SportSport

Dicky Palyama: 'Paparazzi'

Dicky Palyama: 'Paparazzi'
StudentenlevenStudentenleven

Iedereen kijkt weleens op badmintonline.nl, pietridder.nl of badmintoninfo.nl. Ik als speler lees het soms ook. De verhalen en discussies zijn mij niet ontgaan en ik heb ook veel kunnen volgen.

› alles over de Nederlandse Badminton Eredivisie!

Zelf heb ik nooit de behoefte gehad om mij te uiten als het gaat om Badminton Nederland en haar taferelen, want ik wil me gewoon concentreren op mijn badminton. Maar ook ik heb als elk ander mens gevoel en bepaalde gedachtegangen die ik graag met de trouwe lezers van de Nederlandse badmintonsites wil delen.

Op het moment van schrijven speel ik de German Open in Mulheim. Een toernooi dat goed bezet is en veel bezoekers aantrekt. Veel media en veel fotografen. Vanochtend speelde ik mijn tweede ronde wedstrijd tegen de Israeliër Zilberman. Ik had me voorgenomen om deze wedstrijd met normaal en degelijk spel af te ronden. In de eerste set was ik wat verrast door de vechtlust van mijn tegenstander en maakte daardoor onnodige foutjes, wat uiteindelijk mij de eerste set kostte.

Tijdens mijn wedstrijden in het verleden en ook nu zat Martijn van Dooremalen in het publiek vlakbij de baan waar ik speelde. De vraag of hij me dan aanmoedigt of dat hij me analyseert is groot. Ik stel mij weleens de vraag: "Martijn, wat loer jij nou op mij? Doe ik wat fout? Ben je daar naar op zoek?" Vandaag echter was de rol van de technisch directeur een andere. Namelijk die van paparazzi. Waarom, zult u zich afvragen.

Tijdens deze wedstrijd had ik al driemaal mijn bespanning kapot geslagen. Dat kan gebeuren als je 15 kilo erop hebt staan. Gisteren in mijn eerste wedstrijd sloeg ik ook al twee bespanningen kapot en die waren nog bij de bespanservice in de maak. Dat betekende dat ik geen reserves meer had en mij moest toeleggen op een vers bespannen racket. Dit racket was helaas nog niet voorzien van een logo. Normaal gesproken heb ik maar één racket nodig per wedstrijd en bij uitzondering weleens twee, maar vandaag zat het niet mee. Op de één of andere manier knapten mijn snaren bij een harde smash.

Even terug naar wat er gebeurde. Tijdens mijn wedstrijden kijk ik niet in het publiek en laat ik mij niet afleiden, alleen door mijn coach. Echter vandaag was ik erg verrast toen Martijn van Dooremalen vanuit een onderuitgezakte, ongeinteresseerde houding opeens opstond en zijn mobieltje pakte. Deze richtte hij duidelijk naar mij toe. Een klik en ja hoor een prachtfoto van mij erop. Maar waarom?

Ach ja, omdat het Carlton logo niet op mijn snaren zat gestift. Nadat hij waarschijnlijk gemerkt had dat ik geen logo op mijn racket had, had ik hem schijnbaar wakker en alert gemaakt. Ik had de slapende hond wakker gemaakt.

Wat ik mij nu afvraag: waarom maakte Martijn deze foto en wat wil hij ermee bereiken? Natuurlijk zijn hier honderden redenen voor te bedenken. Maar aangezien hij nooit foto’s van mij maakt tijdens het spelen, is het wel heel toevallig dat hij precies op het moment dat ik een racket pak zonder logo, een foto met zijn mobiel maakt en neem ik dus heel plausibel aan dat dát de reden was voor hem.

Rest mij alleen nog maar te zeggen dat ik het een trieste actie vind en vooral kinderachtig. Dit laat duidelijk zien wat de houding is van de technisch directeur (die toch grotendeels voor Badminton Nederland staat) jegens mij en hoogstwaarschijnlijk de drie andere topspelers. Erg jammer. Ik ben namelijk altijd met veel plezier voor de Nederlandse Badminton Bond uitgekomen, maar nu voel ik me er steeds minder mee verbonden.

Dicky Palyama

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Verenigingen vragen zich af: wat doet Badminton Nederland voor ons?

Van 7 tot en met 26 november zijn extra regiovergaderingen voor de verenigingen georganiseerd waarbij de achterliggende redenen…

9 december 2019

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Teleurstellend dubbelweekend voor vlaggenschip DKC

Afgelopen weekend stond de eerste echte krachtmeting voor een plek in de play-offs op het programma. Op zaterdag nam het team van…

9 december 2019

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Duinwijck verslaat DKC met 6-2

Zaterdag 7 december stond voor Duinwijck de 2e wedstrijd in de kampioenspoule op het programma. Dit maal was DKC te gast in…

9 december 2019

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Drop Shot haakt aan voor de strijd om de bovenste drie plaatsen

Zondag 8 december speelde Drop Shot de uitwedstrijd tegen Hoornse. Beide teams hadden vorige week een teleurstellende start van…

9 december 2019

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

Smashing keert met drie punten tegen Amersfoort terug naar Wijchen

De tweede wedstrijd van de handhavingspoule stond ditmaal op zondag op het programma. De tegenstander, Amersfoort, speelde de dag…

8 december 2019

VELO revancheert zich knap

VELO revancheert zich knap

VELO vocht een knappe wedstrijd uit tegen Roosterse BC. De Westlandse spelersgroep wilde maar al te graag het magere resultaat…

8 december 2019

Maximale score Almere tegen Hoornse

Maximale score Almere tegen Hoornse

Almere heeft in zijn eerste wedstrijd in de kampioenspoule de maximale score van 8-0 behaald tegen Hoornse BV. Alle partijen…

8 december 2019

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

Duitsers verslaan Nederland in eerste interland

In de Kreissporthalle in het Duitse Bad Camberg is de Nederlandse ploeg er niet in geslaagd om de eerste van twee…

4 december 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!