clubzoeker

Nieuwe sponsor voor Erik Meijs

Nieuwe sponsor voor Erik Meijs

Vorige week kreeg ik een telefoontje van Marc van der Krogt van Stichting Topsport Zoetermeer. Hij wilde met mij een gesprek hebben over mijn leven als badmintonner, omdat ze erg geïnteresseerd in me waren.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Na dit gesprek die ik heb gehad met hem ben ik officieel toegevoegd in het topsporteam van Zoetermeer. Dit gebeurde gisteravond tijdens een voorprogramma voordat het sportgala (waar ik genomineerd was voor sportman van het jaar 2010) begon.

Ik werd hierbij officieel toegevoegd tot dit team, wat inhoudt dat ze mij gaan sponsoren op een aantal manieren. In dit team zitten ook nog 7 andere topsporters, waarvan 5 op weg zijn naar de Olympische spelen van 2012, hiernaast zijn er 3 talenten (nu 4) die ze ook nog sponseren. Ik ben ontzettend blij dat ze mij hierbij toegevoegd hebben, omdat het me goed kan helpen met mijn toekomstplannen.

Na dit voorprogramma gingen we naar het sportgala. Dit was een erg mooi gebeuren en ik heb me prima vermaakt deze avond. Natuurlijk moest ik ook nog even het podium op voor de uitslag van sportman van het jaar. Helaas werd ik het niet, want de prijs ging naar een wielrenner, die de prijs vorig jaar ook al had gewonnen, een erg knappe prestatie dus van hem (zie ook de pagina Filmpjes voor de presentatie van de genomineerden). Vervolgens nog even wat nagedronken en daarna weer lekker richting huis gegaan.

Morgenochtend vertrek ik richting Roemenië. De loting staat er inmiddels op. Ik sta nog steeds in de kwalificatie als 1ste geplaatst. Ik zal in de 2de ronde moeten spelen tegen een Hongaar of een Roemeen, even afwachten nog. Ik zal jullie op de hoogte houden als er internet aanwezig is.

Tot slot wil ik zelf nog even iets extra's vertellen over mijn vrijdagtrainingen. Ron is daarbij de centrale coach, maar zoals ik al vaker heb aangegeven zijn daar ook nog meer trainers bij. Zo wordt Ron bijvoorbeeld ook nog geholpen door Roel van Heuckelom. Ik zou toch nog even wat over hem kwijt willen, omdat ik denk dat hij nog niet zo heel bekend is in Nederland. Het zal toch niks te maken hebben met dat het een Belg is?

Roel is iemand die net zoals Ron een andere kijk op badminton heeft. Ik heb hem nu al een aantal keer meegemaakt bij de trainingen en wat me erg opviel is dat hij dingen toch wel goed en snel kan zien. Wat hij vindt kan hij goed onderbouwen met sterke argumenten en zelf vind ik dat hij het spelletje goed doorheeft en goed dingen kan overbrengen. Als trainer heb je aan hem zeker een goeie, hij weet wat hij wil, maar zal altijd rustig met jou in overleg dingen proberen aan te passen dan wel te verbeteren. Hij heeft de kennis om dit te doen en gebruikt dit heel graag om spelers beter te maken.

Het zou toch zonde zijn als we zo'n trainer gewoon maar weer terug laten lopen naar België!

Erik Meijs

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!