SportSport

Van Zijderveld sluit seizoen af met verlies tegen Duinwijck

Van Zijderveld sluit seizoen af met verlies tegen Duinwijck

De Noord-Hollandse derby tussen Van Zijderveld en Duinwijck is afgelopen zaterdagavond geëindigd in een 6-2 uitoverwinning voor de Haarlemmers. De wedstrijd in een matig gevulde sporthal De Meerkamp was de laatste in het competitieseizoen 2010-2011 voor de Amstelveners.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voor beide ploegen stond er vóór aanvang van het duel in feite niets meer op het spel: Van Zijderveld stond reeds sinds weken op een vaste vijfde plek en Duinwijck zou alléén bij een ruime nederlaag hun koploperspositie verliezen. Zover hadden de Haarlemmers echter niet laten komen.

In de dubbelspelen werden de punten verdeeld. Bij de mannen bleef het duo Jorrit de Ruiter/Lester Oey in twee games geconcentreerd spelen en maakte hierdoor iets minder fouten dan hun tegenstanders Koen Ridder en Ruud Bosch. Bij afwezigheid van vaste dubbelspeelster Georgy van Soerland (deelname NVK 2011) speelden Linda Chen en Elisa Piek het vrouwendubbel voor Van Zijderveld. Tegen eveneens het, meer ervaren, gelegendheidsduo Akvile Stapusaityte/Selena Piek (zus van Elisa) kwam het jeugdig koppel echter te kort.

In de resterende partijen scoorde Van Zijderveld nog slechts eenmaal via Lester Oey in het mannenenkelspel. Daarin ging de eerste game tot de stand 19-19 gelijk op. Daarna nam de Van Zijdervelder met geconcentreerd spel het initiatief, maakte in de tweede game veel minder fouten dan zijn tegenstander Koen Ridder en trok de partij uiteindelijk naar zich toe. De partij tussen Hans van Os en Erik Meijs was een spannende drie-gamer, de enige van de avond trouwens. Met goed en geconcentreerd spel won de Van Zijderveldspeler de eerste game, maar verloor de tweede met te veel nonchalance. Hierdoor liep hij in de beslissende game achter de feiten aan, waar zijn tegenstander optimaal van profiteerde.

In de vrouwensingles kwamen de dames van Van Zijderveld, Monique van der Wouden en Linda Chen nog te kort om hun sterke en ervaren tegenstandsters Akvile Stapusaityte respectievelijk Karina de Wit te verrassen. Ook de afsluitende mixed dubbels gingen naar de Haarlemse formatie. De duo's Hans van Os/Monique van der Wouden en Jorrit de Ruiter/Elisa Piek waren niet opgewassen tegen het meer ervaren spel van de koppels Jacco Arends / Selena Piek resp. Ruud Bosch/Karina de Wit.

Voor Duinwijck begint vanaf morgen de voorbereiding op de play-offs die nog deze maand verspeeld gaan worden. Tegenstander van de Haarlemmers daarin zijn de spelers uit de Keistad, Amersfoort.

Het seizoen zit er voor Van Zijderveld dus op. Na het vertrek van vier belangrijke (nationale selectie) spelers aan het begin van het seizoen heeft een aantal jonge spelers hun plaatsen in het team moeten innemen. Dat hebben zij zeer verdienstelijk gedaan, getuige de vijfde plaats in het eindklassement. Onder het motto "op de jeugd kan en moet men gaan bouwen" kan de Amstelveense vereniging zich straks weer gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen.

BV Van Zijderveld - BC Duinwijck: 2 - 6 MD: Oey/De Ruiter - Bosch/Ridder 21-16 22-20 VD: L. Chen/Piek - Piek/Stapusaityte 16-21 13-21 1e ME: Oey - Ridder 21-19 21-12 2e ME: Van Os - Meijs 21-15 8-21 16-21 1e VE: Van der Wouden - Stapusaityte 11-21 16-21 2e VE: L. Chen - De Wit 16-21 9-21 1e GD: Van Os/Van der Wouden - Arends/Piek 15-21 13-21 2e GD: De Ruiter/Piek - Bosch/De Wit 14-21 13-21

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen Parijs

Mark Caljouw heeft zich helaas niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Parijs. Caljouw voldeed aan de internationale…

23 may 2024

RTC Haarlem in september van start

RTC Haarlem in september van start

Badminton Nederland is blij en trots om te melden dat we in samenwerking met BC Duinwijck per 1 september starten met een nieuw…

22 may 2024

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Judith Meulendijks hoofdcoach eredivisieclub Duinwijck in Haarlem

Met ingang van 1 september dit jaar zal meervoudig Nederlands Kampioen Judith Meulendijks aantreden als hoofdcoach van BC…

21 may 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

Almere verovert Dataweb Badminton Cup 2024

De Flevolandse badmintonclub Almere heeft de Dataweb Badminton Cup 2024 gewonnen, het nationale bekertoernooi. Op de finaledag in…

18 may 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!