SportSport

Sudirman Cup of Suddervlees Cup?

Sudirman Cup of Suddervlees Cup?

De twaalfde Sudirman Cup wordt in Qingdao (China) gehouden van 22 tot en met 29 mei 2011. Badminton Nederland houdt zich opnieuw angstvallig stil: wordt dit een WK mét de vier topspelers of wordt het de Suddervlees Cup?

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De voorlopige teaminschrijving moest 31 december 2010 ingeleverd zijn en 15 februari j.l. was de definitieve sluitingsdatum. Op 10 maart zal de onderlinge ranking van teams opgesteld worden en op 8 mei - en schrijf deze datum in je agenda - moeten de deelnemende spelers en begeleiding op de nominatielijst gezet worden.

Omdat het de vorige keer toch mis is gegaan, doen we het hieronder nogmaals voor. Je hebt een selectie, je hebt spelers. Je stelt de beste spelers op die je hebt en je robriddert ze niet zoals de vorig keer.

Name Male or Female BWF ID
Dicky Palyama Male 6967
Eric Pang Male 10319
Yao Jie Female 5564
Judith Meulendijks Female 6964

De Sudirman Cup is het WK voor landenteams en wordt elke twee jaar georganiseerd. De achtste editie van dit prestigieuze toernooi vond in 2003 plaats in Nederland. Het is gelijkertijd het énige BWF wereldevenement waarbij dames en heren in één nationaal team hun land vertegenwoordigen.

Het toernooi kent geen prijzengeld. Toch is het - buiten de eer - een aantrekkelijk toernooi, omdat er BWF World Ranking punten verdiend kunnen worden voor de Olympische Kwalificatie.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!