clubzoeker

VELO speelt gelijk in klassieker tegen Duinwijck

VELO speelt gelijk in klassieker tegen Duinwijck

Zaterdagavond 26 februari stond de inhaalwedstrijd op het programma tussen Van Zundert VELO en Duinwijck. Beide teams waren deze datum overeengekomen zodat alle spelers en speelsters aanwezig konden zijn.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Realiteit in Wateringen was dat het koppel Ruud Bosch/Koen Ridder waren uitgezonden naar Oostenrijk en Soraya de Visch Eijbergen naar Spanje. Een bijzondere beslissing van het Haarlemse team aangezien een eerste plaats op het spel zou kunnen staan in deze wedstrijd.

Al met al is het een aardige strijd geworden in de VELO hal. Met een 4-4 einduitslag was er één winnaar, het publiek heeft enkele fantastische partijen gezien die weinig voor elkaar onderdeden.

Het publiek wist de sporthal goed te vinden, met zo'n 200 man publiek gingen beide dubbels de baan op. Coach Slaats gaf het vertrouwen in zijn vaste opstelling, alleen Ginny Severien werd uit voorzorg niet opgesteld in de singel.

Het koppel Palyama/Suijkerland speelden een moeizame partij tegen gelegenheidsduo Meijs/Arends. De eerste set werd net aan verloren, de tweede en derde set gingen beide met 21-18 naar Wateringen. In de derde set had het ook het Duinwijckse koppel wat met de overwinning ervandoor had kunnen gaan.

De dames Verheul/Severien hadden een moeilijke wedstrijd tegen Piek/Krab. De Wateringse dames pakten nog goed de eerste game maar kwamen in een beslissende derde net te kort door wat ongedwongen fouten.

In de singels was er rekening gehouden met een verliespunt van de invallende van het Riet. Zij kon het niet bolwerken tegen de ervaren de Wit. Kopvrouw Malaihollo moest weer hard werken tegen de Litouwse Stapusaityte. Helaas was de Litouwse net wat scherper in de wedstrijd en bezorgde de bezoekers het derde punt.

Beide mannensingels gingen naar VELO, Palyama had geen kind aan Meijs. Met 21-13 en 21-9 had het jonge talent niks in te brengen tegen de 9-voudig landskampioen.

Stille kracht Van Daalen de Jel speelde weer een solide wedstrijd, dit keer tegen de boomlange Natenstedt. In twee sets zette Van Daalen de Jel VELO weer op gelijke hoogte.

In de gemengddubbels had coach Slaats ervoor gekozen om Van Daalen de Jel/Verheul uit te laten komen tegen het goed presterende koppel Arends/Piek. Het leek de goede kant op te gaan in de eerste set die VELO met prachtig badminton wist binnen te slepen. Echter lieten Arends/Piek het hier niet bij zitten en gingen net zo formidabel mee spelen zodat het publiek kon genieten van topbadminton. In de beslissende set kwam het VELO koppel net te kort waardoor de overwinning naar Duinwijck ging.

Het vaste koppel Suijkerland/Malaihollo kregen in hun wedstrijd vrij snel de eerste set om hun oren tegen Natenstedt/Krab. Echter kwam het duo steeds beter in hun spel en domineerden zij de tweede en derde game. Hierdoor kwam de eindstand op 4-4 en is VELO nog steeds ongeslagen vanaf begin 2009.

Coach Slaats kijkt toch tevreden terug op dit resultaat: "Het ging in sommige wedstrijden niet vanzelf. Maar ik heb wel de enorme werklust gezien om toch de punten binnen te halen, daar ben ik zeer over te spreken. De komende tijd gaan we volop trainen richting de playoffs om straks zo goed mogelijk voor de dag te komen. De dingen die minder gingen pakken we weer op om te verbeteren, zo komen we steeds een stap verder."

De volgende wedstrijd is tevens ook de laatste wedstrijd in de reguliere competitie. In Wateringen zal BC Roosterse de tegenstander zijn.

Van Zundert / VELO - Duinwijck (4-4)

 • MD Suijkerland/Palyama - Meijs/Arends 19-21 21-18 21-18
 • VD Verheul/Severien - Piek/Krab 21-13 13-21 19-21
 • 2e ME Van Daalen de Jel - Natenstedt 21-11 21-16
 • 2e VE Van 't Riet - De Wit 14-21 11-21
 • 1e VE Malaihollo - Stapusaityte 22-24 19-21
 • 1e ME Palyama - Meijs 21-13 21-09
 • GD 1 Van Daalen de Jel/Verheul - Arends/Piek 21-18 21-23 15-21
 • GD 2 Suijkerland/Malaihollo - Natenstedt/Krab 13-21 21-12 21-14

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Selena Piek en Robin Tabeling tegen Zuid-Koreaanse wereldkampioenen in Parijs tijden Olympische Zomerspelen

Vrijdag is de loting verricht voor het badmintonevent op de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Selena Piek en Robin Tabeling…

12 july 2024

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Officiële mededeling: Principekalender 2025-2026

Het bondsbestuur heeft vorige maand de principekalender voor het seizoen 2025-2026 goedgekeurd.

26 june 2024

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Tweede badmintonhub in Nederland is een feit

Badminton Nederland en Badminton Academy Eindhoven hebben vorige week donderdag een handtekening gezet onder een…

25 june 2024

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!