Echtpaar van Soerland in hoofdrol NVK 2011

Echtpaar van Soerland in hoofdrol NVK 2011

Zaterdag en zondag 12/13 maart werden in Amersfoort de Nationale Veteranen Kampioenschappen gehouden. Het toernooi is een mix van het ontmoeten van oude badmintonvrienden en de strijd om de Nationale titels, met op zaterdagavond een gezamenlijke Indisch buffet en een aansluitend feest.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

BC Amersfoort en Badminton Nederland zetten een prima geslaagde formule neer voor de veteranen.

De 130 veteranen van de leeftijd 35 tot 65 jaar streden met verve om hun Nationale titels, in de puik ingerichte Juliana van Stolberg sporthal, het thuishonk van Eredivisionist BC Amersfoort, werden vele mooie partijen op de mat gelegd. De veteranen speelden voor wat ze waard waren en dat was veel, vooral in technisch opzicht waren er hoogstandjes te zien. In de jongste klasse speelde het echtpaar van Soerland een hoofdrol. Joris van Soerland won de single in een mooie partij tegen Quint Hofmann en Georgy werd Kampioen door Jeanette de Jong te verslaan. Samen legde het echtpaar van Soerland beslag op de Nationale titel in de mix.

In de oudste categorie was er een opmerkelijke finale. Oud Nederlands Kampioenen Clemens Wortel en Ad Verhoof stonden tegenover elkaar met als winnaar, de ook al veelvoudig kampioen in de lagere leeftijdsklasse Ad Verhoof.

Voor de prijsuitreiking werd afscheid genomen van Albert van Ens. Albert heeft 40 jaar allerlei functies bekleed in het wedstrijdwezen. Hij was dit weekend voor het laatst in functie als referee. Bestuurslid Sandra Driessen benadrukte in haar afscheidswoord de vele verdiensten van Albert voor het badminton. Harm van der Veen van de LCW reikte Albert een cadeau uit en sprak zijn bewondering uit voor de verdiensten van Albert in de 40 jaar voor Badminton Nederland.

Hierna werden alle prijzen uitgereikt waarvoor dit weekend fel was gestreden. Joris van Soerland als winnaar van de jongste klasse bedankt een ieder die dit toernooi had mogelijk gemaakt en sprak de wens uit dat volgend jaar in Amersfoort meer jongere veteranen aan de start verschijnen.

Namens BC Amersfoort worden alle sponsoren, gemeente Amersfoort en Badminton Nederland, welke dit Nederlands Veteranen Kampioenschap mogelijk gemaakt hebben bedankt. Ook de ondersteuning vanuit het bondsbureau was super.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!