SportSport

Sommige toernooien zijn toch anders!

Sommige toernooien zijn toch anders!

Deze week heb ik meegedaan aan de German Open. Voor het eerst een toernooi uit het Grand Prix Gold circuit. Ik had er erg veel zin in en de loting was niet verkeerd. In ieder geval in de 1ste ronde!

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Ik moest spelen tegen een Duitse jongen, Patrick Kaemnitz. Ik won met geconcentreerd spel deze wedstrijd in 2 setjes.

Dit toernooi zou Ron Daniëls mij weer coachen, omdat we dit hadden afgesproken met Badminton Nederland.

Na Oostenrijk kreeg ik ook in Duitsland hierna een Japanner voor mijn kiezen, Keigo Sonoda. Ik had helaas vooraf aan dit toernooi wat vervelend nieuws gehoord in de privésfeer. Dit had in mijn 1ste wedstrijd nog niet heel veel invloed, maar in de 2de wedstrijd werd het toch moeilijker om me bij de wedstrijd te houden.

Er zullen vast mensen zijn die hebben gedacht, hoe komt hij nu maar aan 3 punten in de 1e set, maar ik sloeg die 1e set zeker 12 ballen achterin uit en was ik er echt niet meer bij met mijn hoofd, erg jammer.

De 2de set ging een stukje beter en loodste Ron mij door elk punt door te proberen mij wat afleiding te bezorgen en uiteindelijk weer te laten concentreren op de wedstrijd, want daar gaat het uiteindelijk om. Helaas verloor ik de 2de set ook, maar gelukkig wel met beter spel. Deze Jap blijkt overigens niet de eerste de beste te zijn geweest, want nadat hij de Brit Baxter (nr. 35 van de wereldranglijst tegen Sonoda nr. 230) in de 1e ronde van het hoofdtoernooi er uit sloeg) staat hij inmiddels al in de kwartfinale, dus hij kan er wel wat van!

Weer wat erbij geleerd dus en volgende week gewoon weer hard er tegen aan op de training, alles uit mijn hoofd proberen te zetten, einde van die week nog een laatste competitiewedstrijd en de week erna ga ik naar Roemenië voor weer het volgende toernooi!

Erik Meijs

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Dennis Eversdijk: wat is er anders?

Waarom zou je naar Azië gaan om daar twee maanden of langer te gaan trainen bij Huynh en Ron? Het antwoord gaat bij mij al…

27 mei 2022

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In gesprek met Jan Helmond: voorzitter van sportbond Badminton Nederland

In mijn serie gesprekken met mensen van Badminton Nederland heb ik onlangs afgesproken met Jan Helmond. Hij is de huidige…

27 mei 2022

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

Thuisbasis BV Almere verkocht: club moet op zoek naar nieuwe sporthal

In een kort berichtje op bvalmere.nl wordt de leden van eredivisieclub BV Almere medegedeeld dat Sporthal Raggers is verkocht aan…

21 mei 2022

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Badminton Nederland start ProbeerBadminton.nu 2022 op: de succesvolle ledenwervingsactie voor badmintonclubs

Enkele maanden lang gaf de website probeerbadminton.nu een foutmelding: veel badmintonclubs dachten dat Badminton Nederland de…

20 mei 2022

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!