Heroïsche 24e landstitel voor Duinwijck

Heroïsche 24e landstitel voor Duinwijck

Duinwijck is in Barendrecht landskampioen geworden door Van Zundert / VELO in de finale te verslaan. De Haarlemmers wisten een 1-3 achterstand om te buigen in een 5-3 overwinning.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Duinwijck kende een onverwachts moeizame start. Na winst met groot vertoon van macht door Ruud Bosch en Koen Ridder in het mannendubbel werden er drie achtereenvolgende partijen verloren. Het vrouwendubbel verliep dramatisch voor de Haarlemmers. Eva Krab liep tijdens de partij een enkelblessure op, waardoor opgeven voor de hand leek te liggen. Maar na ruim tien minuten speelde ze met een zwaar ingetapete enkel en met tranen van de pijn in haar ogen samen met Selena Piek toch door en het Duinwijckduo kwam na winst in de eerste game zelfs op matchpoint in de tweede. Maar het lukte Piek en Krab niet om het beslissende punt te maken en met 21-13, 21-23, 19-21 ging de winst naar het Van Zundert / VELO-duo Maartje Verheul en Ginny Severien.

Erik Meijs had zichtbaar moeite met de vereiste concentratie waardoor de sterk spelende Dennis van Daalen de Jel na een aantal verliespartijen op rij tegen Meijs weer eens aan het langste end trok. Koen Ridder speelde uiterst gemotiveerd en geconcentreerd tegen negenvoudig nationaal kampioen Dicky Palyama maar kwam steeds net een paar punten tekort om te kunnen stunten. De twee vrouwenenkels daarentegen werden een prooi voor Duinwijck. Akvile Stapusaityte maakte haar favorietenrol waar tegen Lisa Malaihollo en Karina Kool-de Wit deed datzelfde tegen Ginny Severien.

Daarna ging alle aandacht uit naar het gemengddubbel van Ruud Bosch en de invalster voor Eva Krab, Soraya de Visch Eijbergen. Het duo deed het voortreffelijk. De twee games winst tegen Maartje Verheul en Dennis van Daalen de Jel was de opmaat voor de eindzege, want Jacco Arends en Selena Piek haalden eveneens in twee games de winst binnen waardoor de titel in handen kwam van de Haarlemse ploeg.

Voor coach Wim Fisscher een vervroegd verjaardagscadeau, de succesvolle Duinwijckcoach ziet de dag na de finale Abraham: "De ploeg heeft een formidabele vechtlust laten zien. De blessure van Eva Krab na de vlot gewonnen eerste set in het vrouwendubbel kantelde de wedstrijd. De druk op de enkelspelers nam daardoor toe waardoor er na de mannenenkels een 1-3 achterstand op de borden stond. De ploeg ging vierkant achter de vrouwen staan waardoor er bij een 3-3 stand aan de gemengddubbels kon worden begonnen. Op dat moment voelde je dat we het heft weer in handen hadden, zo beaamde ook collega Duinwijckcoach Rob Ridder."

Duinwijck zal als landskampioen op 11 en 12 juni deelnemen aan het nationale bekertoernooi en de week er op aan het Europa Cup toernooi in Zwolle. Komende week hoopt Duinwijck haar selectie voor 2011-2012 bekend te maken.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

De principekalender 2024-2025 van Badminton Nederland goedgekeurd

Tijdens de bestuursvergadering van 19 februari jl. is de principekalender voor het seizoen 2024-2025 goedgekeurd. Voor het…

26 february 2024

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

Nederlandse mannen strijdend ten onder tegen Engeland

De Nederlandse mannen zijn er helaas net niet in geslaagd om de halve finale te bereiken op de Europees Kampioenschappen…

16 february 2024

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Nederlagen voor Oranje-teams op EK Teams in Polen

Op de tweede dag van de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in het Poolse Lodz moest Oranje twee…

14 february 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

Nederlandse mannenploeg start overtuigend op EK Teams 2024

De Nederlandse badmintonners hebben de eerste wedstrijd op de Europees Kampioenschappen badminton voor mannen- en vrouwenteams in…

14 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!