SportSport

VELO eindigt ongeslagen op de tweede plaats

VELO eindigt ongeslagen op de tweede plaats

De coaches Slaats en Van den Heuvel en manager Albersen deden na afloop van de laatste wedstrijd tegen Roosterse hun petjes af voor het team van VELO. De spelers en speelsters hebben het voor elkaar gekregen om twee seizoenen lang ongeslagen te blijven en kunnen met een positief gevoel de playoffs in.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zaterdagavond waren de bezoekers uit Limburg geen partij voor de Wateringse stoomtrein. Alleen de invallende Kepel wist zijn singel niet te winnen van de zeer ervaren en sterk spelende Nottelman. Het werd 7-1 winst voor VELO waardoor zij ook dit seizoen ongeslagen bleven, "een prestatie van formaat van dit team, hier ben ik echt trots op" aldus Slaats.

Ondanks de ongeslagen status eindigt VELO toch als tweede op de ranglijst, titelconcurrent Duinwijck uit Haarlem heeft de meeste punten vergaard en staat daarom terecht op de eerste plaats. Het minieme verschil in punten is wel verklaarbaar, het technische beleid om jeugdtalenten wedstrijden te laten spelen is volledig tot zijn recht gekomen dit seizoen. Alle talenten die kansen zouden krijgen hebben die ook gekregen: Sergio Kepel, Russell Muns, Jim Middelburg en Myke Halkema hebben allemaal hun minuten gekregen tussen de topspelers van het eerste team. Ze hebben dit zeker niet onverdienstelijk gedaan, ze lijken klaar voor het echte werk.

In Wateringen tegen Roosterse had VELO geen moeite met de gezellige Limburgers. Zowel de mannen- en vrouwendubbel gingen eenvoudig in twee sets naar VELO. Coach Slaats had ervoor gekozen om zijn vaste koppels niet te wijzigen om zo goed mogelijk ingespeeld richting de playoffs te gaan.

In de singels ging alleen de invallende Kepel ten onder tegen een sterk spelende Nottelman. Met mooie capriolen op het veld liet Kepel wel zien voor elk punt te willen gaan, maar "de Nottel", zoals ze hem in Limburg noemen, was nog even wat maatjes te groot.

Van Daalen de Jel mocht optreden als kopman deze avond en liet weer zien van grote waarde te zijn voor het team, hij won in twee sets.

Kopvrouw Malaihollo had verrassend genoeg geen kind aan de lange speelster Hoeve. Bij de uitwedstrijd speelde Hoeve een betere wedstrijd maar dat lukte in Wateringen totaal niet. Ook Malaihollo wist in twee sets een punt voor VELO binnen te halen.

Severien speelde weer vertrouwd sterk in haar wedstrijd tegen Molenmaker. Met goed geplaatste shuttles kon zij uitstekend sturen tegen de Limburgse, al leek het wel dat Molenmaker last had van een blessure. In de gemengddubbels won het gelegenheidsduo Muns/Malaihollo ook in twee sets hun wedstrijd van Custers/Haan.

Van Daalen de Jel/Verheul hadden dit keer hun handen vol aan het koppel Nottelman/Molenmaker, een derde set moest eraan te pas komen. Gelukkig voor het Wateringse koppel wisten zij aan het langste eind te trekken en hebben zij bewezen samen een ijzersterk duo te vormen.

Met deze 7-1 winst zit de reguliere competitie erop en is nu het vizier gericht op de belangrijke wedstrijden van de playoffs. Aangezien VELO als tweede is geëindigd zal het team het op moeten nemen tegen de nummer drie van de ranglijst, BV Almere. Tussen deze teams zal de beslissing moeten vallen wie zich finalist mag noemen van het seizoen 2010-2011, de finale wordt gespeeld op 9 april in Barendrecht.

Data play-offs

 • Dinsdag 22 maart 19:00 uur: BV Almere – VELO (Almere)
 • Zaterdag 26 maart 14:00 uur: VELO – Almere (Wateringen)

Van Zundert / VELO - Roosterse BC (7-1)

 • MD Suijkerland/Palyama - Paesen/Custers 21-10 21-11
 • VD Verheul/Severien - Haan/Hoeve 21-11 21-07
 • ME 1 van Daalen de Jel - Paesen 21-08 21-13
 • VE 1 Malaihollo Hoeve 21-06 21-10
 • ME 2 Kepel - Nottelman 14-21 14-21
 • VE 2 Severien - Molenmaker 21-10 21-15
 • GD 1 van Daalen de Jel/Verheul - Nottelman/Molenmaker 21-12 14-21 21-14
 • GD 2 Muns/Malaihollo - Custers/Haan 21-14 21-18

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

 • linkedin
 • facebook
 • twitter
 • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!