clubzoeker

DKC speelt gelijk in laatste competitiewedstrijd

DKC speelt gelijk in laatste competitiewedstrijd

BC DKC heeft de laatste Eredivisiewedstrijd van dit seizoen met 4-4 gelijkgespeeld bij BC Victoria uit het Limburgse Hoensbroek. Er stond zaterdagavond niks meer op het spel in sporthal In de Biessen.

SportSport

Maak kennis met Flora Wang!

Zowel DKC, als Victoria waren vooraf al zeker dat ze respectievelijk op de negende en achtste plaats zouden eindigen. De Haagse ploeg wilde vooral opzoek naar eerherstel na de grote thuisnederlaag tegen de Limburgers (1-7). En ze wilden het meegereisde publiek belonen voor de lange reis. Dat lukte met het goede gelijkspel.

DKC-coach Roy Calbo gaf de talenten Mark Caljouw en Thomas Wijers weer de kans zich te etaleren in de hoogste Nederlandse badmintonafdeling. Beiden traden aan in de dubbel, die ze in twee games wisten te winnen van Ben Maes en Rik Hermans.

In de vrouwendubbel had DKC minder kans. In de eerste game konden Kimberly Gardien en Veerle Wijers nog goed meekomen met Meta Knuth en Jessie van Wijk. In de verlenging ging deze nipt naar het Victoria-koppel met 23-21. In de tweede game was het verzet van DKC gebroken en verloor deze dan ook met ruime cijfers: 21-8.

Ook in de singel kreeg Caljouw de voorkeur boven de geblesseerde Ruben Wijers. De Rijswijker beschaamde het vertrouwen van zijn coach niet en won in twee games van Hermans. In de andere mannenenkel was Bouke van Bergen Bravenboer niet opgewassen tegen Robert Kwee, de nummer zes van Nederland. Het werd 21-12 en 21-15 voor de Victoria-speler.

Tak Ling Lam maakte er namens DKC een spannende partij van tegen Van Wijk. De eerste game won de Roosendaalse met 22-20 en de tweede game won net ook net aan met 21-19. Daarmee won Lam voor de vierde keer dit seizoen haar enkelpartij. Gardien was minder fortuinlijk in haar singel tegen Denise Hall. De Haagse kon nooit echt overtuigen en leek meer bezig met de scheidsrechter dan met haar tegenstander. Gardien verloor dan ook in twee games.

Het gemengd dubbel van Robbert de Keijzer en Wijers was een speciale. Het was namelijk de laatste wedstrijd van De Keijzer in de Eredivisie. Hij zal volgend seizoen een stapje terug doen. Hij wist zijn laatste optreden niet luister bij te zetten met een overwinning. Maes en Knuth waren duidelijk de meerdere van het DKC-duo met 21-11 en 21-10. De tweede mixpartij leverde wel een overwinning op voor DKC. Van Bergen Bravenboer en Lam wisten gezamenlijk al zes keer te winnen dit seizoen en deden dat ook in hun laatste wedstrijd. De DKC’ers zagen tegenstanders Kwee en Hall nog 18 punten pakken in de eerste game, maar in de tweede game maakte ze korte metten met het Victoria-duo: 21-10.

Met deze 4-4 eindigt de terugkeer van DKC in de Eredivisie op een negende en een na laatste plek. De Hagenaars wisten twee keer te winnen van degradant TFS'57 en een maal gelijk te spelen tegen Victoria. De andere wedstrijden werden verloren, maar DKC had zeker recht op meer. Vaak ontbrak het aan een beetje geluk.

Het seizoen is voor DKC overigens nog niet voorbij. De negende plaats betekent dat de ploeg nog promotie/degradatiewedstrijden moet spelen tegen een team uit de Eerste Divisie. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit BCH uit Den Bosch worden. In een uit- en thuiswedstrijd zal bepaald worden wie er volgend seizoen in de Eredivisie mag acteren. Deze wedstrijden zullen begin april gespeeld worden. De exacte data zijn nog niet bekend.

BC Victoria – BC DKC (4-4)

 • MD Ben Maes/Rik Hermans - Mark Caljouw/Thomas Wijers 18-21 19-21
 • VD Meta Knuth/Jessie van Wijk - Kimberly Gardien/Veerle Wijers 23-21 21-8
 • 2e ME Hermans - Caljouw 15-21 18-21
 • 2e VE Denise Hall - Gardien 21-16 21-12
 • 1e VE Van Wijk - Tak Ling Lam 20-22 19-21
 • 1e ME Robert Kwee - Bouke van Bergen Bravenboer 21-12 21-15
 • 1e GD Maes/Knuth - Robbert de Keijzer/Wijers 21-11 21-10
 • 2e GD Kwee/Hall - Van Bergen Bravenboer/Lam 18-21 10-21

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

Russische badmintonbond geschorst door Badminton World Federation

De Badminton World Federation (BWF) heeft het lidmaatschap van de Nationale Badminton Federatie van Rusland opgeschort. Deze…

1 december 2023

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Ga nu aan de slag met het nieuwe verenigingsprogramma!

Om de voordelen van een lidmaatschap bij Badminton Nederland nog concreter te maken lanceert Badminton Nederland vandaag een…

27 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Jaarplan Badminton Nederland AFGEKEURD tijdens Bondsvergadering 18 november 2023

Afgelopen zaterdag 18 november 2023 vond in Nijkerk de najaarse Bondsvergadering plaats. Naast afgevaardigden, bestuursleden en…

20 november 2023

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Uitkomst data-analyse Landelijke Jeugdcompetitie

Na een jarenlange daling van het aantal deelnemende verenigingen, teams en individuele jeugdleden is er afgelopen jaar een…

20 november 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!