SportSport

Rune en Soraya in hoofdtoernooi NK

Rune en Soraya in hoofdtoernooi NK

Rune in de 'inspeelhal'. Poeh.

Het NK voor senioren vindt plaats van vrijdag tot en met zondag. Het toernooi is via het internet te volgen. Een observatie over dag 1 van de driedaagse in het Topsportcentrum Almere en dan speciaal gericht op Rune Massing en Soraya de Visch Eijbergen.

Ken je BAN Badminton al?

Er was ruim 11 uur voor nodig voordat een enerverend kwalificatietoernooi haar deuren sloot. Hal 2 van het Topsportcentrum was met acht banen ingericht om de 150 wedstrijden af te werken. Na al die partijen weten we één ding zeker: de 'battle' van zaterdag gaat er zeker één worden waar de echte liefhebber zijn vingers bij zal aflikken.

Wat te denken van Rune Massing? Na drie keer een half uurtje in het kwalificatietoernooi gestaan te hebben, wacht zaterdag de als tweede geplaatste Eric Pang hem op. Beide spelers kennen elkaar door en door maar vooral voor Rune zal dit een bijzondere wedstrijd worden. Anderhalf jaar aan de kant gestaan met blessureleed en ondanks dat hij nog wat snelheid mist kunnen we hem wel de 'come back kid' van 2011 noemen. Ook werd hij vorige week door bondscoach Gerben Bruijstens geselecteerd voor het EK voor gemengde landenteams in Amsterdam.

En dan Soraya de Visch Eijbergen. Amper 18 jaar en drie onderdelen spelend in het hoofdtoernooi. Ze behoort tot de grootste talenten van Badminton Nederland. In het hoofdtoernooi kan ze al het een en ander laten zien. Of ze het al kan opnemen tegen zwaargewichten als Yao Jie en Judith Meulendijks moet nog blijken, maar dat ze een serieuze kandidate voor de toekomst is, dat staat vast. In de dubbels rekent ze zichzelf nog niet rijk, maar ze ziet wel kansen. "Als ik er zondag nog inzit, dan gok ik dat het in de dubbel is", aldus Soraya.

Zaterdag zal er in het gemengddubbel gespeeld worden tot en met de halve finales, terwijl de andere onderdelen eindigen na de kwartfinale. De wedstrijden beginnen om 10 uur.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Waarom zou je naar Azië gaan om daar twee maanden of langer te gaan trainen bij Huynh en Ron? Het antwoord gaat bij mij al…

27 mei 2022

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In mijn serie gesprekken met mensen van Badminton Nederland heb ik onlangs afgesproken met Jan Helmond. Hij is de huidige…

27 mei 2022

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!