Heroïsche 24e landstitel voor Duinwijck

Heroïsche 24e landstitel voor Duinwijck

Duinwijck is in Barendrecht landskampioen geworden door Van Zundert / VELO in de finale te verslaan. De Haarlemmers wisten een 1-3 achterstand om te buigen in een 5-3 overwinning.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Duinwijck kende een onverwachts moeizame start. Na winst met groot vertoon van macht door Ruud Bosch en Koen Ridder in het mannendubbel werden er drie achtereenvolgende partijen verloren. Het vrouwendubbel verliep dramatisch voor de Haarlemmers. Eva Krab liep tijdens de partij een enkelblessure op, waardoor opgeven voor de hand leek te liggen. Maar na ruim tien minuten speelde ze met een zwaar ingetapete enkel en met tranen van de pijn in haar ogen samen met Selena Piek toch door en het Duinwijckduo kwam na winst in de eerste game zelfs op matchpoint in de tweede. Maar het lukte Piek en Krab niet om het beslissende punt te maken en met 21-13, 21-23, 19-21 ging de winst naar het Van Zundert / VELO-duo Maartje Verheul en Ginny Severien.

Erik Meijs had zichtbaar moeite met de vereiste concentratie waardoor de sterk spelende Dennis van Daalen de Jel na een aantal verliespartijen op rij tegen Meijs weer eens aan het langste end trok. Koen Ridder speelde uiterst gemotiveerd en geconcentreerd tegen negenvoudig nationaal kampioen Dicky Palyama maar kwam steeds net een paar punten tekort om te kunnen stunten. De twee vrouwenenkels daarentegen werden een prooi voor Duinwijck. Akvile Stapusaityte maakte haar favorietenrol waar tegen Lisa Malaihollo en Karina Kool-de Wit deed datzelfde tegen Ginny Severien.

Daarna ging alle aandacht uit naar het gemengddubbel van Ruud Bosch en de invalster voor Eva Krab, Soraya de Visch Eijbergen. Het duo deed het voortreffelijk. De twee games winst tegen Maartje Verheul en Dennis van Daalen de Jel was de opmaat voor de eindzege, want Jacco Arends en Selena Piek haalden eveneens in twee games de winst binnen waardoor de titel in handen kwam van de Haarlemse ploeg.

Voor coach Wim Fisscher een vervroegd verjaardagscadeau, de succesvolle Duinwijckcoach ziet de dag na de finale Abraham: "De ploeg heeft een formidabele vechtlust laten zien. De blessure van Eva Krab na de vlot gewonnen eerste set in het vrouwendubbel kantelde de wedstrijd. De druk op de enkelspelers nam daardoor toe waardoor er na de mannenenkels een 1-3 achterstand op de borden stond. De ploeg ging vierkant achter de vrouwen staan waardoor er bij een 3-3 stand aan de gemengddubbels kon worden begonnen. Op dat moment voelde je dat we het heft weer in handen hadden, zo beaamde ook collega Duinwijckcoach Rob Ridder."

Duinwijck zal als landskampioen op 11 en 12 juni deelnemen aan het nationale bekertoernooi en de week er op aan het Europa Cup toernooi in Zwolle. Komende week hoopt Duinwijck haar selectie voor 2011-2012 bekend te maken.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Dubbele klap badminton: Tabeling stopt en financiering mogelijk ook

Het was een roerige dag vandaag voor het Nederlandse badminton. Op Papendal kwam naar buiten dat sportkoepel NOC*NSF de…

13 june 2024

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Advies NOC*NSF aan Badminton Nederland: dien geen investeringsplan topbadminton in!

Het opleidings- en topsportprogramma van Badminton Nederland wordt deels gefinancierd door Badminton Nederland en deels door…

12 june 2024

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Ervaar badminton virtueel: welke badmintonspellen zijn beschikbaar?

Virtuele games zijn de afgelopen jaren snel geëvolueerd en bieden spelers de mogelijkheid om verschillende sporten op…

10 june 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Joep Strooper en Flora Wang winnaars Nederlijkse Jeugd Kampioenschappen Badminton 2024

Afgelopen weekend vond het NJK Badminton 2024 plaats in Sportcentrum T-Kwadraat in Tilburg. Joep Strooper en Flora Wang wonnen in…

10 june 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!