clubzoeker

Goed weekje gedraaid!

Goed weekje gedraaid!

Deze week was toch wel een goed weekje. Ik heb lekker kunnen trainen, heb een goede play off wedstrijd gespeeld en heb ook een gesprek gehad met de Technisch Directeur en de bondscoach over mijn ingezonden plan voor de komende tijd!

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Waar zal ik eens beginnen.. De play off wedstrijd heb ik erg goed gespeeld vond ik zelf. In de single moest ik spelen tegen de Belg Lionel Warnotte. 2 jaar geleden raakte ik tijdens een competitiewedstrijd tegen hem geblesseerd aan mijn knie. Nu was ik niet geblesseerd en heb ik echt een goede wedstrijd neergezet. Alleen in de 2de set kwam ik in het begin even achter, maar na een ongelukkig moment bij Lionel kwam ik langszij en ging er hard overheen. Ik won deze wedstrijd dan ook overtuigend in 2 sets. De setstanden 21-9, 21-11. Hierna moest ik ook nog een mix spelen, dit omdat Ruud ziek thuis was gebleven helaas.

Ik moest met Eva mixen tegen Jelle Maas en Yao Jie. Van te voren hadden we niet echt een bepaalde verwachting, omdat ik sinds tijden niet meer gemixt had. Ook in deze wedstrijd heb ik erg goed gespeeld. Helaas hield ik het niet vol tot aan het einde. We wonnen de 1ste set, maar verloren net de 2de set. De 3de set ging nog gelijk op tot 10-11, maar daarna was het helaas leeg bij mij. Erg jammer dat we verloren, maar we hebben wel echt een goede wedstrijd neergezet. Uiteindelijk wonnen we wel als team met 5-3. Toch een mooi resultaat.

Tussendoor kreeg ik ook deze week nog het bericht binnen dat het Olympisch Netwerk Haaglanden mij dit jaar, net als afgelopen jaar, zal ondersteunen bij mijn topsportactiviteiten. Goed nieuws dus. Weer wat sponsormiddelen er bij.

Deze week heb ik ook een goed gesprek gehad zoals ik al eerder zei met de Technisch Directeur en de bondscoach. We hebben het gehad over mijn plan en aan dit gesprek heb ik een positief gevoel over gehouden. Maandag heb ik nog een tweede gesprek met hen en met mijn privécoach Ron Daniëls er bij en dan heb ik een duidelijk beeld over wat ik ga doen de komende tijd.

De trainingen deze week zijn goed gegaan. Ik heb goed kunnen trainen wat ik wilde trainen en heb hier ook weer veel uit kunnen halen. De training van vandaag bij Ron was ook weer goed en we hebben weer wat extra dingen gedaan! Zondag hebben we de return tegen Amersfoort. Ook nu gaan we proberen om weer te winnen! Ik heb er een goed gevoel over!

Erik Meijs

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Doe mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni vinden in het T-Kwadraat in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2024 (NJK) plaats en…

8 may 2024

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Drie nieuwe instromers in S-1 selectie Badminton Nederland

Per 1 augustus 2024 stromen Dion Hoegen, Vihaan Shah en Sterre Bang in bij de S-1 selectie op Papendal.

8 may 2024

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!