Yonex Dutch Junior ontvangt 200 deelnemers uit 22 landen

Yonex Dutch Junior ontvangt 200 deelnemers uit 22 landen

Badmintonclub Duinwijck organiseert van woensdag 2 tot en met zondag 6 maart voor de 31ste keer een van 's werelds grootste internationale badminton jeugd-toernooien. Met ruim 200 deelnemers uit 22 landen ontvangt de Haarlemse badmintonvereniging de crème de la crème van het internationale topjeugdbadminton in de Duinwijckhal aan het Badmintonpad.

clubzoeker

Ken je BC De Flinters al?

Het deelnemersveld strekt zich uit over de hele wereld; van Maleisië tot Finland en van Suriname tot Rusland. Ook de Nederlandse jeugdselectie is van de partij.

In het jongensenkelspel is het de vraag wie Toby Penty (Engeland) van zijn tweede titel af kan houden. Is dat het talent Ka Long NG uit Hong Kong (die dit jaar maar twee onderdelen speelt, omdat drie halve finales toch teveel bleek vorig jaar), zijn landgenoot Lee Chun Hei (vorig jaar halve finalist) of toch een van de Maleisiërs (Giap Chin Goh voorop) die altijd smaakmakers zijn met hun racketvaardigheid en plezier op de baan. Bij de Nederlanders zal eredivisiespeler Nick Fransman (Smashing) proberen het dit jaar beter te doen dan vorig jaar, toen hij in de eerste ronde verloor.

In het meisjesenkel is de winnares van 2009, de Russin Romina Gabdulina, weer terug om haar titel met een tussenjaar (wegens een zware blessure) te verdedigen. Destijds won zij in de finale verrassend van de winnares van afgelopen jaar, Natalia Perminova, die vorig jaar in de finale won van Sarah Milne (in de eredivisie spelend voor het Amstelveense Van Zijderveld). En Sarah komt dit jaar terug om te proberen nu wel de titel te veroveren. Ook Nederland doet bij de meisjessingle goed mee. Zo zijn er Josephine Wentholt (die de kwartfinales bereikte op de Jeugd Olympische Spelen), Thamar Peters (Victoria) en de bij Duinwijck spelende Soraya de Visch Eijbergen. Alle speelsters hebben inmiddels aardig wat eredivisie-ervaring opgedaan.

In het jongensdubbel wordt spektakel verwacht. Na de fraaie overwinning in 2010 van het koppel Jacco Arends (Duinwijck)/Jelle Maas (Amersfoort) behoren hun tegenstanders in de finale Ka Long NG en Lee Chun Hei nu natuurlijk tot de kanshebbers. Zij haalden de halve finale tijdens de wereld jeugdkampioenschappen, waar zij verloren van de Maleisiërs Ee Yi Teo en Nelson Wei Keat Heg, die eveneens in Haarlem van de partij zijn.

In het meisjesdubbel krijgt het toernooi nieuwe winnaars, nadat vorig jaar Iris Tabeling (Duitse competitie)/Selena Piek (Duinwijck) de winst pakten. Na de dubbelslag in 2009 behoort ook hier Romina Gabdulina tot de favorieten, dit keer met partner Evgenia Kosetskaya.

Voor Nederland mogen we in het gemengddubbel verwachtingen hebben van het duo Jim Middelburg/Soraya de Visch Eijbergen en het in vorm zijnde koppel Robin Tabeling/Elisa Piek (respectievelijk de jongere broer en zus van de 2010-winnaressen Iris Tabeling en Selena Piek).

Volg Yonex Dutch Junior via Live Score en sociale media

De Yonex Dutch Junior maakt ook dit jaar gebruik van het live score systeem, waardoor de wedstrijden over de hele wereld op internet te volgen zijn.

Ook is het toernooi te volgen via de nieuwe website: www.yonexdutchjunior.com, via twitter (#YonexDJI) en Facebook (Yonex Dutch junior international badminton).

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!