clubzoeker

Rune en Soraya in hoofdtoernooi NK

Rune en Soraya in hoofdtoernooi NK

Rune in de 'inspeelhal'. Poeh.

Het NK voor senioren vindt plaats van vrijdag tot en met zondag. Het toernooi is via het internet te volgen. Een observatie over dag 1 van de driedaagse in het Topsportcentrum Almere en dan speciaal gericht op Rune Massing en Soraya de Visch Eijbergen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Er was ruim 11 uur voor nodig voordat een enerverend kwalificatietoernooi haar deuren sloot. Hal 2 van het Topsportcentrum was met acht banen ingericht om de 150 wedstrijden af te werken. Na al die partijen weten we één ding zeker: de 'battle' van zaterdag gaat er zeker één worden waar de echte liefhebber zijn vingers bij zal aflikken.

Wat te denken van Rune Massing? Na drie keer een half uurtje in het kwalificatietoernooi gestaan te hebben, wacht zaterdag de als tweede geplaatste Eric Pang hem op. Beide spelers kennen elkaar door en door maar vooral voor Rune zal dit een bijzondere wedstrijd worden. Anderhalf jaar aan de kant gestaan met blessureleed en ondanks dat hij nog wat snelheid mist kunnen we hem wel de 'come back kid' van 2011 noemen. Ook werd hij vorige week door bondscoach Gerben Bruijstens geselecteerd voor het EK voor gemengde landenteams in Amsterdam.

En dan Soraya de Visch Eijbergen. Amper 18 jaar en drie onderdelen spelend in het hoofdtoernooi. Ze behoort tot de grootste talenten van Badminton Nederland. In het hoofdtoernooi kan ze al het een en ander laten zien. Of ze het al kan opnemen tegen zwaargewichten als Yao Jie en Judith Meulendijks moet nog blijken, maar dat ze een serieuze kandidate voor de toekomst is, dat staat vast. In de dubbels rekent ze zichzelf nog niet rijk, maar ze ziet wel kansen. "Als ik er zondag nog inzit, dan gok ik dat het in de dubbel is", aldus Soraya.

Zaterdag zal er in het gemengddubbel gespeeld worden tot en met de halve finales, terwijl de andere onderdelen eindigen na de kwartfinale. De wedstrijden beginnen om 10 uur.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!