Verslagen in laatste wedstrijd!

Verslagen in laatste wedstrijd!

Uitgerekend in de finale van de eredivisie is VELO de ongeslagen status kwijtgeraakt, de wedstrijd die men het liefst niet wilde verliezen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Recordkampioen Duinwijck uit Haarlem bleef de ploeg uit Wateringen de baas, VELO verloor met 5-3 en raakte daarmee zowel de landstitel als ongeslagen status kwijt.

Na afloop was er wel veel lof voor het jonge team wat louter uit clubspelers bestaat, op Dicky Palyama na dan. Coach Ciraar Slaats was trots "twee jaar ongeslagen en dan uitgerekend de finale verliezen is zuur, maar ik kijk ook naar de weg ernaar toe. We hebben op een ongekende manier samengewerkt de afgelopen twee jaar en die hebben ons mooie momenten gegeven, helaas was vandaag Duinwijck net wat scherper en waren wij dat niet."

De finale werd gespeeld in Barendrecht bij gasteer TFS welke onlangs promoveerde naar het hoogste niveau van Nederland. In een mooie ambiance en een goed gevulde sporthal Lagewei werden de wedstrijden gespeeld, begonnen werd zoals gewoonlijk met de dubbels.

Het koppel Palyama en Suijkerland hadden geen schijn van kans in hun wedstrijd tegen de Duinwijckers Ridder en Bosch. "Het tempo lag zo ontzettend hoog dat we er geen een keer onderuit konden komen, zelfs Dicky kon het niet bijbenen" aldus dubbelspecialist Suijkerland. De wedstrijd werd snel verloren met duidelijke cijfers 8-21 13-21.

De dames Verheul en Severien speelden een bikkelharde werkpartij tegen Piek en Krab. Na de eerste game leek ook deze wedstrijd verloren te gaan maar na een ongelukkige val blesseerde tegenstander Krab zich aan haar enkel. Met een ingetapete enkel zette zij de wedstrijd voort. Het koppel van Duinwijck kwam nog op twee keer op matchpoint maar wisten deze niet te verzilveren. De derde game was hard werken voor beide koppels maar uiteindelijk wonnen de Wateringers met 21-13 21-23 19-21.

Kopman Palyama, die nog geen single verloor, wist wat hij moest doen tegen de jonge Ridder. In deze wedstrijd liet Palyama zien een klasse beter te zijn en haalde het tweede punt binnen voor VELO. In twee sets won Palyama, 21-16 21-16.

Stille kracht van het team Van Daalen de Jel zette een enorme puike prestatie neer door talent Meijs in twee sets te verslaan. De Wateringer was scherp en wilde duidelijk laten zien dat hij topbadminton kon spelen. Geheel onverwacht kwam de jonge Duinwijcker er niet aan en was de winst voor VELO met 21-14 21-9.

Met een 3-1 voorsprong voor VELO leek het de goede kant op te gaan om uiteindelijk bij dat verlossende 5e punt te komen, echter bleek de realiteit anders.

De damessingles werden een catastrofe voor VELO, beide werden verloren wat door de coaches zeker niet ingecalculeerd was.

Kopvrouw Malaihollo wist dat ze een zware partij zou moeten spelen tegen de Litouwse Stapusaityte. Niks bleek minder waar, er werden lange en mooie rally's gespeeld maar de wedstrijd ging in 3 games naar Haarlem 14-21 21-13 14-21.

De tweede damessingle tussen Severien en de Wit-Kool kende een vreemde wending na de eenvoudige winst in de eerste set voor Severien. De Wit-Kool kreeg blijkbaar goed grip op Severien en won tegen verwachting in ook de tweede en derde set 21-15 11-21 15-21.

Na dit verlies stond het 3-3 en zou het aankomen op de gemengddubbels, normaal gesproken sterke wedstrijden van VELO. Ook hier kwam dit in de finale niet uit de verf, de sterke combinaties verloren beide hun wedstrijd waardoor Duinwijck de nieuwe landskampioen werd.

Het koppel Van Daalen de Jel en Verheul speelden een zeer ongelukkige wedstrijd tegen Bosch en invalster (voor Krab) De Visch Eijbergen. Geen moment kwam het koppel op het niveau wat ze afgelopen seizoen hebben laten zien en verloren met 16-21 16-21.

Ook het duo Suijkerland en Malaihollo kon ditmaal geen vuist maken tegen het talentvolle koppel Piek en Arends. Deze wedstrijd werd eveneens in twee sets verloren, mede door een ijzersterk spelende Piek die het Wateringse koppel tot wanhoop dreef.

Met de setstanden 15-21 17-21 ging de winst naar Duinwijck en was de finale gespeeld.

Na twee seizoenen niet meer verloren te hebben kwam hier een einde aan in de finale van het seizoen 2010-2011. Ondanks dit verlies en de tweede plaats kijkt men tevreden terug op de resultaten en prestaties van dit team.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
DKC gaat op voor tweede landstitel

DKC gaat op voor tweede landstitel

Na 2013, 2015, 2017 en 2019 staan de badmintonners van DKC voor de vijfde keer in de finale om de landstitel. Alleen in 2015…

24 maart 2023

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

In gesprek met Jan Helmond: het schip Badminton Nederland dat van richting moet veranderen

Langere tijd geleden had ik een gesprek met Jan Helmond, voorzitter van Badminton Nederland. Één van de afspraken…

23 maart 2023

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Voeg ook jouw badmintonclub toe aan onze clubzoeker!

Op badmintonline.nl bieden we alle badmintonclubs in Nederland een clubprofiel aan, ook badmintonverenigingen die lid zijn van…

21 maart 2023

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Kwartfinale All England 2023 eindstation voor topbadmintonners Robin Tabeling en Selena Piek

Deze week nam een kleine selectie Nederlanders deel aan de Yonex All England Open 2023 in Birmingham, Engeland. Het is een BWF…

18 maart 2023

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!