SportSport

Oranjejeugd morgen in twee Spaanse finales

Oranjejeugd morgen in twee Spaanse finales

De Nederlandse jeugdspelers doen het goed tijdens de Spanish Junior International. Er werden finales bereikt in mixed en meisjesdubbel.

Ken je BV Almere al?

Bondscoach U19 Eline Coene doet met een aantal jeugdspelers mee aan de Spanish Junior International. Het toernooi wordt gespeeld in Sevilla.

Jim Middelburg en Vincent de Vries stonden ingeschreven voor het enkelspel. Jim had zich echter uit voorzorg (lichte blessure) teruggetrokken. Vincent won in de eerste ronde gemakkelijk van de Spanjaard Daniel Alvarez 21-7 21-17. In de tweede ronde moest hij aantreden tegen de nummer 3/4 geplaatste de Turk Ramazan Ozturk. Deze Ozturk had vorige week nog het jeugdtoernooi in Turkije op zijn naam geschreven. Vincent kwam dichtbij maar verloor nipt met 21-18 en 21-19.

Bij de meisjes stonden Soraya de Visch Eijbergen en Gayle Mahulette ingeschreven. Soraya versloeg achtereen volgens de Spaanse Marta Calleja met 21-7 en 21-7 en daarna in drie games de Zweedse Julia Alhstrand 17-21 21-7 21-10. In de derde ronde werd de Engelse Georgina Bland verslagen in twee games (21-11 21-9). In de kwart finale moest ze het opnemen tegen de als tweede geplaatste Turkse Neslihan Yigit, die haar in een spannende partij met 21-19 en 21-17 versloeg.

Gayle, die de eerste ronde een bye had, versloeg achtereenvolgens de Cyprioot Stella Knekna 21-19 en 21-13 en de Engelse Sophie Brown 21-5 en 21-11. Daar waar Soraya de tweede geplaatste Turkse tegenkwam, moest Gayle het bij de laatste acht opnemen tegen de 3/4 geplaatste Turkse Neslihan Kilic. Het werd een mooie drie games partij, die gewonnen werd door Gayle met 21-18 14-21 21-16. Een mooie halve finale waarin Gayle het moest opnemen tegen de Zwitserse Nicole Schaller. Deze als 1 geplaatste speelster was met 21-7 21-14 veel te sterk voor Gayle.

In het jongensdubbel waren ingeschreven Jim Middelburg/Russell Muns en Robin Tabeling/ Vincent de Vries. Jim/Russell verloren in de tweede ronde van een Engels koppel en Robin/Vincent nipt in de eerste ronde van 5/8 geplaatste Spanjaarden.

Bij de meisjes waren de Nederlanders succesvoller. Gayle Mahulette/Myke Halkema versloegen in de eerste en tweede ronde Spaanse koppels en in de kwart finale van een Engels dubbel. In de halve finale moesten ze aantreden tegen wederom een Spaans koppe,l Blanca Ibers/Laia Oset. Gayle en Myke wonnen deze wedstrijd redelijk eenvoudig met 21-13 en 21-14. Morgen de finale tegen de als eerste geplaatste Turken Neslihan Yigit en Neslihan Kilic.

In de mix was het Nederlandse jeugdteam met drie koppels vertegenwoordigd: het als eerste geplaatste koppel Jim Middelburg/Soraya de Visch Eijbergen, Russell Muns/Myke Halkema en Robin Tabeling/Gayle Mahulette. Alle drie de koppels bereikten de kwartfinales. Het eerste koppel dat sneuvelde was Robin Tabeling/Gayle Mahulette. Ze verloren krap in de strijd om een halve finaleplaats van het als tweede geplaatste Turkse koppel Emre Lale/Neslihan Yigit 21-19 15-21 21-19.

De andere twee koppels stonden knap bij de laatste vier, waarin Jim en Soraya het moesten opnemen tegen Engelse duo Rhys Walker/Holy Smith. Jim en Soraya lieten hier zien waarom ze als eerste geplaatst zijn. Ze wonnen gemakkelijk met 9 en 11. Russell en Myke speelden tegen de spelers die Robin en Gayle geklopt hadden, Emre Lale/Neslihan Yigit. Ook Russell en Myke konden net niet winnen van dit sterke koppel 21-14 15-21 21-16. Morgen speelt het dubbel Jim/Soraya de finale tegen deze Turken!

Volgens Coene werden er goede wedstrijden door de Nederlanders neergezet maar maakten we net iets meer fouten op de belangrijke momenten.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Uitvoering en FAQ kortingsbedrag teambijdrage 2021-2022

Afgelopen zaterdag 27 februari ging de Bondsvergadering akkoord met het voorstel van het bondsbestuur over het kortingsbedrag op…

5 maart 2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Corona update week 9: kortingsregeling teambijdrage 2021-2021

Aankomende maandagavond 8 maart geeft het demissionaire kabinet weer een persconferentie over de coronamaatregelen. We hopen…

5 maart 2021

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Cheryl Seinen en Selena Piek door naar kwartfinale op Swiss Open

Selena Piek en Cheryl Seinen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de Yonex Swiss Open. Het Nederlandse duo (WR-26) was…

5 maart 2021

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Caljouw en Piek-Seinen door op Swiss Open

Mark Caljouw en het vrouwendubbel Selena Piek/Cheryl Seinen hebben de tweede ronde bereikt op de Yonex Swiss Open in Basel. Voor…

3 maart 2021

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!