Rune en Soraya in hoofdtoernooi NK

Rune en Soraya in hoofdtoernooi NK

Rune in de 'inspeelhal'. Poeh.

Het NK voor senioren vindt plaats van vrijdag tot en met zondag. Het toernooi is via het internet te volgen. Een observatie over dag 1 van de driedaagse in het Topsportcentrum Almere en dan speciaal gericht op Rune Massing en Soraya de Visch Eijbergen.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Er was ruim 11 uur voor nodig voordat een enerverend kwalificatietoernooi haar deuren sloot. Hal 2 van het Topsportcentrum was met acht banen ingericht om de 150 wedstrijden af te werken. Na al die partijen weten we één ding zeker: de 'battle' van zaterdag gaat er zeker één worden waar de echte liefhebber zijn vingers bij zal aflikken.

Wat te denken van Rune Massing? Na drie keer een half uurtje in het kwalificatietoernooi gestaan te hebben, wacht zaterdag de als tweede geplaatste Eric Pang hem op. Beide spelers kennen elkaar door en door maar vooral voor Rune zal dit een bijzondere wedstrijd worden. Anderhalf jaar aan de kant gestaan met blessureleed en ondanks dat hij nog wat snelheid mist kunnen we hem wel de 'come back kid' van 2011 noemen. Ook werd hij vorige week door bondscoach Gerben Bruijstens geselecteerd voor het EK voor gemengde landenteams in Amsterdam.

En dan Soraya de Visch Eijbergen. Amper 18 jaar en drie onderdelen spelend in het hoofdtoernooi. Ze behoort tot de grootste talenten van Badminton Nederland. In het hoofdtoernooi kan ze al het een en ander laten zien. Of ze het al kan opnemen tegen zwaargewichten als Yao Jie en Judith Meulendijks moet nog blijken, maar dat ze een serieuze kandidate voor de toekomst is, dat staat vast. In de dubbels rekent ze zichzelf nog niet rijk, maar ze ziet wel kansen. "Als ik er zondag nog inzit, dan gok ik dat het in de dubbel is", aldus Soraya.

Zaterdag zal er in het gemengddubbel gespeeld worden tot en met de halve finales, terwijl de andere onderdelen eindigen na de kwartfinale. De wedstrijden beginnen om 10 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

Wie zitten er in de spelersraad van Badminton Nederland?

De Spelersraad van Badminton Nederland is een zelfstandig adviesorgaan binnen de bond. De spelersraad vertegenwoordigt binnen…

19 juli 2024

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Vooruitblik Olympische Spelen 2024 in Parijs

Aanstaande vrijdag vindt de openingsceremonie plaats van de Olympische Spelen 2024 in Parijs, Robin Tabeling en Selena Piek…

19 juli 2024

Nieuwe website Badminton Nederland

Nieuwe website Badminton Nederland

Welkom op de nieuwe badminton website die je up-to-date houdt over alle zaken rondom badminton in Nederland.

19 juli 2024

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 juli 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!