clubzoeker

Een week met ups and downs

Een week met ups and downs

Deze week was een beetje een rare week voor mij. Tot woensdagochtend ging het allemaal gewoon erg goed, lekker getraind etc., maar daarna ging alles even flink veranderen. Ik kreeg een lekkere buikgriep te pakken. Het werd zo erg dat ik woensdagavond naar huis ben gegaan. De donderdag ben ik gelukkig wel flink opgeknapt, wat ervoor zorgde dat ik vrijdag toch nog even 2 uurtjes bij Ron kon trainen.

SportSport

Ken je BC DKC al?

Fit voelde ik me niet, maar ik heb toch wat nieuwe dingen weer kunnen trainen en ik had aandacht genoeg van de 4 trainers die er waren. Hierna nog even wat punten met Ron besproken en vervolgens weer lekker naar huis gegaan om goed uit te rusten voor de wedstrijd tegen Van Zijderveld op zaterdag.

Deze wedstrijd (tegen Hans van Os) werd echt een vechtwedstrijd van mijn kant gezien. Vóór de wedstrijd begon mijn buik namelijk weer goed te draaien en werd het toilet weer een aantal keer opgezocht. Nog even snel een pil genomen om de buik helemaal stil te krijgen en toen maar de baan op gegaan.

In de 1ste set kon ik me nog niet genoeg opladen en voelde ik gewoon dat ik toch een flinke griep had opgelopen, ik verloor deze set dan ook met 16-21. In de 2de set wist ik dat ik toch even er flink doorheen moest gaan, want anders zou ik mijn 100% als 2e heer kwijtraken en dat was natuurlijk niet mijn plan! Ik gaf dus even volgas en won deze set dan ook erg dik met 21-8. De 3de set werd gewoon een zware set, waarin ik moest vechten voor elk punt, omdat mijn energie wegvloeide. Uiteindelijk heb ik het wel kunnen volhouden en wist deze set met 21-16 naar mij toe te trekken. Na de wedstrijd was onze fysio Martin ter Plegt echter niet zo blij, want mijn hartslag bleef na de wedstrijd maar boven de 100 zitten, wat dus betekende dat ik erg diep was gegaan, misschien wel te diep. Gelukkig ging het daarna beter en ook vandaag voel ik me weer een stuk beter!

Het feit is wel dat we met Duinwijck 1ste zijn geworden in de reguliere competitie. We zullen dus in de play offs moeten spelen tegen Amersfoort. Dit beloven mooie wedstrijden te worden, maar ik ben er van overtuigd dat we deze wel kunnen winnen! Morgen moet ik verschijnen op het sportgala in Zoetermeer i.v.m. de verkiezing van sportman van het jaar 2010.

Woensdag vertrek ik samen met Jordy Hilbink naar Roemenië. Ik sta daar 1ste geplaatst in de kwalificatie, dus het kan nog zo zijn dat ik word doorgeschoven naar het hoofdtoernooi. Even afwachten dus. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte hoe het daar gaat, tenminste als ik internet heb!

Erik Meijs

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!