clubzoeker

VELO plaats zich voor finale om landskampioenschap

VELO plaats zich voor finale om landskampioenschap

Lisa Malaihollo kwam niet voorbij Patty Stolzenbach.

Voor de tweede keer op rij is het de ploeg uit Wateringen gelukt de finale te bereiken van de eredivisie. In een goed gevulde VELO-hal lukte het de ploeg onder leiding van Coach Ciraar Slaats het team uit Almere te verslaan en voldoende punten te halen voor de finale

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Met een stand van 4-1 in het voordeel van VELO was de finale bereikt, eerder deze week werd er met 3-5 gewonnen in Almere. "We hebben het weer geflikt", aldus Slaats. "Ongeslagen weer de finale bereiken is een prestatie van formaat van dit team, hier ben ik ongelooflijk trots op."

Slaats koos voor de zelfde opstelling als eerder deze week, zijn vaste koppels Suijkerland/Palyama en Verheul/Severien mochten het spits afbijten.

De mannen ondervonden niet veel tegenstand van Almere, met degelijk spel haalden zij in twee sets het eerste punt binnen voor VELO. De dames daarentegen moesten alle zeilen bij zetten, de eerste set ging verloren waardoor uiteindelijk de beslissing in de derde set moest vallen. Gelukkig herpakte het VELO-koppel zich goed en hadden ze in de beslissende set steeds een voorsprong van 3 à 4 punten.

Met een tussenstand van 2-0 in het voordeel van VELO waren er nog 2 punten nodig om verzekerd te zijn van de finale. Maar Almere gaf fel tegenstand en liet merken niet voor niks naar Wateringen afgereisd te zijn.

In de singel had kopvrouw Malaihollo niks in te brengen tegen de ijzersterk spelende Stolzenbach. In twee sets ging de overwinning eenvoudig naar Almere. De heren Van Daalen de Jel en Palyama konden de beslissing forceren in hun wedstrijden, uiteindelijk gebeurde dit ook.

Van Daalen de Jel, die vrijwel altijd solide en foutloos speelt, had last van een goed beginnende Branderhorst. Zijn tegenstander deed het zelfs zo goed dat hij Van Daalen de Jel dwong fouten te maken en pakte de eerste set. Gelukkig herpakte Van Daalen de Jel zich goed in de tweede en derde set en zette VELO op een 3-1 voorsprong. Nog 1 punt nodig voor de finale.

De jarige Palyama kon de klus afmaken en deed dit met verve. In twee sets liet Palyama zien waarom hij de beste Nederlandse badmintonner is en wat een cadeau om het winnende punt binnen te slaan voor de Wateringse ploeg.

Voor VELO was dit weer een seizoen om niet te vergeten, nog steeds ongeslagen gebleven en de jeugdtalenten hebben hun kansen gekregen en gepakt. Een team wat er staat met elkaar op de baan en naast de baan, een team wat op kwaliteiten kan spelen maar ook op karakter. Deze bijzondere spelers kunnen weer hun droom waarmaken door op 9 april aanstaande de finale winnend af te sluiten.

Op zondag 27 maart wordt bekend wie de tegenstander wordt, Duinwijck heeft een goede uitgangspositie door de eerdere 5-3 winst. Echter zal Amersfoort ook alles uit de kast gaan halen. 9 april 2011 om 14:00 uur in Barendrecht kan VELO weer van zich laten horen, voor iedereen die bij het team betrokken is zal dit een ideale afsluiting zijn van een prachtig badmintonseizoen.

VELO - BV Almere (4-1)

  • MD Suijkerland/Palyama - Khodabux/Afif 21-14 21-12
  • VD Verheul/Severien - Wentholt/Sie 18-21 21-17 21-14
  • VE 1 Malaihollo - Stolzenbach 12-21 11-21
  • ME 1 Palyama - Afif 21-14 21-15
  • ME 2 Van Daalen de Jel - Branderhorst 19-21 21-12 21-16

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!