel van Rune Massing tegen Christian Boesiger, verliep een stuk spannender. Na verlies in de eerste game met 7-21 kwam Rune geweldig goed terug in de tweede game. De Zwitser begon meer fouten te maken en Rune kon met snelle slagen zijn punten scoren en won met 21-19. "In de eerste game werd ik overdonderd. Ik wist dat hij loeihard slaat, maar hij wisselde dat ook af met hele goede dropshots. In de tweede game heb ik mijn basis meer naar voren gelegd en dat werkte prima", legt Rune na afloop uit.

De derde game ging gelijk op. Rune begon echter meer achter de feiten aan te lopen. Twee keer werden 3 slagen eenvoudig weg gegeven en dat kost hem de wedstrijd. Met 15-21 kon hij slechts het verlies mee naar de tribune nemen. "Jammer van de derde game. Je wilt zo graag winnen voor eigen publiek! Ik ben niet tevreden over mijn eigen aanvallende slagen. Daar baal ik wel van. Maar het toernooi is wel hartstikke leuk! Het is sinds tijden niet zo'n hecht team geweest!"

Zwitserse dame oppermachtig

Patty Stolzenbach mocht, net als gisteren, de vrouwenenkelspel voor haar rekening nemen. Tegen Jeanine Cicognini zou het een zware wedstrijd worden. De Zwitserse dame staat hoger op de ranglijst en zou beter moeten zijn. Inderdaad versloeg zij Patty met twee keer 21-16. Patty was na afloop toch wel tevreden. "Het ging wel goed. Ik kon het tempo in het begin goed volgen en ik heb lekker gespeeld. Haar sterkste punt is haar kracht. Het ziet er af en toe niet uit hoe ze beweegt, maar ze is overal."

Herendubbel Nederland walst over Zwitserland

Het mannendubbelspel werd een eenvoudige winst van onze Oranje mannen. Met de stand 21-6 en 21-6 werden de Zwitsers Thomas Heiniger en Florian Schmid snel van de baan geslagen. "We konden ze eenvoudig met hard en snel spel van de baan spelen. Maar in de tweede set hebben toch wat meer geplaatst om toch in ons spel te komen voor morgen", verklaart Ruud Bosch na afloop met een glimlach. "Als we twee snelle slagen deden, sloegen ze de shuttle al bijna uit. Het was snel afgelopen."

Zinderende damesdubbel naar overwinning

De laatste partij moest de overwinning brengen. Met ons topdubbel Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen had Nederland alle vertrouwen in een overwinning op de Zwitserse dames Jeanine Cicognini en Sabrina Jaquet. Na een prima gespeelde eerste game met heerlijke verdediging naar aanval overnames, konden onze dames met 21-15 naar de andere kant van het net gaan. In de tweede game kwamen de Zwitserse dames bijzonder goed terug. Spannende rallies, zenuwslopende dropshots en hard terug geslagen smashes! De stand ging gelijk op. Eindelijk kwam het 20e punt in beeld. Na twee niet verzilverde matchpunten sloegen Lotte en Paulien het verlossende punt: 22-20 en winst op Zwitserland! Op naar de kwart finales tegen Rusland.

"Wat een spanning. We konden niet snel scoren en moesten geduldig blijven spelen. We zijn heel blij dat we met dit team gewonnen hebben. Morgen tegen Rusland gaan we er vol voor!", juichen Lotte en Paulien na afloop met hun uitzinnige teamgenoten.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Duinwijck boekt grote overwinning tegen Roosterse

Op 20 oktober was het de beurt aan Roosterse BC om de reis naar Haarlem te maken. Na een paar verrassende uitslagen door de…

21 oktober 2019

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Zondag Denmark Open 2019: Aziatische spelers bewegen makkelijker over de baan

Vandaag begon het toernooi pas om 12.00 uur. Dat betekende uitslapen en een ochtendwandeling. Dat was nodig na veel stil zitten…

21 oktober 2019

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Coachen of niet coachen? Dat is de vraag!

Eigenlijk wilde ik dit artikel schrijven als een soort open brief, maar ik besefte dat ik daarop toch geen antwoord zou krijgen.…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

Nederlandse Badminton Eredivisie: VELO verslaat Smashing met grote cijfers

In de strijd om een plaatsje in de kampioenspoule heeft VELO goede zaken gedaan door de 7-1 overwinning tegen Smashing. Na de…

20 oktober 2019

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Nederlandse Badminton Eredivisie: Almere nog ongeslagen

Opnieuw doet Almere goede zaken in de Nederlandse Badminton Eredivisie. Met een 8-0 overwinning op het Groningse AMOR kon de…

20 oktober 2019

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Zaterdag Denmark Open 2019: Chen Long houdt Viktor Axelsen uit finale

Na een niet al te lange nacht, (u heeft hier kunnen lezen dat het vrijdagavond laat, of liever gezegd zaterdagochtend heel vroeg,…

20 oktober 2019

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vrijdag Denmark Open 2019: Carolina Marin terug van weggeweest

Vandaag begon het toernooi niet zo vroeg als gisteren, gisteren begon het al om 09.00 uur. Caroline Marin zou om 15.00 uur aan de…

19 oktober 2019

Donderdag Denmark Open 2019: Anders nog geen Viktor

Donderdag Denmark Open 2019: Anders nog geen Viktor

Het was een vreemd begin van de dag op het toernooi. Al om 09.00 was de damesdubbel van Selena en Cheryl gepland. Het toernooi…

18 oktober 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!